Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
LLYR

CD/LP 2016, vlastní náklad / hard rock, stoner, doom / USA

Na WITCHES OF GOD mě baví ta přirozená lehkost, s jakou se jejich druhá deska „They Came To Kill“ vkrádá do uší. Jestli jde o nějaké letos vydané nahrávce říct, že se poslouchá sama, je to tenhle případ. Přitom vás od prvních seznamovacích krůčků provází samé klišé. První pohled takhle vážně funguje. Stačí se podívat na titulní obrázek, nemluvně pak o názvu kapely. Každého hned napadne škatulka tradičního doomu s nezbytnou dávkou okultních textů, bubáků a minimálně armádou luciferů. V tomto případě je to pravda tak na půl. Hodit WITCHES OF GOD do jedné vody s řadou dalších a myslet si, že jsou odhaleni, by bylo velkou chybou.

V první řadě je potřeba zdůraznit, že „They Came To Kill“ je deskou velice barevnou. Žádné dlouhé monolity na jedno riffující brdo, ale poctivá práce ve smyslu „ bereme si ze žánrů, které nás baví, jenom to nejlepší“. Deska je to nápaditá, plná chytlavých pasáží a skladeb, které bych se nebál označit jako  hity. Vše se motá v mantinelech doomu, stoneru a hard rocku. Některé fragmenty v člověku vyvolají pocit něčeho hodně známého, kolikrát dopředu tušíte, jaká změna bude následovat, ale ten smysl pro to složit a umně zamíchat všechny tak uchu libé momenty se WITCHES OF GOD odepřít jednoduše nedá. A hlavně, téhle kapele nechybí nadhled a určitá poťouchlost. Oboje je tak ve světě přísných tváří vítané.

Deska to není příliš dlouhá, právě proto je tak intenzivní. Nabízí osm skladeb, které díky povedenému soundu drží pěkně pohromadě. Žádná z nich poslech nenarušuje, vše do sebe zapadá, přesto je každá z nich svým způsobem jiná. Od první doomovky „We Are Not Alone“, která zařízne první drápky už svým refrénem, se hudební žánry přelévají ze strany na stranu, ale žádné neschází silný moment a přitom nepůsobí samoúčelně. Snaha dělat si to po svém se cení, přitom to celé nepůsobí nuceně a už vůbec ne topornou snahou se za každou cenu vymanit a složit něco šokujícího.

Užívám si téměř vše. Druhá „Burn Forever“ si mě obmotala hned svým nakažlivým začátkem a v refrénu má člověk chuť vlítnout na taneční parket. Podobně si stojí deska s každou věcí. Přes trojici relativně pomalejších skladeb a v době, kdy už si člověk myslí, že ho nic nepřekvapí, se kapela vytasí s divočinou „Some Die Slowly“. Tahle punkovo rokenrolová věc nejen že je náležitě nakažlivá, ale přinutí člověka smeknout nad odvahou WITCHES OF GOD zařadit ji na album. Na skočnější vlnu navazuje další hit, se skvělým refrénem. Poslední věcí je osmiminutová doomovka, stylově tak uzavírající tuhle pestrou kolekci, u které jsem se náramně bavil a bavím neustále. Desku poslouchám už docela dlouho a při zpětné rekapitulaci letošního roku jsem zjistil, že žádné jiné album jsem neprotáčel tak často, jako „They Came To Kill“.

Za zmínku stojí, že WITCHES OF GOD pocházející z Los Angeles, jsou kapelou, která tají svou totožnost. Dosud nebyla zveřejněna žádná fota, chybí sestava… Přesto jde na YouTube najít jedno video z jejich nedávného vůbec prvního a zatím posledního koncertu odehraného v nějakém obýváku. Tím pádem to s tou anonymitou bude mít v dnešní době kompjůtrů a kamer umístěných v podstatě na všech hajzlech zřejmě rozuzlení. Ale už jen třeba podle vzhledu muzikantů je jasné, že se musí jednat o lidi, kteří mají něco nahráno a vědí, jakým směrem WITCHES OF GOD směřovat. Velice vydařená deska, kterých není nikdy dost.

Seznam skladeb:

  1. We Are Not Alone
  2. Burn Forever
  3. Between Darkness & Day
  4. They Came to Kill
  5. Let the Fire Burn Pt.2
  6. Some Die Slowly
  7. Deadly Beloved
  8. Beyond Death's Door


Čas: 38:09

Sestava:

  • neznámá

http://www.witchesofgod.org
http://witchesofgod.bandcamp.com/album/they-came-to-kill


Zveřejněno: 22. 06. 2016
Přečteno:
3563 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář