Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HEIDEN – Andzjel

MCD 2016, vlastní náklad / groove / death metal / Česko

Od poslední nahrávky BAD FACE utekly čtyři roky a od plnohodnotného CD dokonce již devět let. Koncertní aktivita je také skromnější, přibližně 10-15 koncertů ročně, ale zahráli si po po boku ANNIHILATOR a stihli nějaké festivaly (MOR, AMF, Gothoom, MetalGate). Koncerty se většinou odehrávají v „Zemi Moravské" a přilehlých destinacích (nepříliš vzdálený okruh rodného města Uherský Brod), takže se mi za dobu jejich celé existence, co je sleduji, nepoštěstilo potkat. Avšak BAD FACE o sobě dávají pravidelně vědět na netu a tak by se dalo říct, že mi žádná informace neunikne. A tak jsem v druhé polovině srpna zaregistroval nové MCD „Nothing but Metal".

Hned s prvním songem si všímám, že zvuková produkce a hlas vokalisty je smrtící. A opakuji: i vokalisty. Vnímám markantní rozdíl, který si uvědomuji ihned prvním poslechem oproti předchozím nahrávkám Emotions Burns" a Overload". Okamžitě jsem si vyhledal starší recenze (Johanovou a mou) a pročítám si je. Je to tak, i když předchozí nahrávky jsou super (nakonec jsem si od BAD FACE nenechal nikdy nic uniknout), tak ten hlasový projev byl vždy upozaděn za ostatními nástroji. V současné nahrávce tomu tak není a musím říct, že zvuk mě zdvihl ze židle...(úsměv).

Na předposlední nahrávce „Overload". se ještě podílel kytarista Radek Lebánek (do 2014). Nyní je o kytaru méně, čímž vylezla na povrch ještě více baskytara (byť byla vždy nepřehlédnutelná) a společně s bicími vytvořila parádní groove podklad čtyřem skladbám, které se nacházejí na novém miniCD. A to je pro mé uši další velké plus. Vzpomněl jsem si na kapelu PANTERA. Vzpomněl jsem si na album „Vulgar Display of Power". BAD FACE je PANTERA (bez pověstných sekaných kytarových riffů) v deathmetalovém provedení.

Vždy jsem si myslel, že ten, kdo sestrojil elektrickou kytaru, musel být bůh nebo spíše ďábel, ale poslední dobou jsem si oblíbil hodně výraznou basu. A ta dostane slovo ihned po mrazivém kytarovém vstupu v „The Line". Co si budeme nalhávat, jde o to, kdo ty nástroje ovládá... „What I Want" je oproti valivé jedničce uspěchanější a má hardcorovější ráz, ovšem v rychlejším provedení. „In the Circle" pěkně šlape do rytmu, v polovině skladby zvolní do „doomovějšího tempa", aby posléze opět nabrala metalový dusot. V „Kill Your Soul" se objevuje druhý hlas, ale mám pocit, že je to ten stejný hlas prohnaný technikou (krabičkou). Jinak se zde přece jen objeví sekaný riff a skladba má díky tomu tak trochu thrash/deathmetalový mustr. Myslím, že skladby se neoposlouchají, jsou snadno zapamatovatelné, rychle ubíhají a jsou typické pro BAD FACE. A klidně bych si dovedl představit i celé album. Jen mě trochu mrzí, že si nemůžu třeba při skladbách pročítat text, ale v každém případě je zpěv přehledný a kdo umí anglicky, ten porozumí...

Líbí se mi povedená grafika na obalu. Vlastně i na předchozích CD se mi líbil cover. Oko podlité krví, ampérmetr a nyní kovová, rozuměj metalová, konstrukce. Kluci prodávají placičku pouze v jednoduché kartonové kapse, což jak jsem se zmínil v minulé recenzi, se mi moc nezamlouvá, ale co bychom chtěli za libových 50 kaček (nebo poštou 65). No nekupte to. A stojí to za to (úsměv). A nakonec jen dodám „nothing but metal" a BAD FACE zaslouží pochvalu.

Seznam skladeb:

  1. The Line
  2. What I Want
  3. In the Circle
  4. Kill Your Soul (Live or Die)

Čas: 12:58

Sestava:

  • Pawel (Pavel Veselý - zpěv, basa
  • Zuhan (Radim Suchánek) - kytara
  • Vercajk (Ladislav Jandrt) - bicí

Vercajk kapelu opustil po nahrání mini CD a nahradil jej:

  • Sloper (Radim Šust) - bicí (ex-MORGUE SON)

http://www.badface.cz/
http://bandzone.cz/badface


Zveřejněno: 13. 09. 2016
Přečteno:
3660 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář