Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

CD 2016, Amputated Vein Records / death/grind/HC / Česko

Od minulého alba POPPY SEED GRINDER uteklo osm let, během kterých se sestava několikrát změnila, vznikly tři promáče a jedenáct skladeb. Tempo je to v oblasti personální grindcorové, v oblasti tvorby doommetalové, protože rozhodně nelze říci, že by Yarda a spol. vymysleli skladeb jako máku v makovici. (úsměv) Ale oblíbené rčení tvrdí, že nezáleží na kvalitě, ale na kvantitě, tak se pojďme podívat, jak na tom aktuálně plnoletá kapela je.

Jestliže jsem výše uvedl, že vzniklo jedenáct skladeb, tak na album „Bleeding Civilization“ se jich vešlo devět plus jeden bonus v podobě remake dvanáct let staré skladby „Oppressed Reality“. Úvod patří krátkému noise intru, které bez varování střídá zvířecí řev a agresivní nářez. „Dominant Class of Animals“ začíná opravdu velkolepě, okamžitě je jasné, že nový řvoun Eddie je člověk na svém místě, který hned v první skladbě dokazuje, že jeho vokály nejsou jednotvárné, ale naopak hodně variabilní, těch poloh, které vystřídá, je řada - murmur, chropot, řev, křik, ryk, jek... Takovýhle vokální kreativec je pro každou kapelu trefa do černého, dokáže muziku parádně osvěžit, a protože i ta je v případě PSG dostatečně pestrá a zajímavá, máme před sebou výborné album.

Na 30minutové ploše se toho děje tolik, že popisovat jednotlivé skladby a jejich pasáže, nevešla by se recenze na dvě strany. A hlavně, vypichovat z vyrovnaného materiálu nějaké lepší nebo slabší songy snad ani nejde. Album je nadupané od první do poslední minuty, skladby díky ideální stopáži nenudí. To, co PSG narvou do tří minut, by jiným kapelám vystačilo na půl desky. Základ tvoří death metal, ze kterého vystrkují růžky grindové či hardcorové výjezdy, nechybí sem tam nějaké zpomalení, zasekávačka, velmi střídmě pak některé písně zpestřují samply, o které se postaral Otus Hobst (MINORITY SOUND). Jsem přesvědčený, že oněch osm let čekání se vyplatilo, skladby jsou promyšlené do posledního detailu, a to nejen co se týká kytary, ale i rytmika snese ta nejpřísnější měřítka. Bicí jsou vymyšleny tak, aby v devastačních pasážích všechno zatloukly do země, v těch techničtějších pak přichází ke slovu invence, což platí i o baskytaře. POPPY SEED GRINDER jsou nejspíš v životní formě.

„Živočišnost, dravost, energie, tah na bránu, ale i technika a myšlenky.“ To napsal kolega prepil na adresu proma, které vydání „Bleeding Civilization“ předcházelo, a já bych lepší krátké shrnutí alba nevymyslel.

Zvuk vznikal ve třech studiích, bicí a vokály v Německu, zbytek v domácím PSG studiu. Zhruba 99 % hracího času se mi zvuk líbí, trochu ale tápám v případě sem tam využitého stereo efektu, kdy jedna strana takřka zmlkne a z druhé se line zvuk poněkud plošší, nevýrazný. Nejspíš je to záměr a třeba to přijde nedotažené jen mně... ale při poslechu na nižší hlasitost to opravdu není mým uším příjemné.

O obalu se toho moc napsat nedá. Tuctová přední strana, jednoduchý vnitřek osmistránkového bookletu, naštěstí prostý grafických lapsusů… texty, sestava, fotky muzikantů, po informační stránce OK, ale oko milovníka umění rozhodně nad kreativitou výtvarníka neuroní slzu dojetí...

Seznam skladeb:

  1. Dominant Class of Animals
  2. Humans Are Dead
  3. Variety X
  4. Cesspit of Demagoguery
  5. Going Through
  6. Blindead
  7. Disfigured Face of the Earth
  8. Reign of Fear
  9. Bleeding Civilization
  10. Oppressed Reality

Sestava:

  • Yarda – guitar
  • Klabi – bass
  • Stepan – drums
  • Eddie – vocals

Čas: 30:03

www.poppyseedgrinder.cz
http://bandzone.cz/poppyseedgrinder
http://www.amputatedvein.com/

 


Zveřejněno: 26. 08. 2016
Přečteno:
3793 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář