Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

10. 11. 2016, Praha - Nová Chmelnice

Palestinský chlapec ovázaný pásem s dynamitovou náloží stojí uprostřed rušné Tel Avivské ulice. Bezpečnostní jednotky izraelské policie se chystají mladého atentátníka zastřelit, důvodem proč to ještě neudělali je věk terroristy. Z davu přihlížejících najednou vystoupí nečekaně postava muže, kterého překvapené masy identifikují jako  Korbi Farhiho, zpěváka ORPHANED LAND. Pohladí něžně chlapce po tváři, poklekne k němu a tiše k němu promlouvá, oba pláčou... důstojník zásahové jednotky dává nepatrný povel a policisté sklápí zbraně.

Izraelské ORPHANED LAND jste rozhodně nemohli minout, k tomu je předurčuje nejen pro metal netradiční země původu, ale i originální pojetí jejich hudby. Vznik kapely se datuje do roku 1992, i když pod jiným jménem spolu hráli už nějaký ten pátek předtím. Původní doom metal s prvky izraelského folkloru, který běhěm let přerostl do progresivnější podoby dokázal vždy učarovat a podmanit si fanoušky, kteří nejdou po stylu, ale vyzobávají si to nejlepší a nejoriginálnější co  rozvětvená metalová scéna může nabídnout. Po skvělých deskách "Mabool - The Story Of The Three Sons Of Seven" nebo "The Never Ending Way Of ORwarriOR" následoval zasloužený úspěch a například i vydařené společné turné s Paradise Lost. Dnes už jezdí ORPHANED LAND jako headlineři sami a do Prahy si přivezou spřátelené kapely ze všech koutů Světa. 

VOODOO KUNG FU představují metalovou scénu z nejlidnatější země Světa, z Číny. Folkové experimenty a asijský duch splynul v jejich podání plynule s těmi nejtvrdšími metalovými riffy. Tradiční popěvky se střídají s hrdelními řevy, mix world music a heavy metalu.

Symfoničtí orchestrální IMPERIAL AGE z nekonečných zamrzlých ruských plání nám přivezou pocit, že nemáme šanci přežít jako jednotlivci, ale musíme splynout v jeden celek, jen tak máme šanci ubránit se velkému šedému vlku, útočícímu z tajgy...Na kontě mají tito Moskvané dvě desky, z nichž minimálně polovinu do nás naperou!

Z Jižní Ameriky, konkrétně z Chile se připojí k turné progresivní CRISALIDA. Španělské texty a emotivní přednes zpěvačky slibují zážitek, pro který se vyplatí dorazit do klubu již na začátek koncertu. Zatím poslední studiové album "Terra Ancestral" propašovali do Evropy v roce 2015.

Blízký východ, Dálný východ, Evropa, Jižní Amerika. Nezáleží odkuď jste, nehledejte věci, které Vás rozdělují, ale ty, které Vás spojují! to je jasné poselství ORPHANED LAND.

start: 19:00

info/předprodej: www.obscure.cz

video: https://www.youtube.com/watch?v=eEUJlxevrGk


Zveřejněno: 05. 10. 2016
Přečteno:
3382 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář