Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TELEPATIE VI

MC 2015, Nihilistic Holocaust / black/death/thrash metal & hardcore & punk / Belgie

Bordeláři všech zemí, zbystřete! (smích) Z Belgie se hlásí banda špinavců, které není nic hnusného lidské a nic veselého cizí (mrkněte na adresu FB profilu). Přesvědčuje o tom v osmi dějstvích v rámci jednoho alba, na kterém míchá výše uvedené žánry, aniž by si lámala hlavu s tím, jak to dopadne...

Předpokládám, že BLACK BLEEDING budou pro většinu našinců neznámým pojmem, nicméně nejde o žádná mláďata, kapela se letos dožila plnoletosti a na kontě má několik různě dlouho hrajících počinů včetně třech full-lenght nahrávek, přičemž ta poslední vyšla v roce 2014 na CD (i jako digital release) a loni pak na kazetě. A právě kazetová verze doputovala z Belgického království na náš redakční stůl, aby rozjitřila vzpomínky na časy dávno minulé... Ani ne tak kvůli tomu, že jde o magnetofonovou kazetu, ale spíš kvůli obalu, který je jak z roku 1991 – žádný lesklý křídový papír, ale obyčejný a navíc jako kdyby vyjel z kopírky, nikoliv z tiskárny, o grafice pak platí to o těch časech dávno minulých dvojnásob.

Během 34 minut toho belgické trio stihne až až. Nejdříve se věnuje šlapavému oldschoolovému black/death metalu. Titulní skladba se netváří nikterak volnomyšlenkářsky, ale spíše zábavně ve smyslu, že posluchač by se měl bavit, hlavně na koncertech, kde to asi bude docela divočina. Riffy, ze kterých je song poskládaný, připomínají řadu již slyšených nahrávek, hlavně těch z 80. let; je to neučesané, syrové, špinavé, včetně „zpěvu“, který nelze označit ani jako řev, ani jako křik... prostě zastřený chrchlot. V podstatě mi je tahle poloha BLACK BLEEDING sympatická, podupávám si do rytmu a nehledám v muzice nic jiného, než odreagování „tady a teď“. Postupně se kapela pouští do dalších zákoutí, chvilku se hraje na rock´n´rollovou notu, tu zarachotí hardcore, tu dokonce punk, dohromady to překvapivě nechutná jako dort z Povídání o pejskovi a kočičce, ale jako docela dobrý eintopf.

Největší hitovkou je „It´s good to be the king“. Po úvodním frenetickém „projevu“ se rozjede chytlavá rotykoidní divočina, v níž se prezentují dva pološílené zpěvy a střídají thrashové pasáže s volnějšími, nechybí ani docela slušné sólo, které opět jako kdyby vylezlo z nějakého dema nahraného v osmdesátých létech minulého století. V ještě extrémnějším duchu, spíše deathmetalovém, se odvíjí „Older, fatter, balder“, ta pravá nefalšovaná zábava pak přichází s parodickým intrem (ve francouzštině) uvozenou dvojskladbou „Habay cock city / Athus toxs city“, jež má nejblíže k tzv. splash punku. Doufám, že si to každý přeložil jako splašený, nikoliv splaškový. (smích)

Při všem tom blbnutí se nedá říci, že by kapela patřila do ranku tupých hoblovaček tří akordů, řada pasáží prokazuje, že když pánové chtějí, tak hrají nechci říci nějaký zašmodrchaný progresivní black/death metal, ale solidní řemeslo, chaotické, ale ne trapné nebo směšné. Možná se na mysl vkrádá srovnání s IMPALED NAZARENE, alespoň co se intenzity a drive týká.

Zmínit ještě musím starodávný zvuk, který naznačuje i v bookletu uvedený termín „acoustic drums“, který doufám znamená, že zvuk bicích je přirozený, protože mně přirozený přijde; kytara i basa pak zní hodně „raw“ a „true“.

Seznam skladeb:
  1. A bright future
  2. The curse of self-respect
  3. Three more beers and the truth
  4. It´s good to be the king
  5. Older, fatter, balder
  6. Zealousness of the convent
  7. Habay cock city / Athus toxs city
  8. Canned food and weapons

Čas:
cca 34 min.

Sestava:
  • Alexx – guitar + vocals
  • Le Fred – bass + backing vocals
  • Balmuzette - acoustic drums

www.facebook.com/beerbleeding




Zveřejněno: 05. 03. 2016
Přečteno:
3464 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář