Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Deset odpovědí od přerovské party...

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

Prvotní nápad založit kapelu se zrodil v hlavách Stanleyho a Kuti. Trvalo to nějakou dobu, než se z garáže plné plísně a zimy dostali do stádia, kdy si mohli říct, že jsou kapela. Ten datum se datuje na duben 2014, kdy byla sestava 5 krásných chlapců kompletní a začala hned se svojí tvorbou. Impulsem, proč kapelu založit, byl nejspíš pokus o oživení minimálně regionální scény, což se nám snad zatím daří. Název kapely vznikl jak jinak než u piva a hlasováním.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Jak jsem říkal, kapela se skládá z 5 členů a věkově jsme teda hodně ‚,rozprsklí‘‘. Benjamínek Oswald (21), který nám nosí pití, ručníky a je občas bičován, je paradoxně z nás nejtalentovanější a svůj nástroj (kytaru) ovládá velice dobře a mimo nás je frontman v kapele TheSMiLE.
Stanley (24) hraje také na kytaru a je jedním ze zakladatelů kapely. Je to huba a má vždy nějakej názor, kterej nikdo nesdílí, ale vždycky se nějak domluvíme a najdeme kompromis. Svoje hudební umění předvádí také v kapelách Třetí Dáma a Codex.
Kuťa (27) basák a bývalý člen přerovské pop punkové grupy COOKIES. Z jejich slávy žije Kuťa dodnes.
Ondra (33) bubeník a náš,,tata‘‘, který vidí všechno černě, ale stejně to miluje. Prošel snad 235 HC kapelami z okolí Kojetína, Vyškova a bůh ví  kde ještě.
Pítr (29) zpěvák, který maximálně zpíval karaoke a vítěznou písničku ve fotbalové šatně. CA je jeho první zkušenost s hudbou a kapelou vůbec.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Naši prvotinu “Taste Of Ink” jsme nahrávali u našeho kamaráda Ondry Kanovského ve studiu AGEUM v Přerově. Právě proto, že jsme spíš s Ondrou kamarádi, tak ten proces nahrávání byl trošku zdlouhavý, protože nám ten grázl mohl kdykoliv říct: „Kluci, nechce se mi, přijďte až za týden“, ale zvládlo se to. Samozřejmě s odstupem času a poslechem desky nacházíme věci, které bychom asi dnes udělali trošku jinak a šli možná do propracovanější verze. Nic to ale nemění na tom, že jsme s albem moc spokojeni, a když se nám nabídne nějaká zpětná vazba od fanouška, který nám řekne, že se mu deska líbí, tak to samozřejmě moc potěší a utvrdí nás v tom, že jsme nemakali pro nic za nic.
Co se týče odbytu desky, tak jelikož jsme nešli cestou nějakých prvotních demáčů, ale rovnou nahráli album a vlastně nás nikdo neznal, tak jsme ani moc nečekali nějaký odbyt a proto jsme nechali udělat 200 CD a z toho, troufám si říct, je nějakých 140 prodaných, hodně z nich po známých a samozřejmě hlavně na koncertech, cenu máme stanovenou na 100 korun. Mimo jiné je celá zdarma k poslechu na našem YouTube kanálu a bandzone.cz.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Když jsme se rozhodovali, v jakém jazyce budeme zpívat, tak jsme všichni jednohlasně řekli, v angličtině. Důvod je ten, že v okolí regionu takových kapel moc není, právě naopak, většina kapel zpívá česky, což samozřejmě není špatně, ale nechtěli jsme splynout s davem a dělat to trošku jinak. Chápeme, že na poslech a pochopení textů je to pro lidi trošku složitější, ale věříme, že kdo chce, texty si v klidu doma přeloží a třeba je i pochopí.
Co se týče textů jako takových, tak jsme všichni přiložili ruku k dílu a společnými silami to dali dohromady.
Nejsme kapela, která by psala o politice, válkách atd., ale “All What We Deserve” o tomhle tak trošku pojednává. Napsal ji Pítr s jeho vidinou toho, jak to vlastně na světě je. Všichni chtějí všechno, ale jsou vlastně bez šance, protože hajzlové, kteří drží opratě, je jen tak nepustí.
To je ale jak říkám, jediný text na tohle téma. Většina dalších je klasicky o problémech života, smrti, lásce. Pozitivní pro nás je, že i když je to o těchto věcech, o kterých je napsáno už milion písniček, nemáme pocit, že by to bylo z naší strany napsáno jako klišé.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Artwork je dílem Aničky Boudové, která dala obalu finální podobu. Nápad s krvavou rukou a husím brkem je čistě odvozen od názvu alba a myslíme si, že je to perfektní kombinace našich myšlenek a provedení.
Logo nám, asi po 20 pokusech, co jsme nebyli spokojeni a pořád jsme hudrovali, nakonec zdárně dokončil Víťa Kovařík z kapely Kowall Company.
Obecně si myslíme, že bez sociálních sítí, webových stránek a neustálým spamováním na zdi Facebooku o tom, že máme koncert, že se škrábem na prdeli nebo se někomu udělal uhřík na čele, by nebyla šance, aby se o nás alespoň hrstka lidí dozvěděla.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Těch vlivů je moc. Každý z nás má jiný vkus, ale jako celek to dává smysl. Inspiraci hledáme všude možně. Od Avenged Sevenfold přes Stone Sour, Foo Fighters a mnoho, mnoho dalších.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Nahrávku jsme zatím nikam neposílali. Šli jsme cestou co nejvíce hrát a zkusit prorazit po vlastní ose. Co si budeme nalhávat, konkurence u nás a vlastně všude jinde je neskutečná.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

První koncert jsme odehráli v květnu roku 2015 a od té doby si zhruba držíme koncertování dvakrát do měsíce. Vážíme si všech míst, kde jsme si mohli zahrát, ale pro nás asi zatím nejvýznamnější koncert byl v prosinci 2015 v klubu Oskol v Kroměříži, kde jsme byli přizváni jako support k evropskému turné americké kapely Dayseeker, Helia z Itálie a Heritage z Anglie. Pro nás to byla, prakticky po půl roce koncertování, neuvěřitelná bomba a na zkoušce jsme skákali radostí jak blbci.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Kdo by neměl, ale cesta bude trnitá a hodně dlouhá a nikde není napsaný, že se to vůbec někdy stane. Ale cíle by se neměly stavět nízko, tak proč nemakat a nezkusit to.

Plány do budoucna...

Plány jsou pro nás jasné. Co nejvíc koncertovat. Již teď máme na jaro a léto potvrzené super akce a festivaly, takže snad se nám vše podaří, nebudeme mít angínu a nevyserou se nám aparáty.
Mimo koncertování jsme se zhruba před měsícem ve zkušebně pustili pomalu do tvorby nových věcí, což nás moc baví a jsme zvědaví, kam nás to zavede. Řekli jsme si, že se nebudeme bránit vůbec ničemu a vyzkoušíme všechno. V létě na koncertech bychom chtěli alespoň jednu novou věc zahrát.

RECENZE

http://www.bandzone.cz/criticalacclaim
http://www.facebook.com/criticalacclaim

 

 


Zveřejněno: 09. 04. 2016
Přečteno:
4007 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář