Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

LP 2015, PHR Records / punk / Slovensko

No a DAVOVÁ PSYCHÓZA u Papagájova Hlasatele i potřetí. Tenhle label si troufnul také na třetí vinylové vydání slovenské kultovní punkové kapely a letos na podzim vyšlo poprvé na vinylu i album „Nakŕmte prežratých“ z roku 2004. Papagájův Hlasatel Records letos slaví dvacet let své vydavatelské činnosti. Za tak dlouhou dobu u tohoto velice produktivního labelu vyšlo nespočet nahrávek z domácí scény i ze zahraničí, kde nechybí známá jména punkové scény. V rámci oslav pak vyšlo několik zajímavých titulů, mezi nimiž je i druhé album DAVOVÉ PSYCHÓZY – „Svet Žaluje“ a pak také „Nakŕmte prežratých“.

Tato vinylová edice je opět velice povedená, ne-li vůbec nejzdařilejší. Fialový vinyl je opatřený rozkládacím bookletem, ve kterém samozřejmě nechybí texty. Ty mají i své anglické verze a nahrávka se tím tak stává atraktivnější i pro zahraniční fanoušky. Nechybí dobové fotky kapely a vše je vyvedeno v pěkné grafice. Žádné rozpité barvy nebo nekvalitní tisk, tak jak to občas u některých labelů bohužel bývá.

Album „Nakŕmte prežratých“ bylo posledním před odchodem zpěváka Jana do Austrálie. Od svého předchůdce „Kríza Vedomia“ ho pak v diskografii dělí citelných šest let. Abych se přiznal, toto album už mě tolik nebralo jako první dvě desky, která zanechaly silnou stopu v historii československého punku. Možná to bylo tím, že jsem ho poprvé slyšel až někdy v roce 2006 a v té době jsem již byl naplno pohlcen metalem. I zpětně si však stojím za názorem, že „Nakŕmte prežratých“ je oproti albům z první poloviny devadesátých let poměrně vyměklé. Je to takový ústup od hardcore-punku ke klasickému punk rocku. Na druhou stranu musím říct, že po instrumentální stránce je album na velmi dobré úrovni a naleznete zde i techničtější pasáže, které by na rané tvorbě kapely absolutně neprošly. DAVOVÁ PSYCHÓZA na toto album do dnešních dnů nedá dopustit a několik skladeb pravidelně zařazuje i do playlistů svých koncertů. K tehdejší klasické sestavě byli přibráni i členové kapely TESTIMONY – Hulo (baskytara) a Cibi (bicí).

Deska „Nakŕmte prežratých“ je na více poslechů než její slavnější předchůdci. Přednostmi desky jsou opět texty, které prostě DAVOVKA vždycky uměla na výbornou. Ale i po instrumentální stránce se jedná o povedené album, na kterém mi však chybí výraznější hity. I proto je lepší tohle album brát jako celek. PHR pak znovu odvedl perfektní práci a vinylové vydání má patřičnou úroveň. Rozhodně potěší každého fanouška DAVOVÉ PSYCHÓZY!

Seznam skladeb:
  1. Nakŕmte prežratých
  2. Strata pamäti
  3. Zlodej a syn
  4. Sila fanatizmu
  5. Skepsa
  6. Toto mesto
  7. Nie je čas
  8. Svet chce byť klamaný...
  9. 4 pravdy
  10. Diskuzia
  11. Tvár plná nenávisti
  12. Len vtedy keď
  13. Posledný súd
  14. Echo v raji

Čas: cca 44 min.

Sestava:
  • Hulo - baskytara
  • Marcel - kytara
  • Cibi - bicí
  • Jano - zpěv

http://www.davovapsychoza.punks.sk/
www.phr.cz

Zveřejněno: 12. 01. 2016
Přečteno:
3901 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář