Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

EP 2016, Beer City Records / hardcore, punk, thrash / USA

Kdo by neznal D.R.I. (Dirty Rotten Imbeciles) z Kalifornie? Legenda, která v 80. letech jako jedna z prvních kapel začala míchat hardcore-punk s thrash metalem. V té době vyšlo několik nesmrtelných alb, které do dnešních dnů patří mezi top desky tisíců fanoušků zmiňovaných žánrů. Podobně jako většina kapel začínajících v osmdesátkách, si i D.R.I. prošli řadou období, kdy byli jak na vrcholu, tak prožili tzv. dobu temna. Nejdůležitějším faktem je, že dva původní členové, Spike Cassidy (kytara) a Kurt Brecht (zpěv), to nikdy nezabalili a v posledních letech s D.R.I. stále více koncertovali. V sestavě navíc už nějaký ten pátek působí basák Harald Oimoen (BLIND ILLUSION) a v loňském roce došlo i ke změně na bubenickém postu, který obsadil ostřílený Walter "Monsta" Ryan (ATTITUDE ADJUSTMENT, ex-POSSESSED, atd.). Ovšem tuto nahrávku namlátil ještě jeho předchůdce Brandon Karns. A v této sestavě konečně letos došlo k tomu, na co fans D.R.I. čekali dlouhých 21 let (!) - vydání nového materiálu.

"But Wait... There's More!" je sice jen pětiskladbovým EPčkem, ale jedná se o nové skladby a probuzení legendy zpět k životu po tvůrčí stránce. O vydání tohoto počinu se postaral známý label Beer City Records, u kterého v nedávné době vyšla v reedicích řada desek D.R.I., ATTITUDE ADJUSTMENT nebo třeba VERBAL ABUSE. Obal EP je klasikou, která k D.R.I. patří - kreslený s HC tematikou. EP vyšlo na 7", 12" (jiná verze obalu) a CD.

A D.R.I. mě rozhodně nezklamali. Naopak. EP "But Wait... There's More!" ukrývá pět naostřených válů, které dohromady nevydají ani na deset minut muziky. To je správně, protože tento nový materiál parádně odsejpá. Dominující jsou chytlavé, punk-thrashové kytarové riffy, které Spike vždycky uměl. A nic ze svého řemesla rozhodně nezapomněl. Už po prvním songu "Against Me" mám pocit, že poslouchám staré D.R.I., jakoby žádná tvůrčí pauza neexistovala. Kurt je se svým zpěvem výrazný a perfektně srozumitelný. Textově se D.R.I. pohybují přesně tam, jak je známe. Vždyť názvy "Against Me", "Anonymity" nebo "As Seen on TV" jsou všeříkající. Kapela svůj ksicht rozhodně nezmněnila a to jak po hudební, tak ani po textové stránce. Osobně mám pocit, že čtveřice znovu nalezla perfektní rovnováhu mezi hardcore-punkem a thrash metalem. Je to jako bych poslouchal mix alb "Dealing with It!" a "Thrash zone". Zvukově naprosto čistá nahrávka jen umocňuje sílu materiálu. Zpěvné a zapamatovatelné refrény přidávají na intenzitě a D.R.I. stačí jen něco málo přes devět minut na to, aby své posluchače naprosto uzemnili. Největší nátěr je divoká minutovka "Mad Man" s výbornou kytarovou vyhrávkou. Tady opravdu není kam uhnout.

EP "But Wait... There's More!" uteče rychle jako voda v Coloradu. Osobně jsem neměl ani po pár posleších dost a točil jsem nahrávku třeba 4x po sobě. Přesně takhle má podle mého názoru vypadat crossover/thrashová nahrávka. D.R.I. nahráli po 21 letech 5 nových skladeb. Je to málo, ale tihle borci už nemusí nikomu nic dokazovat. Výsledek je parádní a nezbývá než doufat, že se v budoucnu dočkáme i velké desky, která bude mít třeba jen jednou tak dlouhou stopáž. "But Wait... There's More!" je výborná, krátkodobá, energická a intenzivní záležitost! Snad se D.R.I. odhodlají přijet na klubové tour do Evropy. To bych si určitě nenechal ujít.

Seznam skladeb:

  1. Against Me
  2. Anonymity
  3. As Seen on TV
  4. Mad Man
  5. Couch Slouch

Čas: 9:23

Sestava:

  • Spike Cassidy - kytara
  • Brandon Karns - bicí
  • Kurt Brecht - zpěv
  • Harald Oimoen - baskytara

Facebook a Homepage


Zveřejněno: 08. 08. 2016
Přečteno:
3490 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář