Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

CD+2DVD 2015, Mystic Production & Fiend Enterprises / death metal / Česko

Každý správný příznivec tvrdé muziky jistě ví, že v létě loňského roku se po dlouhých letech nečinnost vrátila na scénu domácí deathmetalová legenda, původem uherskohradišťská kapela KRABATHOR, navíc v čele s ústřední dvojící Bronislav „Bruno“ Kovařík a Petr „Christopher“ Kryštof, jež se spolu hudebně rozešla v roce 1999. Za bicí soupravu pak usedl Peter „Pegas“ Hlaváč, který se skupinou nahrál její v pořadí třetí album „Lies“ (1995). Po původně pouze jednom plánovaném vystoupení na festivalu Brutal Assault se kluci rozhodli potěšit své věrné fanoušky sérií dalších koncertů, z nichž jeden, ten pro KRABATHOR takříkajíc na domácí půdě, tedy v klubu Mír v Uherském Hradišti letos v březnu, byl zaznamenán kamerami.

A právě tohle vystoupení je hlavní náplní aktuálně vydaného nosiče s názvem „Rebirth Of Brutality: Live In Uherské Hradiště“, který vychází pod křídly firmy Mystic Production. Graficky opravdu velice pěkně a zajímavě zpracovaný digipack (autorem je Jaroslav Burda), doplněný obsáhlým bookletem plným fotografií, obsahuje celkem tři stříbrné kotoučky, z toho dvě DVD a jedno CD.  Jak už jsem nastínil, tím stěžejním materiálem je obrazový záznam z Míru, který včetně úvodního intra, jenž je z části tvořeno i záznamem z vystoupení skupiny (tehdy ještě jako KRABATOR) na festivalu Death Metal Session v roce 1988 v Praze a závěrečného outra v podobě děkovačky a rozloučení se s fanoušky na pozadí instrumentálky „Believe“, obsahuje dohromady 17 stop v celkové délce necelých 70 minut, mezi nimiž nalezneme prakticky všechny zásadní songy vytvořené kapelou během společného působení obou hlavních protagonistů Bruna a Chrise. Namátkou mohu jmenovat například songy „Totální destrukce“, „Psychodelic“, „Orthodox“, „Imperátor“ nebo „Pacifistic death“, ale jak jsem již uvedl, jelikož je DVD doslova nabito veškerými nesmrtelnými hity KRABATHORU, tak bych mohl jmenovat v podstatě všechny vály, které na koncertu zazněly. Přesto, že třeba samotná scéna v klubu nepůsobí nijak gigantickým dojmem a vyjma obří plachty kapely nenabízí vlastně nic dalšího, může se posluchač – divák pokochat obrazově pestrým a kvalitně nasnímaným vystoupením, přinášejícím spoustu zajímavých záběrů nejen na kapelu samotnou, ale rovněž na její věrné fanoušky, kteří v sále vytvářejí opravdu skvělou atmosféru. Na vskutku špičkové úrovni je i zvuková stránka záznamu, u níž se pomalu snad ani nechce věřit, že se jedná o živák. Veškeré nástroje včetně vokálů jsou totiž naprosto skvěle čitelné a rozpoznatelné, což jenom přispívá k výbornému zážitku při sledování DVD. V podstatě totožný záznam je pak umístěný i na přiloženém CD, na němž je zaznamenaná kompletní zvuková stopa akce. Vyjma samotného koncertu potom na prvním DVD nalezneme navíc třeba ještě záběry z příprav této akce nebo několik písní, při nichž kamera snímá pouze hru bubeníka Pegase, což bude určitě velice zajímavý studijní materiál pro všechny fajnšmekry; celý disk pak uzavírá krátký rozhovor s kapelou.

DVD číslo dvě přináší sestřih z comebackového vystoupení KRABATHORU na festivalu Brutal Assault v srpnu 2014, který jistě potěší nejen ty, kteří se fesťáku z nějakých důvodů nezúčastnili, ale i všechny, kteří přispěli k výborné náladě na místě a velice vřele skupinu přivítali při jejím návratu na metalovou scénu. Zvukově i obrazově se též jedná o hodně zdařilou práci a závěrečné vyvolávání jména kapely několika tisícovým davem fanoušků, je opravdu dech beroucí. Rovněž tento kotouček je doplněn dalšími bonusy, i zde si můžeme prohlédnout záběry z přípravy kluků na koncert, z jejich autogramiády nebo Pegasova bubenického výkonu. Dále je zde zhruba půlhodinový rozhovor s celou kapelou a více než hodinový pokec Tomáše Vítka s Brunem, ve kterém se můžete dozvědět řadu zajímavých skutečností a informací.

Závěrem mi nezbývá, než tento hudebně - grafický skvost všem fandům vřele doporučit!

Seznam skladeb:


CD – Live In Uherské Hradiště 2015

  1. Intro
  2. Totální destrukce
  3. Apocrypha
  4. Liquid
  5. Pain Of Bleeding Hearts
  6. Intro – Royal Crown
  7. Psychodelic
  8. Eternal
  9. Faces Under The Ice
  10. In The Blazing River
  11. The Truth About Lies
  12. Unnecessarity
  13. Orthodox
  14. Imperátor
  15. Pacifistic Death
  16. Běsnící válka
  17. Outro – Believe


DVD 1 – Live In Uherské Hradiště 2015 + bonus
  1. Intro
  2. Totální destrukce
  3. Apocrypha
  4. Liquid
  5. Pain Of Bleeding Hearts
  6. Intro – Royal Crown
  7. Psychodelic
  8. Eternal
  9. Faces Under The Ice
  10. In The Blazing River
  11. The Truth About Lies
  12. Unnecessarity
  13. Orthodox
  14. Imperátor
  15. Pacifistic Death
  16. Běsnící válka
  17. Outro – Believe

  • Behind The UH Scenes
  • UH Drum Videos – Liquid & Orthodox
  • KRABATHOR Tour Trailer


DVD 2 – Live At Brutal Assault 2014 + bonus


  1. Intro
  2. Psychodelic
  3. Faces Under The Ice
  4. Pain Of Bleeding Hearts
  5. Pacifistic Death
  6. Orthodox
  7. Imperátor
  8. Outro

  • Behind The BA Scenes
  • BA Drum Videos – Unnecessarity & The Truth About Lies
  • KRABATHOR Documentary
  • Interview With Bruno

Čas: CD – 67:29 / DVD 1 – 84 minut / DVD 2 – 135 minut

Sestava:

  • Christopher – kytara, zpěv
  • Bruno – baskytara, zpěv
  • Pegas – bicí

www.mysticproduction.cz

TOUR REPORT Z TURNÉ NA JAŘE 2015


Zveřejněno: 05. 10. 2015
Přečteno:
4559 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář