Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

SP 2016, Cosmic Key Creations / death metal / Anglie

Někdy se to prostě sejde. Čtveřice metalových pardálů se sešla na pivu, slovo dalo slovo a výsledkem je další "all stars" band na scéně - MEMORIAM. Když se objevily první zmínky o MEMORIAM, okamžitě mě zajímala sestava. Po přečtení jejich úvodního prohlášení na Facebooku jsem se nestačil divit.

A proč? Protože za mikrofonem se zjevil můj velký oblíbenec Karl Willetts z BOLT THROWER, který po loňské nešťastné události v řadách své domovské kapely zřejmě potřeboval znovu návrat do zaběhnutého kolotoče. Kdo ví, jak to s BOLT THROWER bude dále... Jeho další tři kumpáni také nejsou žádná ořezávátka. Baskytara - Frank Healy, v bohatém životopise má taková jména jako BENEDICTION, NAPALM DEATH, CEREBRAL FIX nebo SACRILEGE. Kytara - Scott Fairfax, který hrál koncerty s BENEDICTION a působil u CEREBRAL FIX. A bicí obsadil Andrew Whale - původní bicman BOLT THROWER (hrál na deskách "In Battle There Is No Law!" až "...for Victory").

Z toho vyplývá jediné - MEMORIAM hrají old school death metal!!!

Svým fans, kterých bude jistě mnoho, na začátek servírují dvouskladbový demáč "The Hellfire Demo´s". Jedná se o sedmipalec, který vyšel u Cosmic Key Creations v nákladu 2000 ks (čirý, fialový, černý). Autorem obalu je kreslíř Paul McHale. Ten se podílel na obalech starých desek BOLT THROWER i debutu od CEREBRAL FIX. Kresba je jednoduchá a černobílá, ovšem plně vystihující tento válečný death metal i název kapely.

První skladba "War Rages On" začíná krátkým intrem, ale dlouho nás napínat nenechá. První seznámení s MEMORIAM je tady a kdo by čekal, že v tom nebude cítit BOLT THROWER, ten by se šeredně zmílil. Hutný, těžkotonážní death metal, který doslova a do písmene válcuje vše před sebou. Valivé riffy střídají rychlé a přímočaré pasáže přímo dělané k mlácení hlavou. Andrew Whale i po tolika letech stále umí a bicí jsou naprosto vražedné. Tohle je death metal až do morku kostí.

Dvojka "Resistance" nijak nezaostává. Opět čtyřminutový válec, který vyniká výraznou melodií. "Resistance" se nese v pomalejším tempu a dalo by se říct, že jen velmi pomalu a těžce přeřazuje rychlostní stupně. Tahle skladba jako by přímo vypadla z některé desky BOLT THROWER. Lehce zastřený sound jí navíc dodává na syrovosti. Plíživá pasáž ve druhé polovině jen dodává na ponuré a krvavou válkou ovlivněné atmosféře. Karl Willetts je nezaměnitelný vokalista. I přes jeho hrubý vokál je textu velmi dobře rozumět a vy tak můžete vstřebávat tyto útrapy až do konce. Kytara kromě melodických partů oslňuje výbornými riffy, které z hlavy jen tak nevymažu.

První demo "The Hellfire Demo´s" od MEMORIAM poskytuje jedinečný zážitek pro fanoušky BOLT THROWER a podobných kapel. Ten jedinečný rukopis anglických veteránů se v obou skladbách naplno projevuje a věřím, že ho ocení úplně všichni. Vždyť na nové album BOLT THROWER se čeká již jedenáct let... Rozhodně se nejedná o bezduchou kopírku, ale o jisté pokračování této jedinečné formy death metalu. Zvukově je "The Hellfire Demo´s" na vysoké úrovni. Vše čitelné tak, jako by se jednalo o plnohodnotnou desku. MEMORIAM to berou vážně a poctivě. Jsem přesvědčen, že naživo bude tahle kapela zabíjet s neskutečnou přesností a nepředstavitelnou palebnou silou. Koncertní premiéra proběhne na letošním Obscene Extreme festivalu, tak si to nenechte ujít! Já se už nemohu dočkat!

Jedná se o demo, proto nehodnoceno.

Seznam skladeb:

  • Strana A:

War Rages On

  • Strana B:

Resistance

Čas: 7:52 min.

Sestava:

  • Frank Healy - baskytara
  • Andrew Whale - bicí
  • Scott Fairfax - kytara
  • Karl Willetts - vokály

Facebook a Official website


Zveřejněno: 02. 07. 2016
Přečteno:
3815 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář