Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

12.12.2015, Točník – Bar Bárka

Tak dneska hrajem v obci Točník, okres Beroun. Měli bychom jet ve dvou autech, ale Slav (zpěvák), který řídí auto č. 2 v nedohlednu. Ze zpožděním asi 15 minut nakonec vyjíždíme. Vzhledem k tomu, že se do Slavova auta narvala většina aparatury i přes sklopené sedačky, tak musim sednout do druhého auta k Cibimu (basista). Většinou, když jedeme na koncert vzdálený víc jak 100 km od zkušebny, se někde po cestě ztratíme. Dnešní den tomu tak není a těsně před sedmou dorážíme do klubu Bárka. Na místě je zatím jen obsluha, takže čekáme na příchod organizátora. A taky čekáme na příchod Dana, jednoho z našich kytaristů. Dan se totiž rozhodl využít vlak a dojet na koncert z Plzně (kde studuje) sám. Trochu si z něj utahujeme, jestli náhodou nedojede někam jinam. Po chvíli čekání se Dan ozve na telefonu a žádá o nasměrování. Zkusím jej tedy nasměrovat a jdu stavět bicí. Pak volá znovu. Bohužel z telefonu slyším Dana, který se omlouvá, že dnešní koncert neodehraje. Stala se totiž taková nepříjemná věc. Dan místo toho, aby dojel k Točníku v okrese Beroun, dojel k Točníku u Klatov. Což je docela kus cesty od sebe. Záchranný plán na vyzvednutí Dana tedy pouštíme z hlavy a Honza (další kytarista) si pomalu začíná v oživovat některé Danovo kytarové party a zpěvové linky.

Už jsme s AUTONOÉ měli pár koncertů bez zpěváka, jeden i bez basáka (jeho linky jsme pouštěli z notebooku, bohužel notebook je právě Dana, tak dnes žádný playback). Koncert probíhá celkem svižně, bez nějakých problémů. Za sebe můžu říct, že se nám to celkem povedlo, i když Honza má jiný názor na věc.

Po nás přichází RESTRICTION. Pár týdnů zpátky jsme s nimi hráli v Sušici a stejně jako předtím i dnes rozjíždí RESTRICTION solidní nářez. I když zpěvák před koncertem vypadal, jako kdyby ho měli z pódia odnést nohama napřed, s mikrofonem v ruce najednou dostal nový přísun energie. Mezi jejich písněmi zaznělo několik coverů jako „Psychovision“ od SUICIDAL TENDENCIES  a „Blaničtí rytíři“ (asi nemusim jmenovat autora).

Pak přichází poslední kapela, PORAJMOS. Nikdy předtím jsem o kapele neslyšel, od bubeníka (což je vlastně i organizátor celé akce) se po koncertě dozvídám, že je to jejich první koncert. Sestava je pouze basa a bicí (se zpěvem). Kdybych potom nezjistil, že je to jejich první koncert, tak bych tomu ani nevěřil. Písně mají dobře nacvičené a až na pár záseků i dobře zahrané. Občas mi zvuk kytary chyběl, ale myslím, že to nakonec konečnému zvuku kapely nijak neškodí.

Po setu PORAJMOS musíme ještě chvíli čekat, než Slavovi po dvou pivech klesne hladina alkoholu na nulu, čas se rozhodneme zabít výstupem na hrad Točník. V hospodě zůstává Honza, jeho slečna Tereza a Cibi. Celý večer je ve znamení legendární písně Eduarda Khila, tak si jejím prozpěvováním krátíme cestu tmou. Na hrad se za půl hodiny dostaneme, ale během pár minut nás volá Honza abychom už jeli. Tak tedy jdeme opět dolů. Khil nás doprovází i dolů. Chvíli ještě hladíme místního psa a kočku, pak už přece jen jedeme domů. Před výjezdem na koncert jsem doma sjížděl album „Tour de France“ kapely KRAFTWERK. S nadějí, že se to bude líbit, pouštím jeden ze songů právě z této desky. Ovšem po Cibiho „To je KRAFTWERK, nebo nějaká podobná sračka, ne? Vypni to, je to nuda.“ to vzdávám. Cibimu se holt nezavděčíš...

Zveřejněno: 15. 12. 2015
Přečteno:
3273 x
Autor: Pepča | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář