Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

22.8.2015, Zbiroh - Na panelu

Již potřetí se uskutečnilo pravidelné setkání zbirožské kapely V.P.O.ho s plzeňskými symfoniky AVIDITY FOR... Rockfestík se tentokrát nekonal na náměstí, ale uskutečnil se na hřišti za restaurací Na panelu, která se nachází v „odlehlejší" části Zbirohu, za což jsem udělil velké plus ještě předem, než samotná akce proběhla.

Předloni kapela DRACU JUICY otevírala velmi povedenou akci, loni ji v proluce na náměstí vystřídal GREYMON a letos to byl rokycanský BUDULÍNEK. Víte „Jak si pejsek a kočička dělali k svátku dort"? Ska/rock/reggae/punk/jazz a přidejte si tam cokoliv, vše se k nim hodí... Já to takhle zrovna nemusím. Poslouchat se to dalo, ba něco i pobavilo...   Ska kapely nijak neznám, ale nebudu snad daleko od pravdy, když zmíním Boba Marleye, INNER CIRCLE, smíchám to s kapelou STO ZVÍŘAT a přidám k tomu TŘI SESTRY s hospodským (měkčím) punkem a okořením s říznějšími punkovými riffy a mrsknu ještě k tomu všemu WOHNOUTY.... a úsměvně-příšerné texty... To to bolí.... (smích). „Americká" - „Myška" - „Buchty" - „Sádlo", toto už jen vyšetří „MuDr. Bláha". No to je „Hnus Blues"... Nevím, zda se smát nebo brečet... (úsměv)

Zbirožská kapela V.P.O.ho předvedla klasickou heavy metalovou jízdu. Ti, co kapelu znají, vědí, že rockeři revivalují VITACIT převážně z období alba „Vzhůru přes oceán". Ale v současné době už to také není úplná pravda, protože komu se stýskalo jen po samých starých hitech, tak bude mít smůlu. Pohodáři ze Zbirohu, jak předvedli už vloni, proložili vitacitovský set také svými kousky. Písně, ať už z raného heavy metalového období VITACITu (např. „Zvěř", „Beznaděj" a „Zvony") nebo pozdější doby z 2. poloviny 90. let („Johanka" a „Stroj") naroubovali vlastními štychy jako jsou „Za co se platí", „Avatar", „Sahara" a „Černá Lady", která se solidně vyjímala mezi hendrixovkou „Hey Joe" a již zmiňovanou „Johankou". Zhruba šest písni vlastních a +/- šest převzatých, což není vůbec marné. Trochu nepotěšil dvojitý výpadek proudu v polovině setu, ale takové věci se občas stávají a nakonec kapela ukázala, že jsou v poho a nic je nerozhodí.

Ozývá se intro a jako v minulém roce AVIDITY FOR... začínali svůj set skladbou „Leonidas". Mohutná metalová zvuková hradba, kterou prostupuje symfonické nokturno. Perfektní čistý zvuk, všechny nástroje jsou pěkně vyvážené. Následuje další skladba a intro ze samplů k „Leonidas"... U třetí písně je začátek opětovně stejný. (?) Zvukař trochu zaspal, holt není každý den posvícení. (úsměv) Změna vstupu k písní a jede se dál. Zazní staré osvědčené fláky „Před popravou", klipovka „In Memoriam" a taky pomalá „Poslední čarodějnice", mezi které jsou vsunuty nové kusy jako „Máš co chtěj", či eponymní „Avidity for..." (přesný název si nemohu vybavit). Oslavná, královská „Železná jízda" završila před půlnocí set AVIDITY FOR... Akorát mně přišlo, že vystoupení bylo odehráno s menším nasazením než loni, i když kytarista Mates na pódiu i pod pódiem řádil o 106. I přes menší ohlas od lidí se vystoupení líbilo a určitě jsem zvědav na album, které je v přípravě a bude, snad, co nevidět venku. Poslední tóny utichly a já tentokrát beru okamžitě roha a mažu domů, protože jsem poznal, že skončilo léto a obléct se nalehko s tím, že to mám za rohem, nebyl dobrý nápad.

Jak jsem už zmínil v úvodu, tak akce byla přesunuta z náměstí, mimo okna zbirožských spoluobčanů, na místo, kde přetažení přes dvaadvacátou hodinu nemělo vadit (viz report 2013 a 2014). Krom toho bylo navýšeno vstupné z částky 0 Kč na 70 Kč a tak se očekávalo, co to udělá z návštěvností. Byť přišlo na takřka „prověřenou" akci oproti letem minulým míň lidí, což se dalo i čekat, protože odpadli návštěvníci pivního stánku s tím, že se něco děje a je to zadarmo, tak obavy z nezájmu byly vlastně už během prvních minut od začátku koncertu rozprášeny. Návštěvnost sice nebyla kdejaká závratná, ale jak zmínil Dušan z V.P.O.ho, tak je rád, že nepřišlo jen 30 lidí. Doufám, že podobnou akci si zopakujeme v příštím roce. Ale skáčko prosím neee... (úsměv)

Foto poskytl pan zvukař, děkuji.
Celá fotogalerie.


Zveřejněno: 26. 08. 2015
Přečteno:
3556 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář