Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

19.3.2015, Plzeň – Božkov

Peťan:

Po dvou letech opět do Božkova. Nikoliv však za rumem, ale za muzikou. Hlavním tahákem jubilejního desátého ročníku akce Deadly Storm byli DEATH STRIKE a stali se tak hlavním důvodem mé návštěvy hlavního města piva. Vyrazili jsme ve čtyřčlenné sestavě Růža, Závin, Johan a já v pohodě a bez časových omezení ze Strakonic kolem čtvrté odpoledne. Po příjezdu platíme 250 Kč vstup, což je vzhledem k sestavě možná až málo. Zdravíme se s méně i více známými, volím pivo značky Herold a po chvíli už hraje druhá kapela programu.

Tou byli KEEP ON ROTTING z Litoměřic. Z pódia se valila deathmetalová lavina podpořená hrdelním řevem výrazné frontwomanky Dahlien. Dal jsem asi tři nebo čtyři skladby a v podstatě nemám kapele co vytknout. Snad jen to, že mě jejich forma death metalu příliš neoslovuje, ale to je můj problém. (úsměv) Energii a ksicht KEEP ON ROTTING mají, ale mě osobně to po třech skladbách přestalo bavit…

To šestice SHAMPOON KILLER je jiná liga. Tahle parta mě zatím bavila vždycky a když se k tomu tentokrát přidal i výborný zvuk, bylo vymalováno. Masakrující brutal death/grindový nálet, pestré skladby a dva výrazné vokály, které mají na svědomí Žlába s Petrem. Chybět samozřejmě nemohla vypalovačka „Massacre in Duplex“, kterou pánové dávají jasný vzkaz osazenstvu jistého pražského disco klubu. A tento vzkaz vlastně sdíleli i všichni přítomní, protože se to poprvé za večer začalo před pódiem hýbat. SHAMPOON KILLER podle mého očekávání zabodovali naplno!

Ti, kteří to měli do Plzně nejdál, byli prešovští vyslanci PERVERSITY! Na rovinu říkám, že sice kapelu registruji, ale nikdy jsem ji neposlouchal. Pořádně jsem si ji pustil až den před koncertem. Možná jsem nebyl ve správném rozpoložení, ale z nahrávek mi kapela nepřišla nijak výrazná. Ovšem to, co se odehrávalo na pódiu, mně vyrazilo dech. Naprosto profesionální, masakrující a oddaný death metal splňující ta nejpřísnější měřítka. Okamžitě mi na paměť vyskočily první desky od DEICIDE. PERVERSITY mají ve svém death metalu vše a já se ani na okamžik nenudil. PERVERSITY to kroutí už nějaký ten pátek a já se stydím, že jsem se jim pořádně věnoval až v Plzni. Nevadí, nikdy není pozdě. Nebýt headlinerů večera, stal se pro mě set PERVERSITY vítězem večera i z důvodu mého překvapení. Super!

Koncert DEATH STRIKE jsem si prostě nemohl nechat ujít. Loni v Německu mě naprosto odrovnali a nejinak tomu bylo i tentokrát. Sestava je samozřejmě stejná jako MASTER, kapela zní jako MASTER, ale skladby z jediné desky „Fuckin´ Death“ jsou přeci jen ještě o něco syrovější. Byli jsme svědkem setu, který byl výpravou do deathmetalového pravěku. DEATH STRIKE ničili nejen svým materiálem, ale také perfektním old school zvukem. Paul Speckmann je frontman jak se patří, vždy dobře naladěný a s úsměvem. Oba čeští spoluhráči mu zdatně sekundují a především pohled na Zdenovu hru je nevšedním zážitkem. Tenhle chlápek do toho dává prostě všechno. Zazněly vály ze zmiňované desky „Fuckin´ Death“, ale i prastaré songy MASTER, například „Terrorizer“. Na závěr samozřejmě nemohl chybět cover od BLACK SABBATH – „Children of the Grave“. Skladba, která se může pyšnit jedním z nejlepších riffů v historii hudby. Speckmannova družina, tentokrát pod názvem DEATH STRIKE, předvedla vrcholový koncert, který se do pamětí vryje napořád. Perfektní set!

Program večera se dostal do cca hodinového skluzu. Již předem jsme se domlouvali, že po DEATH STRIKE vyrazíme domů. Další kapely tak uvidíme někdy příště. Z Plzně jsem doma ještě před půlnocí, což je naprostá paráda. Akci musím hodnotit kladně. Od výběru kapel, přes pivo, prostory až po kvalitní zvuk. Díky. Snad jen ta návštěvnost mohla být o něco vyšší, protože i laik si spočítá, že při kombinaci počtu lidí, ceny vstupenky a nákladů na akci se tohle nemůže Michalovi vyplatit…


Johan:

Třináct hodin po návratu z táborského Žižkova vraždícího palcátu je tu odjezd na další koncert. Plzeňský Deadly Storm mi přirostl k srdci, pořádá ho kamarád v pěkném prostředí božkovské hospody, hrají tam zajímavé kapely a potkávám tam spoustu příjemných lidí. Loni mě sklátila choroba, letos naštěstí zdraví drží a hlavně se našli další tři podobně postižení, kteří taky hodlají sobotní večer prometalovat.

Do sálu vcházíme krátce po 17. hodině, kde naštěstí KEEP ON ROTTING teprve zvučí. Program má skluz hned na začátku, což narozdíl od Michala vítám, protože stihnu celý set party, která mě hodně baví. Sice tentokrát basák stávkuje nebo co dělá (potlouká se po sále...), ale zvuk mají i tak techničtí mágové v čele se sympatickou Danielou luxusní a alespoň mě baskytara nechybí. Ideální délka vystoupení, snad něco málo přes půl hodiny, znamená, že jej dávám celé a nevím, koho z kvarteta sledovat dříve, jestli kytaristy, lámající si prsty na sedmi strunách, bubeníka, který předvádí neskutečné věci, nebo zpěvanduli, která v drobném hrdle disponuje silou hurikánu a navíc na pódiu stihne i (půl)hodinu tělesné výchovy. Přesvědčivé vystoupení.

SHAMPOON KILLER jsme viděli loni v Sušici, kde dali jasně najevo, co si myslí o diskotékách, přesněji řečeno o nějaké dementní diskobarabizně Duplex, kde se odehrává jeden pěkný masakřík. (úsměv) Druhý pěkný masakřík pak šestihlavé komando s dvěma řvoucími hlavami spustilo kolem sedmé večerní a já znovu bavil. SHAMPOONI mají v sestavě řadu trumfů, od přesvědčivé instrumentace po oba křiklouny, kteří se skvěle doplňují. Deathgrindová jízda semlela všechny kolem a rozproudila krev první partě, která se jala „tančit“. (úsměv)

V deathmetalovém rytmu pokračovali FEEBLE MINDED, kteří nedávno vyměnili část sestavy, ve které se v současné době drží protřelí muzikanti, kteří toho mají hodně za sebou nebo vedle sebe... Loňské album mě úplně na prdel neposadilo, zato živě to byla jízda, která mě bavila se vším všudy. FEEBLE nehrají ten nejsložitější death metal pod sluncem, ale živě má jejich produkce drive a zabírá.

PERVERSITY jsou na scéně dlouhé roky, ale platí o nich totéž, co jsem nedávno napsal na adresu OBLITERATE (kteří zahráli na Žižkovi v Táboře) - slovenské kapely do našich končin často nemíří a setkání s nimi jsou tedy sporadická. Od PERVERSITY jsem myslím nikdy neslyšel ani notu, ale živě to zase byla parádní jízda. Ač nejsem příznivcem deathmetalových maratónů, tak na Deadly Stormu mi vůbec nevadilo, že hraje čtvrtá kapela smrtícího ražení, byť samozřejmě nelze srovnávat slovenskou partu s KEEP ON ROTTING, kteří jdou na žánr od úplně jiného lesa.

To DEATH STRIKE na to nejdou od lesa, ale od pralesa. (úsměv) Old school jako z partesu, jeden velký mejdan na pódiu i pod ním, jednoduché chytlavé odrhovačky, které baví v každém okamžiku, tak bych zkráceně popsal jízdu českoamerické party, která rozdávala radost. Na pódium se drápali divoši, aby si užili nějaký ten veleskok, sem tam někdo dopadl na hubu, ale všechno dobře dopadlo, stejně jako celý desátý Deadly Storm, který sice navštívilo méně lidí, ale narozdíl od Peťana si myslím, že se akce Michalovi vyplatila - protože z ní musel mít radost - a ta je k nezaplacení. Radost z toho, že se sešla pohodová parta návštěvníků, většinou starých známých, kteří si užili nejen muziku, ale i tlachání a popíjení v předsálí.

Ostatní kapely alespoň obrazem... Fotky: Ignor


Zveřejněno: 23. 03. 2016
Přečteno:
3211 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář