Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

19. 8. 2016, Camp Rechle u Prachatic

Pravidelná přehlídka kapel spojená s konzumací pálivého jídla byla od mého nastěhování do Prachatic vždy akcí, na kterou jsem se velice těšil a měla nemalý podíl na zařazení chilli do mého jídelníčku. Loni se akce bohužel nekonala, nezbývalo mi tedy nic jiného než doufat v další ročník. Letos jsem se dočkal a spolu s přítelkyní jsme vyrazili. Cesta do Rechlí byla krátká, ovšem na místě nás čekal menší šok. Tolik aut jsem tady snad ještě neviděl, ale naštěstí hned u kraje se dá snadno zaparkovat. Jsme tu docela brzo, fronta na pivo zatím žádná, ale na stolech u vstupu je velký výběr různých pálivých pochutin. Musím pochválit Žroutovo vindaloo, thajskou polévku s morugou, cizrnový gulášek, řepové jednohubky a kamarádovo omáčku se skvělým slaným pečivem ve tvaru zvířátek. Sám jsem přinesl svojí švestkovou omáčku s habanero, která se snědla celkem rychle (díky všem za ochutnání). Jako každý rok i letos jsou správně popsané cedulky označující stupeň pálivosti (Karel Gott, Iron Maiden, Slayer, Napalm Death).

Kousek po osmé to rozjíždí LAHAR. Thrashery z Písku jsem viděl s Banánem i s Inym několikrát a pokaždé byl alespoň malý kotel před pódiem. Dnes tomu tak není a já jsem skoro jediný, kdo si přišel zahrozit a zařvat do první řady. Poslední dva koncerty LAHAR, co jsem viděl, trpěly na tristní zvuk, v Rechlích je zvuk poměrně slušný a mohu si zase řádně kapelu užít. Trochu mě mrzí, že z desky „Umění Strachu“ zbylo v setlistu už jen „Řecko“, ale i nové skladby fungují naživo velice dobře.

Druzí jsou BRUTALLY DECEASED. Tuhle deathmetalovou smečku jsem viděl naposledy loni ve Strakonicích, kdy jim chyběl basák a i přes jeho absenci předvedli velice dobrý výkon. Na Rechlích už byli v kompletní sestavě a jejich set byl naprosto smrtící. V setlistu nechyběly jak starší vály, tak písně z předposlední desky „Black Infernal Vortex“, tak i z jejich nejnovějšího počinu „Satanic Corpse“. Kotel se moc nezměnil, stále jsem skoro jediný hrozič v první řadě.

Před pódiem je postavena tabule a přichází čas pro GRIDE. Prachatická úderka slaví 20 let a přichystala si speciální vystoupení pro tuto příležitost. Očekával jsem nějaký průřez kariérou, ale GRIDE to pozvedli ještě o level výš. Zazněly písně z každé nahrávky, přičemž Iny vždy otočil papír na tabuli, kde byl zobrazen obal nahrávky, název, rok vydání a také dal pár historek z té doby do placu. Vystoupení bylo rozděleno na dvě půlky (prvních a druhých deset let). Prvního setu se účastnil původní kytarista David spolu se současnou sestavou. Kotel se už rozjel o něco víc, takže už jsem nebyl osamocený hrozič v přední řadě. Zatím asi nejlepší koncert GRIDE, co jsem kdy viděl.

Akce nabrala docela velké zpoždění (a byl jsem taky trochu už společensky unaven a sežehnut zevnitř), takže bohužel poslední kapelou, co jsem viděl, byli CONTRASTIC. Tuhle kapelu jsem viděl naživo poprvé a byl jsem příjemně překvapen. Projekce puštěné na pozadí za zvuku masakrozního grindcoru ještě více umocnily atmosféru. Musím pochválit jejich bubeníka, jelikož takhle precizní blast beat (pro laiky sypačka) jsem dlouho neslyšel.

Po jejich koncertu sedám k Pelíkovi a Terce do auta (díky za odvoz) a mířím domů vstříc rannímu příchodu satana na WC. Doufám, že příští rok nepiíjde pauza jako loni, ale další ročník téhle unikátní akce.

Fotky: Syky, Skalík

Sykyho galerie

Skalíkova galerie

 


Zveřejněno: 23. 08. 2016
Přečteno:
3455 x
Autor: Pepča | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář