Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

16.-18.6.2016, Červený Kostelec

Soutěžní otázka: 17. června 2016, tedy právě v době konání festivalu, vyjde jedné z kapel, které na MGCDF vystoupí, novinkové album. Napište název kapely a její věk. Pište do 5. června 2016 na e-mail: johan@fobiazine.net

Ze správných odpovědí vylosujeme tři výherce, každý obdrží jeden volný vstup na MGCDF 2016. Nikdo nedostane vstupenku do ruky, ale jeho jméno bude uvedeno na guest listu u vstupu na festival. Prosíme, aby se soutěže zúčastnili jen ti, kteří opravdu chtějí na festival jet.

Domácí metalová veselice MetalGate Czech Death Fest zná již účinkující pro svůj osmý ročník. Vzhledem k tomu, že i letos je náš festival opět třídenní, v čele dramaturgie stojí znovu trojice headlinerů. K nim se přidá řada zahraničních hostů, jelikož, jak jsme avizovali, cílem letošní dramaturgie je představit vám zajímavé a neotřelé kapely z globální metalové scény, čímž se k nám sjedou interpreti de facto ze všech světových stran. Takže na koho se můžete těšit?

Ze západu přijede především první festivalový headliner a to britští otcové zakladatelé grindcoru NAPALM DEATH! Ze stejné destinace k nám zavítá též britská avantgardní black metalová formace LYCHGATE. Dále se můžete těšit na francouzské vyslance lovecraftovského kosmického chaosu THE GREAT OLD ONES, kteří se v ČR představí premiérově. Německá metalová scéna pak bude zastoupena death metalovými egyptology MAAT a taktéž extrémními metalisty CTULU, kteří rovněž čerpají inspiraci z díla H. P. Lovecrafta.

Další na řadě je sever, jelikož odtud, konkrétně z Norska, pochází druhý festivalový headliner a to avantgardní black metalová ikona DØDHEIMSGARD! Tuto pak doplní švédská melodic death/thrash kapela CIRCLE OF CHAOS.

Velký kontingent k nám míří z jihu a v jeho čele je třetí headliner, konkrétně španělská death metalová mašinérie AVULSED, kterou doplní další dvě španělské kapely, jmenovitě metal/groove/HC uskupení VENDETTA FUCKING METAL a noisegrindová smečka MUTILATED JUDGE. Dále tu máme mexické goregrindové šílence URTIKARIA ANAL, etruskou black-death metalovou hordu VOLTUMNA z Itálie a řecké death metalisty MASS INFECTION.

Východ bude zastoupen sice jen jednou kapelou, ale o to zajímavější, jelikož až z dalekého Izraele k nám zavítá mezopotámské black-death metalové komando ARALLU.

Chybět nemůže ani středoevropská metalová scéna, která je zastoupena maďarskou death metalovou smečkou ANGERSEED, polskými ANTHEM (rovněž death metal), dvojicí slovenských kapel BRAINSCAN (alternative core/crossover) a EMPYRION (black-death metal), a samozřejmě zástupci domácího metalového undergroundu:

Kromě spolupořádající death metalové stálice TORTHARRY jsou na soupisce domácích kapel též death-grindoví veteráni FLESHLESS, metal-souloví SIX DEGREES OF SEPARATION, metal-HC smečka PROXIMITY, trash-death metalová marškumpanie ANTIGOD, symphonic metaloví RETURN TO INNOCENCE, lovecraftovský post-rockový projekt POSTCARDS FROM ARKHAM, technical space core uskupení LIQUID SPACE 9, grind and rollová úchylárna FELISHA, vítěz šestého ročníku soutěže kapel MetalGate Massacre DRUNK WITH PAIN (metal) a česko ruská symphonic pagan/black metalová horda WELICORUSS. Dále tu máme KOLOSS (thrash-death), SECTESY (death metal), CRANIAL CARNAGE (death metal) a GANKA (heavy core).

Čili jako obvykle, na pořadu dne bude žánrově pestrá dramaturgie. Budeme se tedy na vás těšit 16. až 18. června 2016 na obvyklém místě malebného autokempu Brodský v Červeném Kostelci!

www.mgcdf.cz
www.metalgate.cz
www.tortharry.com


Zveřejněno: 28. 04. 2016
Přečteno:
3472 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář