Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
INSANIA

20.11. - 5.12.2015

Zima je obecně časem spánku a snění, a proto není náhodou, že právě tuto zimu se v Čechách a na Moravě odehraje DREAMSCAPES TOUR, tedy výprava tří snových poutníků, kteří vám předestřou své specifické světy imaginace, fantazie a psychedelie. A o koho se vlastně jedná?

Prvním poutníkem je psychedelic metalová ikona z Českého Těšína ADOR DORATH, která se v listopadu minulého roku vrátila na českou metalovou scénu ve velkém stylu svojí čtvrtou řadovou deskou „The Very Essence Of Fire“, po které následoval návrat i na koncertní podia skrze turné s Forgotten Silence a Awrizis. O tom, že jsou ADOR DORATH v plné síle svědčí, že nyní vyrážejí na cesty znovu.

I druhý poutník z Ludkovic na Zlínsku je veteránem české scény a členem stáje MetalGate Records. Řeč je samozřejmě o SIX DEGREES OF SEPARATION a jejich nezaměnitelném hudebním stylu, který kapela označuje jako metal-soul. Na turné vyrážejí SDOS se svým aktuálním albem „The Hike & Other Laments“, nicméně vzhledem k tomu, že již započaly práce na jeho nástupci, je možné, že se dočkáte i ochutnávky z nového repertoáru.

Třetím poutníkem, původem z Havířova, je pak relativní nováček, nicméně s ostříleným kapelníkem v čele, v českých hudebních vodách. Záměrně neříkáme metalových, jelikož tuto kapelu byste našli spíše pod hlavičkou post-rock. Ano, na mysli máme POSTCARDS FROM ARKHAM, hudební projekt inspirovaný primárně „podivnou fikcí“ kultovního spisovatele H. P. Lovecrafta. V rámci DREAMSCAPES TOUR budou PFA prezentovat svoji žhavou novinku, druhé studiové album „ÆØN5“, čili se rozhodně můžete těšit na řádnou porci atmosférické hudby. 
 
Cesty této trojice budou následující:
Celé turné odstartuje 20.11.2015 v klubu Barrocko v Třinci. Následující den, tedy 21. 11., se přesune do Hard Café v Karviné, kde se odehraje v rámci klubového festivalu Carnival Of Souls.
 
Pokračování se koná o týden později, nejprve 27.11. v Sokolce v Luhačovicích a 28.11. v brněnském Faválu, kde celá trojice vystoupí v rámci tradičního festivalu Waiting for the Winter.

Závěrečný dvoják vás pak čeká první týden v prosinci, a to 4.12. v plzeňské Papírně a následně 5.12. v Praze v Modré Vopici, kde zároveň oslavíme Mikuláše.

Pro bližší informace o jednotlivých zastávkách sledujte webové stránky a FB profil MetalGate.

Těšíme se na vás!    

Zveřejněno: 15. 10. 2015
Přečteno:
3192 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář