Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

23.1.2016, Praha - Modrá Vopice

Peťan:

Kluci z Hard Bones Production se letos opravdu činí. V té záplavě koncertů, které pořádají, je i několik opravdu zvučných jmen. Jedním z nich jsou bezesporu i VENOMOUS CONCEPT. Všem velmi dobře známý „all stars“ band složený z legend extrémní muziky. Bylo jasné, že tuhle akci si málokdo nechá ujít. Modrá Vopice je skvělý klub, ale trochu jsem se obával, co v ní udělá taková návštěvnost. Headlineři i další kvalitní kapely přilákaly výbornou návštěvu, mnou odhadovanou na nějakých 220-240 fans. Zkrátka se v klubu nedalo hnout, ale místo bylo zvolené správně. Kam jinam takový koncert v Praze umístit? Sedmička je malá, Chmelnice na hovno (zde mimochodem VENOMOUS CONCEPT hráli v roce 2009) a jiné pražské kluby jsou velké, drahé nebo nevhodné. Do sedmé hodiny večerní byl vstup 200 Kč, což v návštěvnosti sehrálo také svou roli. Hodně muziky za málo peněž totiž přilákalo do Vopice i „gaučáky“ a bohužel i nějakou tu pochybnou a zapáchající existenci…

V sedm celý maraton odstartovali BLACK ASPIRIN. Pražská formace v čele s neúnavným Márou na mě tentokrát působila nevýrazně a tak nějak rozháraně. Sami kluci s tímto setem moc spokojení nebyli. Jejich produkce je mixem doomu, sludge, crustu, metalu a všeho možného. Já si nemohl vybrat to, co by mě zaujalo nejvíce. Posledně mě kapela hodně bavila, tentokrát to bylo slabší a i z mého pohledu dost nesoustředěné. Objevily se i technické potíže (během večera nebyly jediné) a tak si na nějaké výraznější hodnocení počkám na příště.

Oproti plánu se jako druzí představili pánové z ADACTY. Tady vše klapalo jako na drátkách (kromě technických problémů s kytarou) a dostalo se nám přesvědčivého a nadupaného crustu. Metalizované kytary řezaly a ADACTA válcovala narvaný klub. Zaznělo několik válů z nově vydané desky „Tma“ (doporučuji) a několik starších pecek. Špinavé, ostré jako břitva a vlastně i trochu „temné“. ADACTU v daném žánru bezpečně poznáte. Rád jsem tuhle bratislavskou čtveřici zase po delší době viděl. Super.

VENOMOUS CONCEPT
si dali na čas, ale stálo to za to. Od prvního do posledního tónu se jednalo o totální masakr, který v sobě neskrýval všemožné odnože extrémní hudby. Dostalo se nám poctivé a neskutečně intenzivní porce hardcoru, punku a grindu. Vše zaobalené do typického soundu. Co muzikant, to pojem. Skvělý zážitek sledovat Emburyho, Herreru nebo Lilkera ze dvou metrů. Kevin Sharp s mikrofonem řádil jako utržený ze řetězu a celý set dosáhl úplně jiných rozměrů než na velkých pódiích. Žádné dlouhé pauzy, žádné proslovy. Jedna rotyka za druhou. Hrálo se z novinky „Kick Me Silly - VC III“, z níž nemohla chybět skladba „Fucked in Czech Republic“, ale samozřejmě i z nesmrtelné jedničky „Retroactive Abortion“ i dvojky „Poisoned Apple“. Punkovější skladby ve mně evokovaly staré dobré DEAD KENNEDYS, ty grindové zase nejstarší nahrávky NAPALM DEATH a BRUTAL TRUTH. Čas strávený s VENOMOUS CONCEPT byl pořádná divočina. Absolutní peklo. Snad jen byl celý set na můj vkus příliš dlouhý. Jinak se jednalo o jeden z nejlepších koncertů v daném žánru, který jsem kdy navštívil. Hvězdná pětice, která stále žije undergroundem v jedné rovině s fanoušky!

Pražští neznabozi MÖRKHIMMEL to měli po headlinerech těžké, ale svoji situaci zvládli mistrovsky. Zatím stále ještě bez druhé kytary, ale opět s nezaměnitelnou syrovostí a kazatelem Slávkem v čele. MÖRKHIMMEL nasázeli několik skladeb z poslední desky „Ostří černé kosy zní“ a zaznělo i něco staršího a ještě staršího (úsměv). Crust/death/punk/metalový zašpiněný a severský kolovrátek opět nezklamal. Jsem zvědav na to, až se ke kapele připojí Mára s druhou kytarou, o kterou si hudba MÖRKHIMMEL přímo říká. Brzy se uvidíme!

Uničovští KRIMINALITÄT se zdrželi na cestě a v line-upu se propadli až na předposlední místo. Abych se přiznal, kapelu jsem nijak zvlášť před koncertem neposlouchal a ani naživo jsem tento metal/crust s trochou deathu příliš nepobíral. Únava, alkohol a kupa kamarádů sehrála svou roli (úsměv).

Na závěrečné SLAVERY jsme již nečekali. Celkově akci nelze hodnotit jinak, než pozitivně po všech stránkách. Možná, že bylo kapel moc a večer se zbytečně natahoval, ale to nejdůležitější hrálo tak, jak by mělo. Hard Bones Production se zase jednou vytáhli. Stejně tak VENOMOUS CONCEPT ukázali, jak se hraje „Liga mistrů“. Skvělá akce dala rychle zapomenout i na moje a Vlakinovo rozladění z mizerného výkonu budějovického Motoru na ledě Slavie. Punk or die! (úsměv)


Lukáš:

Sobotný koncert VENOMOUS CONCEPT som mal v kalendári poznačený už od momentu, kedy Hard Bones production uviedli na svojej FB stránke, že sa niečo také uskutoční. Z ich strany fakt kapitálny úlovok. Pritiahnúť do Modrej Vopice all stars bandu zloženú z hudobníkov, ktorí tvoria základ kapiel NAPALM DEATH či LOCK UP a Lilker so Sharpom pôsobili aj v legendárnych, teraz už žiaľ neexistujúcich BRUTAL TRUTH, sa nepodarí každému. K tomu si pridajte kvalitný support v podobe domácich kapiel a jedného slovenského hosťa a o poriadny večierok je postarané.

Ako prví nám svoj set predstavili pražskí BLACK ASPIRIN. Kapelu už nejakú dobu registrujem, no naživo som ešte nemal tú česť, tak som bol na svoje prvé stretnutie s nimi celkom zvedavý. A od začiatku dostávam to, čo som očakával. Príjemne zašpinený sludge/doom s crustovo punkovo metalovými výpadmi ma od prvej noty bavil a celý set som si užil. Samotní protagonisti síce so svojím vystúpením spokojní neboli, ale ja sa nesťažujem, no až to nabudúce bude lepšie, tak mi to vadiť rozhodne nebude (úsmev).

Ďalšími v poradí boli ADACTA z Bratislavy. Táto banda sa už na scéne nejaký ten piatok pohybuje a na pódiu to bolo vidieť. Skvelá zohratosť kapely, skvelé gitarové riffy, výborná práca bubeníka,  no radosť to celé sledovať. V tento čas už výrazne zaplnený klub ožil a tak sa energia šírila celou Modrou Vopicí. ADACTA prednedávnom vydali výborný album „Tma“ a práve veci z neho ma naživo brali najviac. Krásnym gestom kapely potom je, že výťažok z predaja merchu putoval do Brna rodine Filipa F.

Megastars večera VENOMOUS CONCEPT na seba nenechali dlho čakať. Po krátkej zvukovke, kedy som už slintal blahom pri pohľade na Emburyho a Lilkera, prišlo na rad to, čo sme všetci už netrpezlivo očakávali. Od prvého hrabnutia do strún sa na pódiu, ale aj pred ním, strhla totálna smršť. Vzhľadom k tomu, že Vopice bola zaplnená až po strechu (cez 200 platiacich v publiku) som sa trošku začínal obávať, či ten nápor vôbec vydrží. Ale obavy sa ukázali ako zbytočné, i keď som občas mal problém ustáť nárazy od rozdivočených fans. Hviezdnu päticu bola radosť sledovať, Kevin Sharp za mikrofónom je démon a potvrdil to na 100 %! Bolo vidieť, že aj samotní muzikanti si hranie užívajú a tak to má byť. Vtedy vždy koncert dostane iný rozmer, nejakú pridanú hodnotu. To, čo VENOMOUS CONCEPT počas svojho setu predviedli, som už dlho nezažil. Najmä veci z aktuálnej dosky naživo vraždili úplne najviac a ja som len mlátil hlavou až som sa dostal do absolútneho tranzu. Koncert ubehol strašne rýchlo, ale zážitok to bol výnimočný a môžem len dúfať, že si to ešte niekedy zopakujem.

Hrať po VENOMOUS CONCEPT asi nebude zrovna najľahšia úloha, ale MÖRKHIMMEL sa toho vôbec nezľakli a po nastúpení na stage roztancovali klub podobne ako hlavná hviezda večera. I keď sa už táto štvorica rozrástla o jedného nového člena, v sobotný večer vystúpili ešte ako kvarteto. Set odpálila  úvodná skladba „Co je mrtvé, nechám hnít"  zo stále aktuálnej fošny „Ostří černé kosy zní“ a následne do nás páni v plnom nasadení pumpovali jednu pecku za druhou. Ich zmes metalu, punku, crustu (a ja osobne tam cítim aj výrazný vplyv starej švédskej death metalovej školy) ma bavila od začiatku až do konca a podobne ako u predchádzajúcej bandy, aj set MÖRKHIMMEL mi uplynul strašne rýchlo.

Ostatné kapely som sledoval už len z diaľky, ale bavilo ma to rovnako ako aj všetko predtým, no už som nemal silu stáť pod reprákmi a tak som sa presunul k baru a dianie na pódiu vnímal už len okrajovo. Zhrnuté a podčiarknuté, moja prvá akcia v Modrej Vopici v roku 2016 dopadla excelentne, celý večer som si užil. Za to patrí veľká vďaka hlavne chlapcom z Hard Bones a celému osadenstvu Modrej Vopice. Bez ich práce a snahy by sa nič podobné udiať nemohlo, takže veľká vďaka!


Fredy:

Tak po delší koncertní abstinenci konečně čas na první letošní koncert. All-star grind-punk band VENOMOUS CONCEPT spolu s výkvětem české a slovenské, převážně crustové, scény, představují ideální začátek do nového koncertního roku, kdy plánuju dohnat mnohé resty. Krátce před sedmou dorážím na místo činu do Modré Vopice, která se nachází již v značně zaplněném stavu a lidí v průběhu večera ještě přibude. Pokud řeknu, že chvílemi bylo narváno po strop, tak to nebude řečnická hyperbola, ale prostý fakt. Zdravím se s kamarády, daří se mi prodrat se pro pivo. Stíháme jednu partii fotbálku a už začíná první kapela. Úprava časového harmonogramu doznala, krom již předem avizovaných změn, dalších úprav spojených s absencí KRIMINILITÄT, nicméně start akce v plus/mínus sedm hodin platil stále.

Lidi bývají na první kapelu celkem odtažití a drží se raději od podia dál, nicméně pro nedostatek místa má hned první BLACK ASPIRIN celkem slušné publikum. Co však nemají, je přízeň osudu, a tak je jejich půlhodinový set doomu a crustu protkán technickými závadami, což jim značně zkazilo atmosféru.

Na, v pořadí druhou hrající kapelu, ADACTA jsem byl velmi zvědav a tak se přesunuju blíže centru dění. Výborný špinavý crust punk se slovenskými texty hezky odsýpá a najde se i prvních pár pařmenů. Ze Slovenska teď k nám proudí samé dobré kapely, jen co je pravda.

VENOMOUS CONCEPT na sebe nechají, jako správné hvězdy večera, chvíli čekat. (smích) A tak až krátce po deváté hodině vtrhnou bez jakýchkoliv zbytečných okolků na scénu. Naštěstí jsme si zavčasu zabrali výhodná místa, v předu přednáškového sálu, abychom dobře viděli na dnešní lekci od zasloužilých veteránů pro nás mladé, jak že se ta muzika vlastně dělá. A že to byla lekce výživná. Smršť prvotřídního HC punku říznutého sem tam nějakou třicetisekundovou grindovkou, mosh a nejenom modré vopice se pohupují po trámech u stropu. Přiznám se, že jsem snad dobrou třetinu koncertu pozoroval pro mě neobvyklý prstoklad při hře mistra Enburyho. Prezentace nového materiálu kapely proběhla výborně, zvláště pak patriotické ego lechtající „Fucked in Czech Repub“ sklidila bouřlivý úspěch. Celkově tak jejich set dopadl na výbornou.

Večer ovšem ještě zdaleka nekončí a na pořadu jsou ještě další dvě kapely. Co se první z nich týče, je až k nevíře, že se mi pražské harcovníky MÖRKHIMMEL dosud nepodařilo spatřit naživo a tak, i když pozornost některých po hlavní hvězdě večera mírně opadává, já se po nutném dočerpání tekutin opět vydávám vpřed. Příjemná dávka špinavé temnoty takhle navečer. Opět zajímavý žánrový mix, který se výborně poslouchá. Je vidět, že mi opravdu dlouho ucházela velmi dobrá kapela.

Závěrečné crustery KRIMINALITÄT už i já vnímá spíš tak na půl. Né snad, že by to drtili špatně, ale blíží se čas odchodu na poslední bus a tak je toho potřeba ještě mnoho probrat, prodiskutovat dnešní vjemy, dát poslední pivka. Kolem půlnoci pak tedy jejich našláplý crust vyprovází na cestu domů.

Tenhle sobotní večer jsem si náramně užil, byla to v dobrém slova smyslu černá skvrna na jinak bíle zasněžené Praze. Díky Hard Bones za perfektní kapely, kapelám za skvělé výkony a zvukaři za dobrý zvuk. Výborný start do nového koncertního roku.


AutorEM fotek VENOMOUS CONCEPT je Karel Vyskočil.
Ostatní kapely: Coornelus

Zveřejněno: 27. 01. 2016
Přečteno:
3920 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář