Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HEIDEN – Andzjel

7. 10. 2016, Strakonice - MB Křemelka

Po týdnu plném koncertů jsem si říkal, že si dám jeden víkend pauzu, dopíšu recenze na alba, která se mi doma hromadí, dočtu měsíc rozečtenou knihu a budu se poflakovat. Jenže... v pátek ve čtvrt na čtyři (odpoledne), když jsem byl na odchodu z práce, mi volá Zbyňa, že by mi chtěl vrátit knihu a jestli jsem doma. No nejsem, ale máme společný průsečík cesty, tak si dáváme sraz před poliklinikou, kde se Zbyňa ptá, jestli večer dorazím na Křemelku... „Co tam je?“, ptám se já nic netuše, a on, že CONOPED, KRAOST, KUZIMU MABAYA a ABSOLUTNÍ BEZMOC. Sice to má být oslava něčích narozenin, ale zároveň i klasická akce, takže začínám přehodnocovat předsevzetí a přemýšlet, že bych tedy šel, a hned mě napadá, že se mi nechce samotnému. Naštěstí za rohem potkávám Davida, který je hned pro, volám ještě dalším expertům, ale jeden se poflakuje v Budějcích a druhý že by snad i šel... samozřejmě nešel, protože ho večer chytila zádíčka. (úsměv)

Strakonice byly vždycky brány jako město punku a HC zaslíbené, tak jsme na akci, která měla typické punkové promo (skoro žádné), vyráželi i s tím, že porovnáme návštěvnost s našimi Pekly. A když jsme na Křemelku dorazili, žádné davy v klubu nebyly. Postupem času se sice sešlo odhadem 30-40 lidí, ale to nám přišlo málo a mít takovou návštěvu na Pekle, byli bychom smutní. A taky nás to tak nějak popostrčilo k přemýšlení, jestli má smysl dělat další Peklo, protože zájem lidí o živé akce trvale klesá. Ale to je jiná věc...

Akci odstartovala (pro mě) nová strakonická punkovka ABSOLUTNÍ BEZMOC. Mladá partička se zatím trochu hledá, ale některé skladby mají schopnost zaujmout, hlavně ta, podle které se kapela jmenuje (nebo se skladba jmenuje po kapele - úsměv). Tu si dokonce jeden fanoušek přišel zakřičet se zpěvákem. ABSOLUTNÍ BEZMOC sází na mix punku a HC, krátké songy jsou úderné i melodické, takže mě hned napadlo, že TELEX asi bude pro muzikanty předobrazem i vzorem. Zvuk byl zpočátku všelijaký, basa drtila kytary, ale postupně se to srovnalo, byť ta basa drnčela pořád hodně hlasitě. Celkově ale ABSOLUTNÍ BEZMOC pobavila, mládežníci mají všechno před sebou, a když na sobě budou makat, přibude ve Strakonicích další zajímavá kapela, která se bude moci měřit třeba s DELIKVENCÍ 11.

KUZIMU MABAYA je podle mě velká naděje na poli špinavého rambajzu. Jestliže u předchozí kapely mě jako paralela napadl TELEX, tak KUZIMU mi přijdou jako jihočeská odpověď na MÖRKHIMMEL. Chrastivý zvuk, směs crustu, metalu, hardcore... živelný zpěvák pod pódiem, sehraná kapela na něm. Zvuk zase na začátku lehce haproval, hlavně zpěv byl zbytečně vytažený, ale zase se to po chvíli zlepšilo, takže dojem z českobudějovických bordelářů byl výborný. Byl jsem rád, že se bavil i David, pro kterého to bylo premiérové setkání s touhle kapelkou.

CONOPED naopak vídáme poměrně často, aktuálně jde o nejaktivněji koncertující strakonickou kapelu. Pokrok, který CONOPED za poslední rok udělali, už jsme, myslím, zmiňovali v nějakém předchozím reportu, a po domácím vystoupení nelze než znovu chválit. Nové skladby jsou víceméně thrashmetalové, kapele to šlape, Venca se vyzpíval a LAHAR mají dalšího epigona. (úsměv) Lukáš sice po vystoupení říkal, že to z jejich strany nebylo nejlepší, ale nás to s Davidem zase bavilo. Jen mi chybělo Kilimandžáro... (úsměv)

A bavili nás i KRAOST. I tahle partička se pořád zlepšuje, a sedla jí i výměna za mikrofonem, kde teď dovádí mladičká a maličká slečna. Kapelu tvoří zruční instrumentalisté, za pozornost stojí hlavně kytarista v nemetalovém/nepunkovém/nehardcorovém odění, který s klidným výrazem hraje hodně zajímavě. Kapela ale šlape jako celek, podobně jako CONOPED se vydala směrem více thrash a méně HC a na mysl se opět coby inspirační zdroj derou LAHAR. KRAOST navíc měli nejlepší zvuk večera, i s jednou kytarou zněli parádně a hutně.

Když dojmy z pátečního večera shrnu, tak mě napadají skoro samé klady. Všechny kapely mě bavily, zvuk byl po srovnání poměrů na začátcích setů OK (dokonce jsem celý večer nevyndal špunty z kapsy), tak jediné, co trochu zamrzelo, byla slabší účast.


Zveřejněno: 13. 10. 2016
Přečteno:
3428 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

13. 10. 2016 22:48 napsal/a immortal
Jasná věc
Už začínám mít metalovej absťák a je už potřeba vyrazit do vybrané společnosti :-) .
13. 10. 2016 17:02 napsal/a Peťan
to Immortal
Tak se koukej dát do 29.10. do pořádku :-)))
13. 10. 2016 00:49 napsal/a immortal
Druhý by snad i šel...
Ale ty záda, to byla také absolutní bezmoc:-)) a nějak mi nechtějí dát pokoj. Každopádně výborně se mi spí a ještě lépe nasedá do auta, to by jeden vylétl z kůže :-)). Jo ten sport a on se jeden nedá a nedá pokoj :-)) .