Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
INSANIA

CD 2016, vlastní náklad / noise / Česko

Od vydání předchozího počinu EINE STUNDE MERZBAUTEN, kteří si minule říkali ExSxMx a aktuálně používají zkratku eE eS eM, uplynuly zhruba čtyři měsíce, z čehož plyne, že Radek Kopel (ex-NAPALMED) je činorodý až běda. Se svými dvěma kumpány nahrál přes sedmdesát minut „muziky“, rozdělené do dvou částí.

V první půli (dvě skladby) posluchač vyslechne výsledek koncertu, jak nakonec dopadnul. Závěr disku poté nabízí podobu koncertu, jak znít mohl. Studiová sešlost je rozdělena na 97 dílků, jako vstřícný krok nespokojeným fanouškům a recenzentům, kteří měli výhrady k předlouhým kompozicím z minulosti.

Přiznám se, že je mi úplně jedno, jestli je nahrávka rozsekána na fiktivních 99 částí, nebo ne, stejně je to pořád bordel (úsměv) a oněch 97 dílků druhé poloviny nahrávky není nic jiného, než statistika a střídání čísel na displeji. O Radkových nahrávkách (nyní tedy Radkových a jeho spolutvůrců) všech možných zvuků a pazvuků už jsem psal nejednou, pokaždé víceméně se stejným závěrem - nejsem na tyhle záležitosti naladěný a poslouchat přes sedmdesát minut nehudbu je pro mě spíše trest než potěšení. Jediné, co beru jako zajímavé, je, že má někdo takovou fantazii a schopnost poskládat takové množství všech možných zvuků (nevím, jaké jiné slovo hledat, takže se tu objevuje pořád dokola...) do celku, který i přes onu „mišmašovitost“ nějak funguje a znalcům a příznivcům noise dělá ono hledání a třeba i zapojení saxofonu radost.

Obě zvukové stopy byly pečlivě ošetřeny masteringem, aby výsledek splňoval současné standardy minimálně průměrného audiofila.

Má smysl řešit zvuk u noise? Podobná otázka nejspíš napadne nejednoho člověka, který se s tímhle divnožánrem potká, ale ono to smysl má. Když už chaos, tak ať aspoň nějak zní. A „ByloNebyloRybaNaruby“ zní opravdu dobře, každý zvuk je ostrý a čistý.

Balení: složená čb A4 s plastovou rybou

Ústředním motivem alba je ryba (viz názvy skladeb). A ústředním motivem grafickým je rybička. Rybička, skládací nožík, svého času v Československu určitě populárnější než švýcarské armádní nože, se na poněkud spartánském obalu objevuje otevřená i zavřená, přilepený platový model pak drží „booklet“ pohromadě. V uvozovkách psaný booklet je z tiskárny vyjetý arch papíru formátu A4, který obsahuje základní informace o nahrávce plus ony rybičky, které v jednom případě tvoří levotočivou svastiku.

Předchozí věty nelze brát jako recenzi, ale jako informaci o tom, že republikový hlukař číslo jedna zase „něco“ spáchal, obalil to rybami, rybičkami a kvalitním zvukem. A jestli nedostane rozum, za pár měsíců tu bude s další várkou. (smích)

Seznam skladeb:

  • LiveAtRybaNaruby

1. KdybyBylyVPrdeliRyby
2. NemuselyByBytRybniky

  • JsouDveVeciNaSveteCoSmrdiJakoRyba AJednoJeRyba

3.-99. all parts Untitled except
18. PytelNa(cu)Raky
66. 666
88. NaziFunksPunkOff
99. Outro

Sestava:

  • Radek (Radeg) - 3PiSynthesizer, Effects
  • Honza (Jenda) - TenorSaxophone, Effects, Vocals
  • Zdenek (Zdenda) - Vocals, Effects, SoundniRekorder

Čas: 72:30

http://bandzone.cz/merzbauten

 


Zveřejněno: 21. 09. 2016
Přečteno:
4076 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

21. 09. 2016 13:26 napsal/a Bhut
Luma ->
...i takový nápad už v historii byl. Například potisk CD výběrovky páně Mansona Lest We Forget.
21. 09. 2016 11:00 napsal/a Luma
Haha
A já si celou recenzi myslel, že jsou na obalu ženské nohy v punčochách :D