Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CD-R 2016, vlastní náklad / melodický punk rock / Česko

Mezi nováčky na naší hudební scéně můžeme stále ještě zařadit i kapelu FANCY FOXX. Tohle kvarteto z Brna funguje zhruba od poloviny roku 2013 a muziku, kterou se fanouškům prezentuje, bych čtenářům představil jako melodický punk rock, kterému jednak nechybí potřebná, místy až metalová říznost, zároveň však nepostrádá ani jistou veselost a rozjuchanost. Příkladem toho, že tato zmíněná hudební kombinace nemusí být vždy jen čistě mužskou záležitostí (což u nás v drtivé části asi je), jsou právě brněnské „Lišky“, v jejichž čele stojí zpěvačka a kytaristka Lucka, která je zároveň textařkou a v neposlední řadě i zakládající členkou této skupiny.

Poslední únorový den letošního roku byl pro tuhle partu určitě důležitým milníkem v její dosavadní kariéře, jelikož právě 29. 2. vydala své první album s vše říkajícím názvem „One“, které krátce poté dorazilo i do naší redakce. Placka obsahuje 9 kousků už zmíněného hudebního ražení, v kombinaci s anglickými a českými texty, rozloženými v poměru 6 ku 3 (do budoucna se chce kapela vydat druhým zmíněným směrem). Mně osobně k předvedené muzice více pasují právě texty v rodném jazyce; ne, že bych měl vyloženě něco proti angličtině, ale přece jenom mi sem ta čeština sedí o něco více, takže jestli skupina v budoucnosti půjde opravdu touhle cestou, tak budu určitě jenom rád. Asi tedy není divu, že vzhledem k právě vyřčenému mě z CD nejvíce oslovily česky zpívané songy, především pak rozjařená klipovka „Pro nás dva“, která zastupuje takovou tu melodičtější část repertoáru a taktéž pětka „Doba je hladová“.  Z „anglických“ věcí pak určitě stojí za zmínku další klipovka „Sue Suicide“, která je rozhodně jedním z potencionálních hitů, říznější sedmička „Down“ nebo závěrečná „One Last Chance“. Skladby jsou v rámci již uvedených stylů vcelku rozmanité a tím pádem ani při opakovaném poslechu nenudí. Řekl bych, že kapela se nechce nechat výrazně spoutat nějakými žánrovými mantinely, ale naopak se nechává volně unášet svými hudebními myšlenkami. V žádném případě též nesmím zapomenout pochválit zpěvačku, která působí naprosto suveréním dojmem a v mých uších obstála na výbornou.

Nahrávka vychází ve formátu CD-R s potiskem, které je vloženo do papírové kapsy. Titulní stranu přebalu sice zdobí poměrně jednoduchý motiv (autor neuveden), ale mně se tohle zpracování docela zamlouvá a k obsažené muzice i sedí. Naopak se mi moc nelíbí, že na zadní straně kapsy chybí jedna pro mě velice podstatná věc, kterou je obsazení kapely (jmenovaní jsou jen hostující muzikanti), což ze svého pohledu beru jako docela slušný přešlap. Je to něco podobného, jako kdyby u nás na webu vycházely články bez podpisu. Samozřejmě, že na funkci to nemá žádný vliv (úsměv), ale přijde mi to jako taková neúcta kapely k sobě samé, zvlášť, když se v tomhle případě pánové a slečna rozhodně nemají za co stydět.

Zvuková stopa placky je naprosto v pohodě, nahrávalo se v brněnském studiu Indies pod taktovkou Broňka Šmída, mix, mastering a produkci CD pak obstaral Tomáš Koula.

FANCY FOXX na téhle nahrávce v každém případě ukázali výrazný potenciál, který se jim doufám do budoucna podaří ještě více rozvinout.

Hodnocení 7 a půl bodu.

Seznam skladeb:

  1. Be A Profligate
  2. Sue Suicide
  3. Pro nás dva
  4. Lose Your Feeling
  5. Doba je hladová
  6. Krotitelé snů
  7. Down
  8. Pay The Debt
  9. One Last Chance

Čas: 30:55

ROZHOVOR

Web
Bandzone

 


Zveřejněno: 29. 03. 2016
Přečteno:
3918 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář