Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Minulý týden navštívil Prahu baskytarista Manowar Joey De Maio. Ve čtvrtek se konala tisková konference v klubu Lávka, jednak k festivalu Masters of rock a také se samozřejmě mluvilo i o skupině Manowar.

Začalo se s malým zdržením, které Joey vysvětlil tvrzením, že očekával zdržení právě od nás :-) takže nepospíchal. Nejdříve přišel na řadu Masters of rock a představil ho nejpovolanější, tj. zástupce agentury Pragokoncert Jiří Daron. Zdůraznil cíl agentury vybudovat festival Evropských rozměrů. V tomto ohledu poděkoval Joey De Maiovi za jeho cenný přínos při práci na festivalu. K letošnímu ročníku pak uvedl, že tak jako v letech minulých se snaží obstarat něco speciálního a dramaturgicky zajímavého. V minulém roce to byl například comeback Europe a poslední koncert Stratovarius v původní sestavě. Letos je to pak jednoznačně účast Manowar. Dále to bude první koncert italských symfonických metalistů Rhapsody v Čechách a i vystoupení hard rockové legendy 70? let ? The Sweet. Ozdobou minulého ročníku bylo společné vystoupení Marty Jandové s jejím otcem a Olympic. Letos by se měl uskutečnit duet taktéž, jen s tou změnou, že Petr Janda by měl vystoupit naopak s Die Happy. Nakonec pak uvedl několik pozitivních statistik ? do konce ledna bylo prodána 1/5 všech lístků a několik stovek jich také putovalo do zajímavých destinací jako jsou: USA, St. Peterburg-Rusko, Izrael, Victoria - Austrálie, Irsko.

Pak už přišel na řadu jen a jen Joey De Maio. Tak jako Jiří Daron zdůraznil dobrou spolupráci mezi agenturou a kapelou. Ta nakonec po několika turné vyústila v účinkování kapely na letním festivalu. Manowar dlouho odmítal koncertovat na letních festivalech a to přesně od roku 1999. Důvod byl jednoduchý ? kapele jednoznačně vadil postoj pořadatelů, kteří jen tahají peníze z lidí, jež jich nemají nazbyt. Jako příklad uvedl situaci na reunionu Woodstocku, kde se platilo za použití záchodů a za půl litru vody až osm dolarů. Nechtěli se proto zúčastnit těchto hrozných praktik a kompromitovat tak své jméno. V roce 2002 byli osloveni ze Španělska, aby se účastnili festivalu Lorca, který organizoval jejich fanoušek společně s městem. Vystoupení a vlastně celý festival skončil úspěchem a na základě toho byli osloveni organizátory festivalu Earthshaker z Německa a tento rok zde také vystoupí. Vystoupení na tomto festu bude věnováno celé západní Evropě, přičemž ve Vizovicích se uskuteční vystoupení pro celou východní.

Manowar budou jednoznačně největším headlinerem Masters of rock a jejich vystoupení bude také velmi netradiční. Po několika otázkách Joe De Maio prozradil v čem bude spočívat. Zhruba dvě třetiny setu odehrají Manowar řekněme klasicky, poslední třetina bude živě s orchestrem! Odhad Joey De Maia je, že na pódiu by mělo být najednou až 200 lidí! Zaznít by měly i skladby z nové desky. Další podrobnosti se dozvíme během příštích pár měsíců, kdy by měl Joe opět navštívit Čechy, neboť bude dolaďovat podrobnosti vystoupení filharmoniků na festivalu.

K ostatním účinkujícím se vyjádřil zejména k Rhapsody, se kterými sám spolupracuje, resp. hlavně  s jejich klávesistou. Prozradil také, že jim pomohl zbavit se špatné smlouvy s bývalou společností a nyní je sám zastupuje. Na festivalu by také měla vystoupit další kapela z jeho stáje Holy Hell, kde dle jeho slov účinkuje zpěvačka světových kvalit.

K novému albu se Joe vyjádřil samozřejmě jen v pozitivech. V současnosti právě přestavuje jeho domácí studio, aby ho přizpůsobil vývoji techniky. Pro fanoušky Manowar totiž chce připravit to nejlepší, neboť je považuje za ty nejlepší. Na otázku jaké vlastně bude, odpověděl jednoznačně: ?Bude těžké, hlasité a melodicky heavymetalové...? Těsně před festivalem vyjde ještě DVD kapely Hell on Earth IV., které je přeloženo do 12 jazyků včetně češtiny. DVD bude opatřeno komentářem všech členů kapely a bude obsahovat nejen živá vystoupení, ale i záběry ze zákulisí.

No co závěrem? Joe De Maio celý večer sršel vtipem a energicky odpovídal na všechny otázky. Když pak jedna z redaktorek na jeho otázku odpověděla: ?..., že si to ještě rozmyslí...?, pohotově jí to vrátil: ?... kde by byli muži, kdyby nám všechny ženy odpovídaly pořád takhle...? :-)

www.manowar.com

www.pragokoncert.com

www.mastersofrock.cz

Manafob & SheDevil


Zveřejněno: 01. 03. 2005
Přečteno:
4023 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

03. 07. 2007 09:40 napsal/a Honza
masters of rock odvoz
čau, máme dvě místa v autě ma masters of rock, kdo chce at se mi ozve na jan.kroupar@post.cz