Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

18. 5. 2016, Praha - Nová Chmelnice

Ve středu 18. 5. byl svátek heavy metalu v Praze. Na akci jsme dorazili v hojnějším počtu a mohlo nás být i ještě více, když Corbow organizoval přímo zájezd z Tábora. Někde bylo avízo na začátek na 19 h., jinde na 20 h., což byla nakonec pravda. Naše komando ale nastoupilo do klubu lehce po sedmé a tak jsme měli možnost slyšet i zvukovky předkapel, abychom poznali, co nás vlastně čeká. Já osobně jsem jel na BLAZE a nesledoval jsem dopředu, co zde bude hrát. Možná jsem se mohl více psychicky připravit.

Lehce po osmé zahájili akci METAL CRAFT, asi z Prahy. Už na zvukovce jsem trpěl a to jak začala kapela hrát, tak mi došlo, že vše myslí smrtelně vážně. Ze dvou předkapel byl METAL CRAFT ta lepší verze. Překvapil mne čistý vokál frontmana a i pěkný zpěv basáka, ale muzika jako taková, těžká nuda a hlavně typické české heavy metalové agro s pózami a vším, co k tomu patří. Nemám co dodat, ani příliš mnoho přítomných to neoslovilo, leč většina poslouchala v sedě. Téměř 45 minut pózy a českého heavy metalu.

Druhá pecka KATR z Plzně byl agro jako řemen ve stylu kabátovsko-citronovském a to včetně zpěvu. Neměl jsem na to bohužel ten den asi fondy a o to víc, že jsem řídil a nemohl tak ani utlumit smysly alkoholem. Dalších asi cca 45 minut agro onanie, při které jsem málem usnul…

Překvapilo mne docela málo lidí na tomto koncertu, odhadoval bych tak 80-100 maximálně. Chmelnice byla zaplněná před zvukařem tak do poloviny vzdálenosti a od poloviny prázdno. Škoda, protože koncert BLAZE byl vynikající. Zhruba ve 22 hodin se konečně BLAZE vyhoupl na pódium a se svou skupinou předvedl opět v Čechách, zač je toho heavy metal. Na kontě má nyní novou desku s názvem „Infinite entanglement“, ze které zazněly některé songy, mimo jiné myslím že i titulní skladba, ale páč jsem tuhle desku ještě neznal, čekal jsem hlavně na nesmrtelné pecky z minulosti. A dočkal jsem se. 

Pro mne snad nesmrtelné skladby jako „Kill and Destroy“, „Identity“, „Ghost in the Machine“, „Silicon Messiah“ byly pastvou pro mé uši. Dočkali jsme se i pár songů od IRON MAIDEN, jako například „Man on the edge“ a také hitovku „Fear of the dark“. Zároveň BLAZE zařadil i jednu skladbu od jeho prvotiny – kapely WOLFSBANE – „Man hunt“. BLAZE je neskutečný showman a geniální pózér. Super muziku a koncert tak šperkoval ještě perfektními grimasami, neustálým hecováním fans (a i těch málo lidí na Chmelnici dokázalo pořádně řvát“) a samozřejmě super zpěvem. Kapela dokázala, že IRON MAIDEN se dá s přehledem zahrát i s jednou kytarou. Měl jsem možnost vidět BLAZE už poněkolikáté a nestárnoucí matador potvrdil svojí pozici a kvalitu. Také jeho prezentované postoje jsou mi vysoce sympatické, například to, že není pod žádným labelem a všechno řeší sám. Super koncert!


Zveřejněno: 24. 05. 2016
Přečteno:
3664 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

26. 07. 2016 16:11 napsal/a immortal
No... :-)))
Pózy jsou špatně u čehokoliv, ale u toho dejme tomu českého agra jde hlavně o texty a o hudbu, která u těchto kapel hraničí se zapíchnutými vidlemi do stohu slámy, Kabát nevyjímaje. Avantasia není agro, to ne, ale je to bída, nebere mne, neposlouchám, nepotřebuji k životu. Pokud to ale zahraje agro předkapela...hmm to teda musí bejt věc a výkon. Covery bych zakázal, málokdo je umí zahrát tak, aby uchu lahodili jako originál. Já tam bejt, tak v zájmu objektivní recenze, když už jí někdo chce, tak bych o předkapelách nenapsal ani čárku. Šel bych jen na Blaze. To by tam z předkapel musela bejt jiná liga, jenže u nás v heavy metalu aby jeden pohledal. Tak zdar, obraťme list na nějakou hudbu a ne na nehudbu :-))) .
26. 07. 2016 12:37 napsal/a David
poznámka
Zdar, Na tento článek jsem narazil náhodně a protože jsem na Chmelnici byl, tak mi dovolte jednu poznámku k diskuzi. Recenze si skutečně trochu odporuje. na jednu stranu je Blaze vynikající pozér na druhou stranu pózy u předkapely jsou špatně. Taktéž se domnívám, že hodit \"zemědělský\" Katr do jednoho pytle s MetalCraft mi moc nesedí. Ne, že by to byl nějaký výjimečný zázrak ale už jen zpěvem a vokály se dost od zmiňované \"bramborárny\" odlišoval. A v jejich setu zakomponovaný cover Avantasie, Dying For An Angel, recenzetovi zcela unikl, protože mezi ostatní autorské věci dobře zapadl. Takže je třeba si pomyslet, že i Avantasia je AGRO? To asi ne. Takže na závěr, si též myslím, že to Márty trochu odflákl a nemohl se již dočkat Blaze, který byl opravdu skvělý a tam souhlasím s každým písmenem. GET READY! Dave.
26. 07. 2016 08:55 napsal/a Junior
:-))))
Děkuji za reakci... Které však bohužel úplně nerozumím... Kabát, který je pro mě neposlouchatelnou záležitostí jistě něčím takovým je, ale pomyslný terč který jsem svým komentářem autorovi nastavil, tím zůstává bez zásahu. A ani celý rejstřík podobných Waldagangů by mě nepřesvědčil o tom, že někdo ví a chápe, natož aby mi vrátil důvěru v objektivní recenze...
25. 07. 2016 23:26 napsal/a immortal
:-))
Juniorku, ale my víme co je české agro. Ono se ti to nebude líbit, ale typickým představitelem je toliko agrofanatiky zbožňovaný Kabát. Metal Craft neznám, ale Katr mu zdatně sekunduje. No, celou tu česko-zemědělskou ekypu ti tu jmenovat nebudu, ale my víme a z reportu pochopíme.
25. 07. 2016 22:24 napsal/a Junior
ČESKÉ AGRO?
Vzhledem k tomu, že velmi rád pročítám hudební recenze a FOBIA ZINE patří mezi mé oblíbené stránky, rozhodl jsem se reagovat na recenzi, která je dle mého zcela mimo mísu. Nejsem si jist, jestli by člověk s tímto vnímáním měl být autorem článků ve kterých přibližuje lidem skutečnosti z hudebních akcí. Zvláštně naladěný článek, který mě i přes absenci zajímavého čtení zaujal. A to svou neobjektivností a údaji které se od skutečnosti velmi liší. Například popis chování diváků v hledišti a jejich dojmy. Počet návštěvníku atd... Autor zřejmě nepočítal s tím, že by mohl na tento text narazit někdo kdo byl ten večer v klubu. Pisatel článku navíc zřejmě neví o čem je řeč když se řekne AGRO. Natož ve spojení TYPICKÉ ČESKÉ AGRO. atd...atd... Všechno zlé je ale i k něčemu dobré. V tomto případě slouží tato hromádka fikcí jako výstražný trojúhelník pro čtenáře POZOR!!! CHCETE-LI SE NĚCO DOZVĚDĚT O AKCÍCH NA KTERÝCH JSTE CHYBĚLI, TOHLE NENÍ DOBRÁ VOLBA. Konec hlášení...