Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

LP 2015, vlastní náklad / death metal / Peru

Metal a Peru? Každý si asi tuhle jihoamerickou zemi nejdřív spojí s historií a památkami z období incké říše, dobříšský fotbalista vyjmenuje sestavu Peruánců z posledního mistrovství světa, na kterém hráli v roce 1982 (úsměv), pozorný čtenář srpnového Pařátu si vzpomene na peruánské smrtonoše ANAL VOMIT a čtenář následujících řádků si rozšíří obzory o další (skoro)peruánskou kapelu. INFECTION sice není kdovíjak originální jméno (metalová encyklopedie archivuje šest kapel téhož názvu), ale Antonio Palacios asi originál bude. Netuším, jak ho napadlo poslat gramofonovou desku své kapely do českého webzinu a ještě k tomu sepsat osobní dopis, ale každopádně taková aktivita potěší a naznačí, že to peruánský hudebník myslí vážně a je vděčný za jakoukoliv podporu. Podle všeho ale momentálně sídlí v Německu, což je osud řady jeho krajanů, kteří před nehostinnými životními podmínkami svou vlast opouštějí a hledají štěstí jinde. Antonio ho zřejmě našel v Brémách, odkud balíček dorazil, dokonce s dovětkem, že kdybychom si neměli vinyl kde přehrát, přidává kód ke stažení digitální verze. Příkladný přístup.

Příkladné je i provedení, v jakém album „Acrotomophile Mutilator“ vyšlo. Vlastní vinyl je skoro transparentní a zároveň matně žíhaný a ještě k tomu oranžovočervený. Vložený je v černé kapse z kvalitního papíru, přiložený je i vnitřní obal s texty. Jediné, s čím mám problém, je přebal. Titulní totálně klišovitý obrázek se mi nelíbí ani námětem, ani po výtvarné stránce, ale chápu, že k muzice, kterou INFECTION produkují, tahle tématika patří. Ta se asi objevuje i v textech, které jsou navzdory názvům skladeb nazpívány španělsky a hemží se to tam slovy mortal, maléfica, muerte nebo víctima.

INFECTION nejsou žádní novátoři, zhlédli se v muzice, která už je tady pětadvacet let. Jejími průkopníky byli samozřejmě DEATH nebo MORBID ANGEL, ke kterým duo Antonio & Giuliano vědomě inklinuje. Podle obalu jsem čekal spíš brutal death, ale třicetiminutová nahrávka je překvapivě docela technická a barevná, vedle oněch technických pasáží nabízí i časté změny temp a nálady, takže chvílemi se hraje hodně rychle a zahuštěně, ale nechybí ani pasáže jednodušší. Hlavní penzum práce na vyznění alba si dělí kytara a vokál, přičemž kytarové postupy jsou více než slušné, vokály pak opět přispívají k solidnímu dojmu; Giuliano se sice většinou drží v typickém zahuhlaném growlu, ale občas se nebojí zařvat. Trochu slabší je to s bicími, které jsou relativně monotónní – zatímco kytara se zaplétá do melodií a vyhrávek, bicí se příliš nemění, což je asi dáno programmingem, který sice není rušivý (ani co do zvuku to není špatné), ale ani kdovíjak kreativní.

Nejsilnější pasáž desky vidím na straně B v dvojbloku titulní skladba a instrumentálka „Devouring The Living“. Obě patří k těm techničtějším a v rámci tvorby Peruánců progresivnějším záležitostem a snesou i srovnání s ikonami žánru. Lehký dojem exotiky pak obecně do nahrávky pochopitelně vnáší jazyk textů. Každému slovu sice rozumět není, ale španělština je přece jen jiná než tradiční angličtina. Mně to dojem nekazí, spíše naopak, je to aspoň další důvod se k „Acrotomophile Mutilator“ vracet.

Seznam skladeb:

  • Strana A:
  1. When Children Murder
  2. Tetrodotoxin
  3. First Degree Murder
  4. Kidnapped And Killed
  5. Psychopath

  • Strana B:
  1. Wish You Were Dead (Again)
  2. Feasting With Feces
  3. Regurgitating Human Parts
  4. Acrotomophile Mutilator
  5. Devouring The Living (instr.)
  6. Worse Than Being Dead     

Čas: cca 30 min.

Sestava:
  • Antonio Palacios – guitars, bass and drum programming
  • Giuliano Canessa – vocals

ROZHOVOR

www.infectionmetal.com
www.facebook.com/infectionmetal

Zveřejněno: 21. 10. 2015
Přečteno:
3592 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář