Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CORPOSANT, UNAFFECTED EVOLUTION, ION AT AN, SUNSET TRAIL

V sobotu 30. ledna se na brněnské Melodce konal již osmý corový večer pod názvem Night of Wolves, který mají na svědomí domácí CORPOSANT. Tentokrát byl však obohacen o několik důvodů, které ho dělaly o mnoho významnějším než ty předešlé. A to ať už šlo o desáté narozeniny pořádající kapely a doplnění jejich sestavy o novou posilu za mikrofonem, nebo o první živé vystoupení UNAFFECTED EVOLUTION v Brně. 

Prostor klubu se plnil již krátce po sedmé hodině večerní, kdy ještě pobíhali muzikanti ze všech kapel a po schodech vytahovali potřebný aparát. Zvuková zkouška se proto konala už před částečně zaplněným sálem. To však nemohlo olomoucké SUNSET TRAIL rozhodit, jejich set započal brutální jízdu, která skončila až s posledním odehraným tónem celé akce. Mé poslední setkání s nimi proběhlo také na Melodce, kde jsem však nebyla v pozici posluchače, ale zaměstnance. Proto jsem si hodlala jejich hudbu konečně pořádně vychutnat a zakotvila jsem nedaleko pódia. Tentokrát se sestava musela obejít bez druhého kytaristy, kterého nahradily samply. Ani tak však jejich vystoupení neutrpělo na kvalitě a energičnosti, která zaznívala v každé skladbě. Laťka byla nasazena proklatě vysoko a bylo na ostatních, zda ji ještě zvýší a nebo ji pouze podlezou.

Na klasičtější notu brnkli ION AT AN z Prahy, kteří připomněli počátky stylu, kdy vše oplývalo surovou razancí a bylo protkáno emocemi bez větších kalkulací a složitých rytmických zlomů. I tak jsme se dočkali modernějších postupů se screamem, které okořenily celý set. Změny nálad v hudbě provázela různorodost vokálů a narušovala tak pocit přímočarosti. Zaplněný sál dal najevo, že vlak večera se valí dál nezměněným tempem a neutuchajícím nadšením většiny přítomných.

Třetí kapelou večera byli UNAFFECTED EVOLUTION z České Lípy, kteří ve své tvorbě sází na melodické linky obstarané klávesami, které dávají celkové kompozici jiný rozměr a zjemňují tak brutální pasáže. Dalším poznávacím znamením by tu mohla být poměrně výrazná basová linka, která zde rozhodně není pouze do počtu a bez níž by set postrádal část těch pověstných „koulí“. To vše je korunováno rozmanitou rytmikou, takže podupávat si jen tak nohou je rázem vrcholovým sportem a vyžaduje to opravdu velkou dávku soustředění.

Závěr večera patřil pořadatelům, domácím CORPOSANT, kteří dali na vrchol pomyslnou třešničku, bez které by to prostě nešlo. Sestava obohacená o druhý vokál bývalého zpěváka ze SHADOW AREA Pavla Svačiny, zahrála kompletní placku „Consequences“ doplněnou o pár starších skladeb. Jelikož jsem se na křest EP nedostala, žila jsem stále v napětí, jak bude naživo fungovat symbióza obou vokalistů. Vše ladilo tam, kde mělo a hlasový rejstřík od čistých zpěvů až po growl by mohl pánům kdekdo závidět. Když k tomu všemu přidáte vražedné tempo, chytlavé pasáže a rytmické změny, ze kterých se točí hlava, dostanete neopakovatelný zážitek. Oproti předchozím koncertům se kapela posunula ještě o level dál a to nejen přispěním nového člena. Člověk nemá šanci se ani chvíli nudit, jen nasává atmosféru, energickou smršť a je uchvácen matematickou přesností, s jakou jsou na sebe vršeny jednotlivé tóny. Až příliš brzy byl konec a nejen já bych si přála, aby se hrálo ještě dál.

Vynikající sestava kapel připravila návštěvníkům příjemný večer plný kvalitní hudby, za což patří velké poděkování organizátorům. V dubnu se můžeme těšit na další pokračování této akce, tentokrát se zahraničním hostem, ukrajinskou kapelou JINJER.

Zveřejněno: 06. 02. 2016
Přečteno:
3457 x
Autor: Niviat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář