Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

LP/CD 2015, Napalm Records / 80s speed metal / Belgie

Belgičtí EVIL INVADERS nejsou pro českého metalového fanouška ničím neznámým. V posledních dvou letech měli u nás několik koncertních zastávek, dvě z nich na plzeňském Metalfestu, kde se i přes brzké hrací časy těšili zájmu a nadšení slušného počtu old school maniaků. EVIL INVADERS jsou na scéně již od roku 2007, prošli si několika personálními změnami a více vědět o sobě dávají až v poslední době. První vlaštovkou, která jejich jméno dostala za hranice Belgie bylo EP „Evil Invaders“ z roku 2013. Letos pak přišla na řadu první velká deska, kterou kapela pojmenovala „Pulses of Pleasure“. Album vyšlo u známého labelu Napalm Records a to ve formátu LP i CD. Jestliže ve vás název kapely něco evokuje, váš pocit je oprávněný. Shoda názvu s legendárním albem kanadských RAZOR není zcela náhodná a EVIL INVADERS oprašují speed metal v té nejklasičtější podobě.

Pohled na obal může zase vzbudit pocit, že se jedná o jakousi death metalovou kapelu. Všechny ty kostry, řetězy a brána na onen svět opravdu moc vesele nepůsobí (úsměv). Chyba lávky. EVIL INVADERS na své nové desce od prvního momentu servírují starý a agresivní speed metal z poloviny osmdesátých let. Fandové starých dobrých RAZOR, EXCITER nebo NASTY SAVAGE pozor, EVIL INVADERS vám půjdou přesně na ruku a vy jim budete zobat každý riff i úder paličkou. Celkem devět skladeb (osmá „Blinded“ je dvouminutová instrumentálka) disponuje silným materiálem, který řeže jako motorová pila. Přesně po vzoru vlajkových lodí žánru. Thrashové riffy doplněné o chytlavé heavy metalové melodie, které jsou jednak líbivé a pak také snadno zapamatovatelné. Stejně tak kytarová sóla, kterých na desce „Pulse sof Pleasure“ najdeme opravdu více než dost. Většina z nich jsou intenzivní, krátká a agresivní sóla s kytarovými výjezdy. Najdeme zde ale i partie pomalejšího charakteru, které celou skladbu zvolní a uklidní. Jinak ale EVIL INVADERS upalují na nejvýše zařazený rychlostní stupeň. Skladby jsou pestré a poměrně i dlouhé. Například „Eclipse of the Mind“ má výbornou atmosféru díky několika momentům, kdy se kapela jen tak krade a brnká posluchačovi o nervovou soustavu. Oproti tomu skladba „Siren“ je po instrumentálním rozjezdu jasnou koncertní vypalovačkou. Zahrát, zničit a vypadnout. Specifikem celého alba „Pulses of Pleasure“ a vlastně kompletní hudby EVIL INVADERS je vokál Joeho Anuse, který kromě zpěvu obsluhuje i kytaru. Takhle skřípavý a uječený vokál je u dnešních kapel raritou. Perfektní frázování, výšky i melodický zpěv. Tak trochu bych čtyřiadvacetiletého Joeho přirovnal k Danu Beehlerovi z EXCITER. Celé album pak vyzní svěže a aktuálně i přes to, že zvuk je patřičně syrový, tak jako tomu bývalo kdysi. Technika je však o velký kus vepředu a všechny nástroje i vokál jsou slyšet do nejmenšího detailu. Vydechnout pak EVIL INVADERS nedají do poslední tónu. Závěrečná skladba „Master of Illusion“ je neskutečným materiálem plným změn tempa, skvělého refrénu doprovázeného backing vokály, chytlavého riffu a posledního přívalu energie. Skvělá věc na závěr.

Belgická old school čtveřice EVIL INVADERS natočila velký debut. „Pulses of Pleasure“ je kompaktní a silnou nahrávkou, která zcela jistě osloví fans starého speed metalu. A nejen to. Na své si jistě přijdou i thrasheři a posluchači klasického heavy metalu. Naživo pak EVIL INVADERS patří k vůbec nejlepším mladým kapelám daného žánru. Svoji hudbu umějí bezezbytku prodat a ještě přidat něco navíc. „Pulses of Pleasure“ by pak nemělo chybět ve sbírkách po boku výše zmíněných legend. Výborná záležitost, která jen tak neomrzí!

Seznam skladeb:
  1. Fast, Loud 'n' Rude
  2. Pulses of Pleasure
  3. Eclipse of the Mind
  4. Siren    05:18
  5. Stairway to Insanity
  6. Shot to Paradise
  7. Venom
  8. Blinded
  9. Master of Illusion

Čas: 42:09

Sestava:
  • Joe - zpěv, kytara
  • Nico Beekwilder - baskytara
  • Senne Jacobs - bicí
  • Sam Lemmens - kytara

Facebook
Official website
YouTube

Zveřejněno: 09. 10. 2015
Přečteno:
4012 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář