Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Představuje se nová thrashová krev...

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Oficiální vznik datujeme do října 2014, přestože Petr s Honzou už spolu dřív hráli v rozpadlé kapele SNOW LANDSLIDE. Právě oni jsou „pachateli“ názvu, kdy Honza chtěl mít v názvu rybu (kolik znáš thrashovek s rybou?) a pak vymýšleli správně hustý přídavný jméno... až z toho nakonec vzešlo COLDBLOODED FISH.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Služebně nejstaršími členy jsou už výše zmiňovaní Honza (20) s Petrem (25). Oba hrají na své nástroje cca 6-7 let. Pak přibrali do party Kryštofa (20), původně na basu, na kterou už tou dobou hrál v MadRoach, ale jak to tak vyplynulo... je z něj sólový kytarista. Basu tak na chvíli přebral kapelní dědek a zpěvák Kuba (26), který předtím zpíval tak akorát ve školním sboru a jedinou basu, kterou pořádně držel v ruce, byla ta od piv. To bylo důvodem, proč jsme přibrali pátého do party, našeho basáka Jendu (18) a i pro něj se jedná o první kapelu.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávku jsme dělali ve studiu rádia, ve kterém Kuba pracoval. Se zvukem i naším výkonem jsme byli na začátku spokojeni, ale takhle s odstupem času víme, že bychom to zvládli 100x líp. (úsměv) Dohromady jsme udělali asi 400 ks - základní DIY edici (to byl fakt těžkej punk skládat céda na zadní sedačce auta před koncertem) a pak 300 ks od Koníka ze Support Underground a koupit si ji můžeš za 150 buď u něj na stránkách www.supug.cz, nebo na našich koncertech.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Rozhodli jsme se mít texty v angličtině, protože pak nebude rozumět tomu, že Kuba neumí zpívat a jako textař stojí ještě víc za hovno než Krajčo. (smích) Ale s vážnější tváří - angličtina se nám do thrashe hodí víc a už od začátku jsme se na tom kolektivně shodli. Témata máme různá. Párty, ryby, chlast, ryby, zabíjení, ryby... duchaplnost sama!

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Co se týče grafiky, tak logo dělala Kubova přítelkyně a za obal vděčíme Eidymu Peldovi. S obojím jsme spokojení. Což je vlastně logický - kdybysme nebyli, vypadá to jinak. (úsměv) Jinak se samozřejmě snažíme i o to, aby to i po vizuální stránce tak nějak vypadalo. Stačí mrknout na náš FB profil a uvidíš, že Kryštof je velmistr malování lvl 214. (úsměv)

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Myslím, že ti asi nedokážeme říct kapelu, kterou bys u týhle otázky ještě neslyšel. SUICIDAL ANGELS, MUNICIPAL WASTE, SLAYER, PANTERA, METALLICA, ANTHRAX, SUIIDAL TENDENCIES, KREATOR, NAPALM DEATH, DUO JAMAHA...

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Jojo, vsadili jsme na jednu kartu a na základě toho jsme si podali ploutev s Koníkem. Tím pádem poměr oslovených/dohodnutých máme úžasných 100 %. (úsměv) Takže až bude mít Koník dost našich konin, tak zkusíme Nuclear Blast, to přeci musí vyjít!

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Za rok a půl od prvního koncertu jsme odehráli dalších zhruba 30 akcí a který byl nejpovedenější... to je asi nejtěžší otázka. Co se týče počtu lidí, tak jednoznačně na Náplavce, kde jsme točili část klipu k „Thrash & Beer“, co se týče našeho výkonu... asi vždycky ten poslední, protože víc si nepamatujeme. (smích)

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Samozřejmě. Československý rybník je super, máme tu spoustu kamarádů, ale když už teda zpíváme anglicky, proč si neudělat výlet. V březnu jsme si švihli Belgii, následně Německo a pak v červnu ještě jednou. A hodláme v tom pokračovat. (úsměv)

Plány do budoucna...

To už jsme asi trošku nakousli v otázkách předtím. Hrát co nejvíc to jde, jezdit hodně mimo ČR, bavit se hudbou, ožírat si držky, plácnout si s Nuclear Blastem, být headliner Wackenu, udělat vlastní kolekci spodního prádla... (smích)

RECENZE

www.facebook.com/coldbloodedfish
www.bandzone.cz/coldbloodedfish


Zveřejněno: 11. 08. 2016
Přečteno:
3965 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář