Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

2. 7. 2016, Žabčice u Brna

Netradičně první červencovou sobotu, tedy 2. 7. 2016 se uskuteční již 12. ročník dnes již prakticky kultovního Antitrend Open Air festivalu. Festival se jako (až na jedinou výjimku) každý rok koná v příjemném prostředí vesničky Žabčice, která se nachází kousíček od jihomoravské metropole Brna – navíc v luxusní vzdálenosti zdejší vlakové zastávky (vlaky sem jezdí každou hodinu). Pokud Vám v žilách koluje láska k hudebním stylům jako je death/grind, brutal death, gore grind či crust, je sestava letošního ročníku tohoto extrémního festivalu pro vás jako stvořená. Určitě jedna z nejsilnějších sestav dosavadní dvanáctileté historie této akce čítá hned 17 kapel z 8 různých evropských zemí a ani letos nebude chybět několik opravdových lahůdek! Každý správný fanoušek výše uvedených stylových škatulek si tak určitě vyberu tu, za kterou se vydá cca 20km jižně od Brna, kde se rozezní ta nejšílenější zvěrstva, co může extrémní scéna nabídnout.

Začneme pěkně popořádku zahraničními akvizicemi:


RAZORRAPE (SWE) - gore grind/death metal
https://www.facebook.com/RazorRape69

Jedním z co-headlinerů letošního ročníku jsou RAZORRAPE ze Švédska. Kapela, jejíž počátky se datují před více než 10 lety, vznikla coby one-man projekt ex-zpěváka z Deranged či ex-bubeníka Splattered Mermaids Martina Schönherra v našich končinách dobře známého coby Shreka. Postupně se z kapely stala 2 či 3 členná sebránka drtící nekompromisní a nechutný gore grind s prvky hororového death metalu, který před sebou drtí vše živé. Kapela má na svém kontě několik nosičů, z toho 3 full CD, z nichž poslední a pravděpodobně nejlepší s názvem „Orgy in Guts” se datuje do loňského roku. Kapela slibuje pořádnou zábavu a pěkné kolečko pod žabčickým pódiem, bude to zde jejich premiéra.

COLLISION (NL) - aggressive grind core combo
https://www.facebook.com/collisiongrind?fref=ts

Z Holandska k nám zavítají v místních končinách velmi dobře známí COLLISION, kteří si zde udělali velmi dobré jméno již svým prvním dlouhohrajícím albem s romantickým názvem „Romantic Display of Love“(vydáno v roce 2003 českým labelem Bizarre Leprous Productions.). Sebranka vyhulenců a výpitků si ve své hudbě nebere servítky a silou parního válce žene kupředu, prostě 100% nefalšovaný grind core evropského střihu s notnou příměsí punku či HC, linoucí se v ryze old-schoolových kolejích. V loňském roce se Collision připomněli mimo jiné split sedmipalcem s našinci Mincing Fury. Kapela má za sebou nespočetně koncertů včetně účasti na velkých festivalech, na AT festu se však objeví poprvé.

NEID (ITA) - neurotic grind core commando
https://www.facebook.com/neidhc

S aktuálním albem „Atomoxetine“ přijíždějí italští NEID rozsekat evropská studia a nevynechávají ani Antitrend Festival. Rozhodně nemají v plánu se s námi mazlit. Minutové rubačky si nevybírají žádný oddechový čas. Nekompromisní grindující nářez přiostřený i občasným thrashovým (nejenom) riffováním nenechá jedno triko suché. Je libo „bratry“ legendárních Cripple Bastards? Tady jsou...

EPITOME (PL) - bloody gore grind massarce
https://www.facebook.com/SupeROTic/?fref=ts

Poláci mají cit pro extrémní muziku všech žánrů, na letošním žabčickém večírku se nás o tom pokusí přesvědčit patologové EPITOME se svým mixem grindu a death metalu. Na posledním albu “TheoROTical” je kombinace těchto dvou stylů obzvlášť hnilobná a plná moshujících momentů. Kapela spadající do ranku „gore“ je na scéně již pěknou řádku let (funguje již od roku 1992!), vzpomeňme např. na u nás poměrně profláklé demo s názvem „autoeroticism” z roku 1998. Své zkušenosti přijedou prodat na žabčické podium, určitě se máme na co těšit!


ECITON (DK) - old school death metal
https://www.facebook.com/events/1668879820053323/

Evropský death metal má mnoho kvalitních zástupců a určitě lze říct, že k nim patří i milovníci mravenců ECITON. Kapela není bůhvíjak aktivní co se týče studiových zápichů, poslední fošna “A Scent of Veracity” spatřila světlo světa v roce 2010. Ovšem naprostá novinka s názvem „ Suspension Of Disbelief” je každou chvíli na spadnutí a dle prvních ukázek se máme na co těšit. Tak jako tak jde o vymazlenou brutalitku, které nechybí drtící a chytlavé momenty, řádně okořeněné notnou dávkou melodie tak typickou pro severské death metalový styl, čímž si jejich muzika naprosto právem zaslouží nálepku „old school“. Zajímavostí určitě je, že za bicíma sedí jistý Jesper Frost, v minulosti bicman legendárních Iniquity.

BIBLIOPEGIA ANTROPODERMICA (ITA) - technical brutal death metal
https://www.facebook.com/AntropodermicaBand

Relativně čerstvá italská akvizice s netradičním názvem vydala v loňském roce po dvou letech existence EP “The Eleusinian Mysteries the Descent, the Search, the Ascent”, které na AT festu jistě předvedou v plné parádě. Jedná se o technickou ryze deathmetalovou nálož plnou krkolomných riffů, rytmických zvratů a blast beatů. Pro milovníky hrubého řemesla snoubícího se s brilantní technikou, je tento materiál jako dělaný. Zkrátka brutal death as fuck!


ANÜS (SWE) - slamming goregrind
https://www.facebook.com/slamsphincter

Po rozpadu legendárních „blbých Švédů“ Splattered Mermaids není třeba chovat obavy, že by se letošní ročník obešel minimálně bez účasti aspoň části z nich. Bicman Martin již byl zmíněn dříve (RazorRape), zpěvák Johan se ukáže se svou novou bandou ANÜS, ve které kombinují valivý death metal s tanečním goregrindem a výsledek stojí za to. Debut „The Constipation Conspiracy“ spatřil světlo světa v únoru letošního roku a reprezentativní ukázku uvidíme právě na Antitrend Festu.

TAXIDERMIST (AUT) - amazing brutal and technical death core
https://www.facebook.com/taxidermistaustria/?fref=ts 

Technický, natlakovaný, kosmickými zvuky prošpikovaný deathcore s dvěma vokály. Borci z Vídně na brněnských pódiích již několikrát ukázali svou top formu a o té formě a nespoutané energii nás přesvědčí i na letošním Antitrend Festu. Breakdowny, hácéčková skočnost i death metalová razance. Tohle nemůže zklamat, tato sebránka sympaťáků naživo jednoduše zabíjí!

SEII TAISHOGUN (AUT) - cyber gore
https://www.facebook.com/seiitaishogungrind/?pnref=lhc

Kapela s exotickým názvem je také stejně jako Taxidermist z Rakouska a vlastně aby ne, když v ní hrají prakticky ti stejní členové. Je až s podivem, že stejní muzikanti hrají ve dvou kapelách tak naprosto odlišné styly – narozdíl od „Taxíků“ tady nejde o žádnou techniku, spíše o zábavu a show, jejich tuc-tuc muzika s disko-samply by se neztratila ani na lecjaké extrémní diskotéce. Zkrátka Cyber Gore styl, který by měl v nočních hodinách probrat zbytky společensky unaveného osazenstva.

Ze Slovenska na letošní AT fest zavítají tentokrát dvě kapely:

MORTALLY INFECTED (SK) - brutal death metal
https://www.facebook.com/mortallyinfected/?fref=ts

Antitrend Fest bez stylových death metalových kapel by ani nebyl Antitrendem. Jedním ze zástupců čistokrevného řemesla jsou slovenští bratia MORTALLY INFECTED, kteří v loňském roce vypustili fošnu „Towards the Apocalypse“ a mimo jiné se také objevili na pódiích jednoho z největších festivalů u nás, Brutal Assaultu. Death metal jak řemen s ostny rašícími jak z klasických kořenů tak i z těch brutal death metalových. Ne nadarmo se jim poslední dobou říká slovenské „Suffo“!

THE INFINITE WITHIN (SK) - technical brutal death metal blast
https://www.facebook.com/TheInfiniteWithin/ 

Aby toho death metalu nebylo málo, máme tu další smečku, která jde opět odlišnou cestou, leč neméně brutální. Důraz je silně kladen na technickou a rytmickou zdatnost a naprosto brutální tempo. Zvukový kabát desky, “Bestial Void Inevitability” je vraždící a nejinak tomu bude určitě i naživo. Technická sóla, kterým ale nechybí melodie, rychlé riffy a sypce z jiného světa! Je libo slovenskou odpověď na mocné Origin? Nechme se překvapit!

Nyní přejdeme k představení českých kapel:

SPASM (CZ) - gigolo gore grind dance
https://www.facebook.com/Spasmgrind?fref=ts

Je potřeba představovat tuto trojici zvrhlých plavčíků? Momentálně asi nejpopulárnější česko-slovenská kapela hrající „taneční“ gore grind. Parádní bicí + pořádně zbustrovaná basa + kvíkot Radima Copretiny = zaručeně zábavná show, kde o tanec v boratovkách nebude nouze. V Žabčicích se Spasm objeví již poněkolikáté, je to prostě kapela, která se nikdy neomrzí. Navíc bude propagovat aktuální vydařenou fošnu „Pussy(De)Luxe“, jejiž název naprosto vystihuje, o čem jde této úchylné trojici především :-).

MINCING FURY (CZ) - demented furious death/grind
https://www.youtube.com/watch?v=SkxPKm9f3lM

Co by to bylo za AT fest bez pořádajících vytíračů podia MINCING FURY. Čeká vás divoká směsice death metalu s grindcorem i modernějšími styly, jak se kapela prezentovala např. na posledním 7 EP split “Break Me Down” z loňského roku. Kromě klasik typu “Blind” nebo legendární “Kačenky” snad zazní i skladby chystané na nové album „Thousand Years Of Emptiness“. Vytřete žabčické podium společně s těmihle blázny!

PERFECITIZEN (CZ) - blast core
https://www.facebook.com/perfecitizen/?fref=ts

Technické maniaky z Prahy snad netřeba představovat. Pověst je předchází, stejně jako výborné studiové desky. Kapela, jejíž závěr loňského roku proběhnul v divočejším duchu, vydala letos ceněné album “Corten”, což byla labutí píseň zpěváka Oldy. Na Antitrendu se představí v osvěžené sestavě, především s náhradou za odešlého Oldu, jehož nahradil Honza z kapely Full Time Job. Oproti minulosti přibyl do kapely taky (a nutno říct, že už bylo na čase) bass mástr. Technická masáž, opepřená technikou virtuóza-kytaristy Tomáše a především pak brilantní rytmickou zdatností sickdrummera Jardy, vás nenechá chvíli v klidu. Zkátka hyper-blast hell!

6 MAS (CZ) - crust/grind
http://bandzone.cz/6mas

Stálice současné crust/grindové scény má zasloužený respekt napříč fandy obou zmíněných žánrů. Jejich cílem je bavit své fans, což se jim na pódiích daří úspěšně a není důvod nevěřit, že tomu na letošním Antitrend festu bude jinak. A nečekejte žádný emo, protože „Emo Sucks“.

CARL GUT (CZ) - grind/power violence
https://www.facebook.com/Carl-Gut-333913940100585/?fref=ts

Pod chytrou přesmyčkou se neskrývá sbírka coververzí slavného českého popového zpěváka, ale pořádně nasraná nálož grind/violence přímo ze štatlu (tedy z Brna). Jednoduše rychlý, agresivní a přímočarý nátěr, čekat zbytečné kličky od téhle kapely je dost zbytečné, lajna start-cíl je jasně daná a jde se i přes mrtvoly.

KANDAR (CZ) - Sick´n horror grindcore
https://www.facebook.com/kandarsicknhorrorgrindcore/?fref=ts

Celý fest bude otvírat brněnská vycházející naděje na poli hororového grindcore nášupu s názvem KANDAR. Sebranka, která má za sebou zatím jen rok své existence, toho již stihla poměrně hodně – demo, spoustu koncertů po ČR, nahrané debutní CD „Groovy“ (které vychazí u BLP právě v těchto dnech) či plánovanou účast na letošním ročníku OEF. To vše má na svědomí trojice profláklých postaviček brněnského undergroundu (mimo jiné působili nebo působí v kapelách jako Pigsty, Mincing Fury, Spineless Fuckers či světe div se Forgotten Silence!) + jeden vypitý basák ze Slovenska :-). Přijďte tedy přesně na začátek festu (tedy na 12:00), ať tuto hvězdnou sestavu nepropásnete :-).

Na festivalu pochopitelně nebude chybět jak bohaté distro, kvalitní technické/zvukové zázemí, prodej triček, mikin, CDs, až po schopnou organizační stránku, profesionální osvětlení a především kvalitně obsazený a stylové pestrý line-up přímo na žabčickém pódiu. Přímo v areálu je možnost stanování a pořadatelé zaručují přátelskou atmosféru pro pijácké radovánky až do ranních odjezdů vlaků, jak tomu ostatně bývá každým rokem.

Nenechte si proto ujít ANTITREND OPEN AIR FESTIVAL, jež se koná 2. července v Žabčicích u Brna za 350,-Kč, začátek je letos na programu již od 12:00 hodin. Kdo si chce ještě před letošním Obscene Extreme Festivalem užít kvalitní porci především deathu, grindu či crustu, má jedinečnou možnost. Na téhle akci chybět rozhodně nemůžete!

Info:


Žabčice (cca 20 km jižně od Brna, výborné vlakové spojení na trase Brno – Břeclav- Bratislava)
sobota 2. 7. 2016
celodenní vstupné 350,-Kč
start 12:00 hod

Kontakt: antitrend@seznam.cz, tel: +420 778 144 578

Podrobnější info:

https://www.facebook.com/events/1651495075137135/

http://bandzone.cz/fan/antitrendparties

 

 


 


Zveřejněno: 15. 06. 2016
Přečteno:
3271 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář