Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

28.8.-30.8.2015, Praha

Od pátku 28. do neděle 30. srpna bude Praha patřit příznivcům gotické subkultury na největším Prague Gothic Treffen v historii. Program tří večerů zahrnuje DJe z devíti zemí, tři stage, koncerty, goth picnic, živé netopýry nebo vůbec první gothic party na lodi.

Už deset let pořádá webzin Sanctuary.cz největší setkání českých i zahraničních goths Prague Gothic Treffen. Akce, která záměrně překračuje tradiční schéma klasických festivalů nebo koncertů, má za cíl především propojit fanoušky temné scény ze všech koutů republiky i okolních států a aspoň na jeden den v roce naplno oslavit svou subkulturu. Jubilejní desáté pokračování však jde ještě dál.

Vůbec poprvé se v zeměpisných šířkách na východ od Kolína nad Rýnem dostane gothic party i na loď. Kromě netradičního zážitku více než čtyřhodinové plavby po Vltavě, během níž zazní největší gotické hity a set americké DJ Totentanz, se mohou řekoplavci v pátek 28. srpna těšit i na tombolu o vstupy na další akce do konce roku.

Středobodem akce ale samozřejmě zůstává tradiční Prague Gothic Treffen v sobotu 29. srpna, které startuje v 16:00 na Vrchu svatého kříže gothic picnicem a soutěží Spookie Cookie o nejstrašidelnější sladkou pochutinu. Vůbec poprvé budou na picnicu také zástupci záchranné stanice Nyctalus i se svými zraněnými netopýry. Jejich účast není samoúčelná snaha o efekt, ale přirozené pokračování vzájemné spolupráce s našimi pravidelnými charitativními večírky Batsave, jejichž výtěžky putují právě na poraněné okřídlence.

Večerní program se pak rozprostře mezi tři žánrově odlišené stage, zasvěcené tradiční kytarové gotice (Guitar Stage), temné tvrdé elektronice (Electro stage) i chladným vodám cold/dark wave (RARE stage). Mezi jednotlivými scénami se dá v rámci PGT volně přecházet podle chuti. Mezi letošní DJ hosty patří taková extraligová jména jako je švédský DJ Eskil Simonsson, frontman hvězdných Covenant, mexický velekněz krvavého aggrotech kultu Hocico DJ Erk Aicrag, britská gotická ikona DJ De’Ath, zásadní postava polské deathrockové scény DJ Woodraf, DJ Drama ze Španělska, vídeňský temnokop DJ Mijk De Stino, slovenská DJane Lilian Remains a samozřejmě i čeští žánroví DJs (whydie, soyre, Sanctuary.cz DJs).

A komu by to nestačilo, může v předsálí Electro stage omrknout stánky nezávislých značek se stylově temnou nabídkou oblečení, doplňků i magických předmětů (Kameko Epitaph, Sugarbat.com, Vala's Enchanted Ambry, Spookid, Nuclear Holocats).

Po dvou dnech party mohou návštěvníci načerpat energii v neděli 30. srpna na dvojité energické smršti v klubu 007. Právě tady zahraje jedno z nejsilnějších jmen současné gothic/deathrockové scény, italští Horror Vacui, jejichž aktuální deska "Return of The Empire" patří k tomu nejzajímavějšímu, co poslední dobou v tomto ranku vyšlo. Deathrockový nápřah si tu v dobře vystavěných skladbách podává ruce s gotickými náladami – ale bez patosu, pózy nebo klišé. O doprovod se jim postará zvolna stoupající hvězda německé naděje Totenwald, vedená hypnotickou zpěvačkou Trish (milovníci Siouxsie pozor!).

Zkrátka, pokud máte ke gotické scéně pozitivní vztah, nebo se ji chystáte poznat, je desáté PGT ideální příležitostí.

  • 10. PRAGUE GOTHIC TREFFEN
  • 28. – 30. srpna 2015
  • Praha, loď Odra, kluby Exit a Fatal (sobota), Strahov 007 (neděle)
  • Vstup: 350 Kč předprodej všechny tři dny / 250 Kč sobota+neděle / 150 Kč neděle

Web: http://sanctuary.cz/pgt
Událost na Facebooku

Zveřejněno: 17. 08. 2015
Přečteno:
3380 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář