Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
INSANIA

LP/CD/MC 2015, Hells Headbangers Records / black/thrash/punk / Japonsko

Tomu, kdo se alespoň trochu otřel o japonskou metalovou scénu, musí přijít povědomé jméno Yasuyuki Suzuki. Při poznávání japonských kapel zcela určitě narazíte na tamní blackovou legendu ABIGAIL. A právě to je domovská kapela Yasuyuki Suzukiho. Jenže tenhle chlapík chvíli neposedí a působí nebo působil v řadě dalších kapel a projektů. Za zmínku určitě stojí TIGER JUNKIES, což je společný projekt s Joelem Grindem z TOXIC HOLOCAUST. A také BARBATOS, které založil již před devatenácti lety a jedná se opravdu pouze o „one man project“. S BARBATOS za ty dlouhé roky nahrál nepřeberné množství split alb (např. s německými BLIZZARD, Američany VOETSEK či mnoho splitek s domovskými ABIGAIL). K tomu si připočtěte nějaká EP, čtyři velké desky a dostanete dlouhý výčet diskografie. Od posledního LP však uteklo již devět let a Suzuki usoudil, že přišel pravý čas na pátou dlouhohrající desku. Vyšla letos u věhlasného labelu undergroundových kapel Hells Headbangers Records a nese název „Straight Metal War“.

Už podle obalu je jasné, o co BARBATOS, potažmo Suzukimu jde. Kozatá krasavice s rozježenými punkovými vlasy sedící na hromadě lebek v záři vycházejícího slunce… Tohle bude zase dobrá prasárna, pomyslel jsem si a s prvním válem „Hells Witching Metal“ se mi to potvrdilo. Tou prasárnou mám na mysli jednoduchý a špinavý metal/punk. BARBATOS si od začátku s ničím hlavu nelámou a razí heslo „v jednoduchosti je síla“. A vyplácí se jim to. Od prvních riffů se na mě sesypal přímočarej nářez složený hned z několika ingrediencí. Mix starého thrash metalu a punku je v hudbě BARBATOS nejsilnější. Nebyl by to ale Suzuki, kdyby jeho hudba neměla nádech black metalu, a tak je celé album starodávně oděné do rouhavého hávu. Další roli zde hraje osmdesátkový heavy metal a NWOBHM. Především kytarová sóla jsou hodně heavy a místy i uječený Suzukiho vokál. No a kecal bych, kdybych neřekl, že se „Straight Metal War“ bude líbit i crusterům. Ve spojitosti s BARBATOS mě vždy napadly kapely jako TOXIC HOLOCAUST, MIDNIGHT nebo WHIPSTRIKER. Celé album upaluje v hodně svižném tempu. Na první poslech možná klasickej „dřevní“ starej metal/punk, na další poslechy ale zjistíte, že instrumentálně je album na velmi dobré úrovni. Ač mají skladby stejné aranže, jsou každá jiná a příjemně se poslouchají. Chytlavé melodie a sóla přelévají pomyslné misky vah z jedné skladby na druhou. Nemám proto favorita, ale i taková závěrečná pecka „World War 3“ je perfektní rock´n roll se vším všudy. Suzuki dokáže měnit svůj vokál. Od čistého zpěvu přes zahuhlaného punkera až po řev. Po textové stránce pak BARBATOS pojednávají o válečných konfliktech, ale také o klasických metalových klišovitých tématech jako je sex, děvky, chlast, párty (úsměv). K hudbě BARBATOS to sedí jako prdel na hrnec, protože celá deska „Straight Metal War“ je jedna velká párty plná odlehčení a nadhledu.

BARBATOS mě zase potěšili. Jasně, nic nového pod (vycházejícím) Sluncem, ale mě to baví. Každej si v tom může najít svoje, ať už je metloš, cruster nebo punkáč. A to já mám rád. Nevím, jak daleko dojede za čtyřicet minut japonský vlak Šinkanzen, ale BARBATOS dojeli za stejnou dobu hodně daleko a hodně rychle (úsměv). Kvalitní počin Suzukiho, který si všechny nástroje nahrává sám, tak rozhodně nezklamal a dle mého názoru patří ke špičce v dané škatulce. Po desce „Straight Metal War“ určitě sáhněte, protože tahle muzika má pořádný koule! Album vyšlo ve třech formátech - LP, CD i MC.

Seznam skladeb:
  1. Hells Witching Metal
  2. Rocking Metal Sluts
  3. Heavy Metal Forces 3
  4. Goodbye High School Girls
  5. Straight Metal War
  6. Seven Teen
  7. Hey! Hey! Hey!
  8. Dreamin Dreamin
  9. Tokyo Rock'N Roll Show     
  10. Satanik Holocaust
  11. Fly to the Sexual World
  12. World War 3

Čas: 41:37

Sestava:
  • Yasuyuki Suzuki - vokály + všechny nástroje

Facebook

Zveřejněno: 26. 09. 2015
Přečteno:
3427 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář