Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

CD-R 2016, vlastní náklad / rock \'n\' roll / Slovensko

Slovenští rockeři BALLSQUEEZER jsou opravdovými hudebními nezmary. V krátkém časovém úseku, konkrétně od roku 2013, totiž přichází k posluchačům už se svým šestým řadovým albem, což je na dnešní dobu vážně velice ojedinělý, dalo by se říci až unikátní systém, týkající se distribuce vlastních skladeb. A protože CD nazvané „Unstoppable“ se ke mně dostalo trochu se zpožděním, jelikož podle průvodního dopisu vyšlo už koncem dubna, tak vzhledem k právě zmíněné kadenci nahrávek je docela možné, že v době, kdy dávám dohromady tyto řádky, už kapela chystá další materiál, kterým nás v nejbližším období obšťastní.

Určitě bych chtěl zmínit, že i když mě na jedné straně přísun nové muziky od BALLSQUEEZER docela těší, tak na straně druhé, a to i vzhledem ke skutečnosti, že jsem v minulosti dělal recenze na všechna předešlá CD této bandy, už v podstatě moc nevím, co mám k jejím nosičům stále psát. Navíc, když hudební obsah, způsob nahrávání nebo distribuce a spousta dalších věcí spojených s procesem vzniku jednotlivých alb, je naprosto totožných. Skupina totiž při veřejné prezentaci svojí tvorby po celou dobu poměrně striktně dodržuje pro ni evidentně osvědčené a úspěšné postupy, na nichž zatím nehodlá vůbec nic měnit. Abych tedy splnil jakousi informační povinnost a zároveň připomněl některá v souvislosti se skupinou již dříve zmíněná fakta, uvedu zde alespoň pár základních údajů.

Aktuální placka „Unstoppable“ obsahuje celkem devět kousků z vlastní dílny kapely (to je oproti dřívějšku přece jenom malá změna, obvyklých bývalo osm songů), pořízených v jejím domácím studiu v Bratislavě, mastering je dílem Martina Pappa (Moonset Audio studio Šala), autorem grafické podoby obalu je potom mexický umělec Jesus Garcia Lopez. Nahrávka vychází tradičně v podobě CD-R s plnobarevným potiskem, umístěným do papírové kapsy.

Žádná výrazná proměna nenastala ani v obsahové náplni alba, v podání BALLSQUEEZER se stále jedná o slušný mix rock 'n' rollu, hard rocku, metalu a punku, opatřený anglickými texty. Nejpovedenějšími kousky jsou podle mě šestka „Whirlwind“, pod číslem osm zařazená instrumentálka „Your Are Next“ a závěrečná akustická věc s všeříkajícím názvem „Lemmy“, jenž je poctou tomuto před časem zesnulému rockovému velikánovi.

Na závěr jen dodám, že pokud dle výše vyřčených indicií opravdu v nejbližší době do naší redakce dorazí další nahrávka od této kapely, bude asi lepší, když se k ní místo mé maličkosti vyjádří některý z mých redakčních kolegů, protože svůj názor na tvorbu BALLSQUEEZER jsem myslím prostřednictvím pěti článků prezentoval už dostatečně podrobným způsobem a přece jenom by to asi už chtělo jiný, trochu svěží pohled. Jestliže se tedy ovšem tahle parta ze Slovenska nerozhodne do budoucna vydat zcela novým hudebním směrem, což však nepředpokládám. (úsměv)

Seznam skladeb:

  1. Overzealous
  2. Cheers
  3. Fuck It
  4. Hellfire
  5. Ain’t No One
  6. Whirlwind
  7. Unstoppable
  8. You Are Next
  9. Lemmy

Čas: 28:29

Web
 


Zveřejněno: 09. 08. 2016
Přečteno:
3674 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář