Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Na otázky odpovídal hlavní mozek peruánské kapely Antonio Palacios.

I v Peru se hraje death metal. Od tamní kapely INFECTION nám do redakce dorazila gramofonová deska, což nám přišlo natolik zajímavé, že jsme jihoamerickým muzikantům poslali pár otázek. A dověděli jsme se, že máme v rukou skutečnou raritu – album vyšlo na vinylu v nákladu pouhých sto kusů! Více v následujícím rozhovoru...

Název INFECTION není zrovna originální. Proč jste se pro něj rozhodli?

Co se týče názvu, chtěli jsme se jmenovat INFECTED, ale můj kámoš mi řekl, že jedna stará peruánská metalová parta už se takhle jmenovala. Takže jsem se radši rozhodl přistoupit k názvu INFECTION. Věřím tomu, že je to dostatečně silný název, který ladí pro typ hudby, jakou hrajeme. Infekce je něco, co se dostane do těla, šíří se tam pomocí chapadel a škodí, dokud její hostitel neumře.

Naši čtenáři nejspíš o skupině INFECTION dosud neslyšeli. Můžeš ji krátce představit?

V současné době tvoříme jako duo: Giuliano Canessa má na starost vokály, já hraju na kytaru. Se zpěvákem Giulianem jsme se znali dávno před tím, než jsme založili INFECTION. Už dřív jsme spolu v jedné kapele totiž působili. Po jejím konci se ale naše cesty rozešly. Byla to doba, kdy jsme nikde nehráli, ale pořád jsem na něj myslel jako na nejvhodnějšího kandidáta na roli zpěváka v případě, že bych chtěl někdy v budoucnu založit novou skupinu. Oslovil jsem ho v roce 2006. Nápad založit INFECTION se mu zamlouval.

Táhli jste INFECTION vždy ve dvou? Co už máte jako muzikanti za sebou?

Když nahráváme ve studiu, mám kromě kytary na starost i basu a programování bicích. Měli jsme basáka i bubeníka, ale už jsou prostě pryč. Když jsme byli schopni ve dvou lidech nahrát a vydat naše poslední album, tak to není tak špatná výchozí situace, jak by si mohla spousta lidí myslet. Víš co, je to jen otázka toho, jak se vypořádat s okolnostmi. Co se týče našich zkušeností, Giuliano zpívá už víc než 15 let! Já se začal učit hrát na kytaru trochu pozdě, pokud mě moje paměť neklame, začal jsem hrát až jako sedmnáctiletý. Uf, ten čas letí!

Jak probíhalo nahrávání? A proč jste si nechali album zmástrovat od Johna Scripta?

Kytary a basu jsem nahrál u mě doma v mém studiu. Bicí byly naprogramovány v MIDI a BFD2. S nimi jsme si dali hodně práce, protože jsme chtěli, aby byl zvuk co nejpřirozenější, takže jsme do programování zasáhli tak, že jsme vytvořili i malé chybky, aby jejich zvuk a hra působily, jako by to nahrál živý člověk. Vokály byly taky nahrané v mém malém domácím studiu. Jakmile bylo všechno nahrané, poslal jsme to na mastering Johnovi Scriptovi, což je hlavní inženýr Massive Mastering. Věděli jsme, co ten člověk umí vytvořit a znali jsme moc dobře jeho práci, jakou udělal pro SUFFOCATION na desce „Blood Oath". Myslím si, že na našem albu „Acrotomophile Mutilator" odvedl skvělou práci. Celkově jsme hodně moc spokojení s organickým, ale zároveň silným zvukem, který se nám společnými silami podařilo dosáhnout.

V jakém nákladu gramofonová deska vyšla? A jak probíhá její distribuce?

Pokud jde o prodej a distribuci, to je dost složité téma. Nejdřív jsme začali distribuovat naše album v digitálním formátu (a to jak v obchodech, tak na streaming platformách), ale vždycky jsem snil o tom vydat vinylovou desku, a to se mi po velké námaze podařilo v letošním roce. Existuje pouhých sto kopií. Většina z nich byla poslána především do specializovaných časopisů a webzinů. Pár desek, které jsou ještě k prodeji, ale pořád existuje. K sehnání jsou tady: https://goo.gl/L2Cl2j. Cena je 16,00 USD plus poštovné.

Album jste si vydali sami. Zkoušeli jste napřed oslovit nějaká vydavatelství? Jaké byly reakce?

Ano, posílali jsme naši desku do vydavatelství po celém světě. Ti, co byli aspoň tak slušní a odpověděli, většinou uvedli, že momentálně nejsou schopni mít ve stáji novou skupinu a to především proto, že je to pro ně velká investice, jak z hlediska času, tak hlavně peněz. Ale obdrželi jsme jednu nabídku od jednoho evropského vydavatelství. Zatím k tomu ale nemůžeme říct další podrobnosti.

Hudebně se pohybujete ve vodách old school death metalu. Můžete uvést kapely, které jsou pro vás zásadní, které vás nejvíc inspirují?

Pokud bych měl vybrat tři kapely, které nejvíc inspirovaly INFECTION, neváhal bych a hned bych zmínil tyhle: DEATH, CANNIBAL CORPSE a MONSTROSITY. Neinspirovali nás, ale jenom tyhle tři veličiny, jsme ovlivněni další hromadou kapel a to nejen z metalu.

O čem pojednávají vaše texty? A proč zpíváte ve španělštině?

Názvy skladeb máme v angličtině, ale texty ve španělštině. Je pro nás jednoduší psát texty v našem mateřském jazyce. Dost lidí nám řeklo, že to díky španělštině dává naší hudbě jedinečnou charakteristiku. S konceptem alba je to takhle. Ze začátku jsem měl úmysl zabývat se tématem okolo dětí, které se dopustily vraždy. Celá tahle myšlenka, že děti jsou jen nevinné bytosti, a že jsou schopny zabít jiné osoby, je dost těžká pochopit a je sama o sobě šokující. Potom, co jsem se tímhle tématem zabýval, jsem přišel na několik příběhů věnovaných mladým zabijákům. „When Children Murder”, „Kidnapped and Kill” a „Psychopath”, tyhle skladby jsou přesně o tom. Nicméně, jak šel čas, původní myšlenka se začala rozšiřovat „Rape... Kill... Rape” a „Beheaded Children Contest” se věnují dětským predátorům. Zbytek skladeb je sbírka otřesných a kontroverzních témat, jako jsou koprofilie ve „Feasting with Feces”, zombie tématika v „Tetrodotoxin“ a „Wish You Were Dead (Again)”, kanibalismus ve „Regurgitating Human Parts”, sérioví vrazi ve „First-degree Murder”, „Acrotomophile Mutilator“, a nakonec eutanazie ve „Worse Than Being Dead”.

Obal vaší desky je takový... šokující. Jakou má pro vás grafika důležitost? Kladete důraz i na věci, jako je logo, webové stránky?

Vizuální dopad je dost důležitý, je nedílnou součástí kapely. Vzhledem k tomu, že jsem grafik, tak jsem vytvořil i naše logo a webové stránky. S logem to bylo hodně jednoduché, protože jsem měl jasnou představu. Šlo mi o to, aby to vypadalo „old school“. Ne nic tajemného, tak jak to je v dnešní době zvykem. Webovky jsem chtěl udělat co nejfunkčnější, aby lidi mohli jednoduše získat důležité informace o INFECTION. Pokud jde o obal alba, tak ten byl inspirován titulní skladbou z alba „Acrotomophile Mutilator“, což je o chlapíkovi s deviantní parafilií: vzrušuje ho mít sex s ženami po amputaci. Z pochopitelných důvodů, protože není schopen najít mnoho žen (které se hodí pro tento profil), se rozhodne unést dívky a držet je u sebe doma ve sklepě. Následně je zmrzačí, aby uspokojil své potřeby. Titulní obraz vytvořil Oscar Huayamares. Na základě textu „Acrotomophile Mutilator“ vytvořil něco hodně zajímavého. Z prvního návrhu malby jsem nijak ohromen nebyl, ale finální verze byla natolik šílená, že jsem zjistil, že je to přesně to, co jsme potřebovali a vlastně celou dobu chtěli. Mimochodem, obal alba nesplňoval podmínky mnoha digitálních obchodů a byl označen jako pornografický a nemravný, což je pro nás kompliment! Ve finále jsme museli titulní obraz poupravit, tak aby nebyl závadný pro širokou veřejnost. Naštěstí, původní verzi lze bez problému nalézt všude na internetu, takže celá ta cenzura byla vlastně k ničemu.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Dřív jsme často hráli doma v Peru. Klasicky jsme měli dobré i špatné koncerty, ale na jeden si  pamatuju nejvíc. Byla to akce, kterou jsme dělali v Nuclear Baru, ten se nachází v centru Limy. Bylo to šílené místo, ale lidé nás podporovali a bavili se, zvuk byl výborný a měli jsme na hraní dost času.

Baví vás živé vystupování? Co si třeba zahrát v zahraničí?

Hraní naživo je vždy skvělé, a pokud je to v cizině, jsme hned pro. Nicméně, vzhledem k tomu že jsme v současné době duo, je to poměrně komplikovaná záležitost.

Na závěr klasický dotaz – jaké mají INFECTION momentálně plány?

Jsem rád, že se ptáš. Můžu prozradit, že máme nějaké nové songy, kterým zatím chybí texty, ale hudba je už hotová. Máme dost nápadů, jak by měla nová deska znít. Náš cíl je v krátkodobém horizontu následující: nahrát nový materiál a vydat naši třetí desku. Doufám, že se to vše podaří realizovat do konce roku 2016, je to takový můj sen. Kromě toho se snažíme zůstat „ve spojení“ s hudebním světem a proto za rozhovory, jako je tenhle pro Fobia zine, jsme hodně rádi. Jsme malá, nezávislá kapela, která má díky vám možnost šířit své myšlenky a propagovat svou hudbu, což je v dnešní době dost těžké, takže díky moc za tuhle příležitost!

Autoři: Coornelus & Johan

http://www.infectionmetal.com
https://www.facebook.com/infectionmetal
https://myspace.com/infectioncausesdeath


Zveřejněno: 13. 10. 2015
Přečteno:
3511 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář