Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

24.10.2015, Vsetín – 3 Opice

Opět nadešel čas oslavit narozeniny naší dobré známé, a jelikož se jedná o osobu, které není metalová hudba ani trochu cizí, není divu, že si k oslavě pozvala i čtyři gratulanty, jež nám tento večer  zpestřili svou hudební produkcí.

Stejně tak jako loni se i dnes tato veselice konala v klubu 3 Opice, kam jsem dorazil s předstihem především proto, abych se před začátkem programu stihl pozdravit se spoustou známých.

Jedno pivo na baru a už to na pódiu rozjíždí první banda dnešního večera, kterou není nikdo jiný než BLACK ADDER z Valašského Meziříčí. Vzhledem k přátelským vztahům ke všem výše zmíněným jen dodám, že kapela hraje klasický bigbít s občasnými výjezdy do metalových vod.

Protože jsem soupisku dnes vystupujících kapel vůbec neřešil a svou účast spíš směřoval na podporu scény a taky možnosti dát si nějakou tu kořaličku na zdraví oslavenkyně, mně ze seznamu uniklo jméno SEPTICEM. I přesto, že jsem cosi tušil o účasti mexické kapely na těchto narozeninách, jsem ani v nejmenším nevěděl, o kterou grupu se bude jednat. Až po několika skladbách mi konečně svitlo a já si vzpomněl, že už více jak pět let vlastním jejich debut „See My Hate“. Po tomto zjištění jsem si kapelu užil na sto procent. Už jen proto, že hraje zemitý death metal přesně podle takových not, které mám rád. Možná jsem byl ve stále více řídnoucím publiku jediný, kdo dokázal ocenit valivé riffy kytar i pomalou rytmiku hranou na vypůjčené bicí, to vše podpořené hutným zvukem a obhroublým zpěvem, ale to mi bylo jedno. Prostě hudba přesně podle mého gusta.

Mexičtí muzikanti si po každé skladbě připíjeli s publikem pivem, až jsem byl po jejich setu celý žíznivý, šťastný a vyšťavený tak, že mi na set F.O.B. v nohou nezůstalo ani trochu síly. Proto strategicky zvolené místo na baru bylo tou nejlepší volbou. I odtud bylo znát, že set F.O.B. ani tentokrát nepostrádal energii, hopsání a parádní zvuk. Pokud se takto budou prezentovat i příští týden v Maďarsku, kam mají namířeno, tak by se zásoby jejich merchandise mohly smrsknout na minimum.

Poslední želízko v ohni byli stále více oblíbení MINORITY SOUND. Během jejich setu se celý klub dočista zbláznil a všichni, kdož měli ruce a nohy, předváděli nezměrné množství tanečních kreací. Chlapci to dokázali náležitě ocenit stylem, který se nezapomíná. Ten otočený větrák do publika fakt rozehnal infarktové stavy všech přítomných diskařů. Díky.

Dle mého se i letošní narozeniny povedly ve všech směrech a oslavenkyně může být s celou párty spokojená. Snad jen těch lidí mohlo přijít víc. Ale na druhou stranu je skvělé, že se díky Martině máme možnost potkat všichni pod jednou střechou. S některými jedinci dokonce jen jednou ročně a to vždy na jejích narozeninách v Opicích.



Zveřejněno: 27. 10. 2015
Přečteno:
3686 x
Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář