Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HEIDEN – Andzjel

CD 2015, Bizarre Leprous Production / gore grind / Česko

GUTALAX jsou odpornou prasárnou, že něco takového Křemže ještě nezažila. Momentálně to vůbec nejzvrácenější, současně nejvtipnější a také nejpopulárnější z tuzemské extrémní produkce přetéká všudypřítomnými hovny, erotickou oplzlostí, taneční chytlavostí či citacemi kdovíodkud, o často se rýmujících a komunitně proslulých názvech songů ani nemluvě.

Není pochyb o tom, že mnozí grindeři tohle neuznávají nebo dokonce odsuzují, zvláště pak ti vzešlí z hardcorepunkové scény a vyznávající spíše politicky laděné, společensky kritické či jinak závažné texty, jimiž se již dlouhá léta marně pokoušejí změnit svět. Naopak nadšení budou mnozí metalově ladění a povrchnější grindeři, kteří se chtějí prvořadě dobře bavit, pod pódiem běhat dokola, vrážet do sebe, vyhazovat do vzduchu hajzlpapír či záchodové štětky a více u toho raději nepřemýšlet, což tato podbízivě působící formace umožňuje jako málokdo jiný.

Pánové v letošním roce vydali nejen zcela nové album „Shit Happens!“, ale rovněž tuto časosběrně shrnující kompilaci, nabízející veškerý dosavadní mimoalbový materiál, ať už vydaný na splitech či dříve nikde jinde nevydaný. Pokud tedy někdo něco z toho nesehnal, nevlastní gramofon nebo touží od tohoto souboru vlastnit naprosto všechno, neměl by váhat.

Protože opakování je matkou moudrosti, vše rozjíždí materiál nazvaný „Telecockies“, jenž původně vyšel roku 2009 na splitu s italskými CANNIBE a položil základ později neustále rostoucímu kultu. Nechybějí tedy nejstarší a dnes již legendární hitovky jako „Hromádka kokýna z hnědého komína“, „Šoustání prdele za slunné neděle“, krátký mňouk „Kocourek Mourek podráždil si šourek“, jehož intro je několikanásobně delší než samotný song, nebo notoricky známou melodií inspirovaný a v tomto směru tak mimořádně zpěvný a přitažlivý „Strejda Donald“.

Následují dříve nevydané songy z let 2010 a 2013, mezi nimiž vyniká neskutečně nakažlivý rytmus závěru „Shity Titty“ či celého „Sex Drugs And Fecal Gore“, které navíc vylepšuje optimálně znějící chrochtání, splňující veškeré nutné parametry pro zařazení do rozhlasových či televizních hitparád. Zaujme veselým intrem rozjetý „King Cock“ a také „Vytáhli mi z čokooka metrového streptokoka“, což je starší verze songu souběžně přítomného i na novém albu.

Pod názvem „Shit Evolution“ se nachází nahrávka, jež vyšla v roce 2013 na sedmipalcovém singlu děleném se španělskými legendami HAEMORRHAGE, na jehož obalu hovno sere lidi. Kompaktně vůbec poprvé tak vycházejí dnes již nesmrtelné klasiky „Rybana a Nšoči prstujou si čokooči“ nebo „Na chléb místo medu mažu si hnis z vředu“, které po interpretační stránce působí o něco vyzráleji než starší songy a naznačují sice pouze mírný, ale zjevný posun.

Závěr disku vyplňuje zvukově slabší, ale vcelku poslouchatelný záznam menší části setu z loňského Obscene Extreme Festu, včetně slavného megahitu „Vykouření dařbujána vietnamského veterána“. Zde vzduchem létaly nejen hajzlové štětky, ale také nafukovací předměty, a vůbec bylo veselo. Tedy samozřejmě úměrně tomu, jakého ražení je ten který grinder.

Disk jakožto celek slouží coby nutný doplněk k diskografii souboru, tedy za předpokladu, že člověk se tím vším dokáže jen bavit a nebrat to nijak přehnaně vážně.

Seznam skladeb:

  • Telecockies (split with CANNIBE – 2009)
1. Dvouhlavá prasaň
2. 10 dkg stočeného
3. Hromádka kokýna z hnědého komína
4. Kocourek Mourek podráždil si šourek
5. Šoustání prdele za slunné neděle
6. 7 čůráků v jednom kaďáku
7. Strejda Donald

  • unreleased songs (8-11 – 2010, 12-13 – 2013)
8. Shity Titty
9. Night Of The Living Shits
10. Cunnilingus frigidních jeptišek
11. Sex Drugs And Fecal Gore
12. King Cock
13. Vytáhli mi z čokooka metrového streptokoka (old version)

  • Shit Evolution (split with HAEMORRHAGE – 2013)
14. Rybana a Nšoči prstujou si čokooči
15. Assborne
16. Na chléb místo medu mažu si hnis z vředu

  • live at Obscene Extreme Fest (2014)
17. Anus Nanuk
18. Robocock
19. Vykouření dařbujána vietnamského veterána

Čas: 31:43

Sestava:
  • Maty – zpěv (1-19)
  • Průduch – kytara (1-13)
  • Kojas – kytara (8-19)
  • Kohy – kytara (14-19)
  • Kebab – baskytara (1-19)
  • Pouřík – bicí (1-13)
  • Free – bicí (14-19)

www.bandzone.cz/gutalax

Zveřejněno: 16. 12. 2015
Přečteno:
4547 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Oliva | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář