Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

RANCH HAND, AUTONOÉ, LOOSERS, BOWEL FUCK

David:

Scum párty, tak zněl název koncertu na milevské nádražce, kde se hrálo po několika letech a těšit se bylo opravdu na co. HC notu zde reprezentovali budějovičtí AUTONOÉ, z punkem si pohráli LOOSERS, thrash'n'rollem se představili RANCH HAND a grindcorové hřmění zaznělo od pražských BOWEL FUCK.

Jak už bylo napsáno v tomto prostoru několik koncertů proběhlo, avšak už je to pěkná řádka let. Na oživení jsme si museli počkat do letošního léta. Celý večer měli na hrbech dva mladí nadšenci, kteří nenechali nic náhodě, a celý výprask proběhl nadmíru výborně. Za to patří oběma mládencům velké díky. Můžeme tedy doufat, že Nádražka bude žít dál.

AUTONOÉ svým dravým punkem rychle zaujali místní punx. Já jsem měl možnost kluky slyšet už poněkolikáté, a ač to dříve bylo pod jiným názvem, vždy tomu nechybělo tempo a nadšení. V Milevsku si zahráli podruhé a opět nezklamali. Rázný punk s názorem přiměl valnou většinu osazenstva k tanci. Je vidět, že banda na sobě maká, o čemž svědčí promakané skladby s originálními texty. Bezpochyby na jejich vzrůstajícím výkonu mají zásluhu i boční projekty některých členů.

LOOSERS, v poslední době hojně zmiňovaná kapela, aspoň co se regionu týká. Není se čemu divit, chlapci a děvčata, co na sobě dřou, a odměnou jim mohou být podobně zběsilé koncerty. Říká se, že na domácí půdě se hraje nejlépe a u lúzrů to platí do posledního puntíku. Od začátku až do konce se na jejich set strhává bláznivá pogovačka, při které se o mikrofon postupně dělí celá první linie. Bez sebemenšího vydechnutí musejí několikrát přidávat a teprve pak je jim dovoleno utřít si pot. Opět jeden z nezapomenutelných koncertů.

BOWEL FUCK jsou pražští grindeři, kteří zakončovali řádně rozjetou párty. Pro mě méně známá banda, přeci jenom tolik toho grindu neposlouchám, ale o to více jsem byl potěšen, když mé zvukové vývody zaznamenaly první tóny. Tvrdé kytarové vyhrávky, bublající basa a šlehající jiskry od bicích, hned se v mé paměti vybavily dny strávené na OEF (úsměv). Nebyla by to ta správná grindcorová párty, kdyby neukápla kapička krve, v tomto případě jich bylo trochu více, ale to vše svědčilo o odhodlání pařmenů jít za svým! Gore!


Pepča:

Plný očekávání nastupuji po šichtě do auta k našemu zpěvákovi a jeho drahé polovičce a míříme na náš druhý koncert (a po dvou letech) do Milevska. Druhá půlka kapely nakládá věci ve zkušebně a dorazí samostatně. Cesta ubíhá poklidně (když vynechám tak kilometrovou kolonu u Písku a to, že jsme se trochu ztratili – i když bez toho by správný kapelní trip nemohl být (úsměv) a na místě jsme okolo šesté. Už je tu přítomno tak 15 lidí, takže to vypadá na dobrou akci. Výčep jede na pumpičku, takže kdo chce pivo, musí makat. (úsměv) Dostávám telefonát od kytaristy, že teprve vyjeli ze Sedlece, a dorazí někdy před sedmou. Na pódiu žádná kapela zatím není, začíná ovšem divadelní vystoupení, jehož hlavním protagonistou je Heča. Bohužel jsem moc vystoupení nesledoval, tak jsem nepochopil celou pointu.

Nějak na půl sedmou to už rozjíždí RANCH HAND. Dnes už je lepší zvuk, tak jsem si oproti minulému koncertu mohl kapelu užít víc. Kluci hrajou něco na způsob thrashe, občas jsem tam zaslechl nějaký přesah do black metalu (taky měl kytarista triko MAYHEM). Vypadá to, že kluci už maj nějakej ten pátek hraní za sebou, a na to, že hrajou jen ve třech, tak mají celkem masivní zvuk.

Po nich nastupuje AUTONOÉ, tedy kapela, ve které jsem bubeníkem. Náš set hodnotit nebudu, jen musím říct, že to bylo lepší než posledně. (úsměv)

Dále jsou na řadě LOOSERS. Pro mě je to překvapení večera, ačkoli jsem je už naživo viděl. Za tu krátkou dobu, co hrajou, a od doby, co jsem je viděl naposledy, se dokázali neuvěřitelně posunout. Taky na to, kolik jim je, se dokázali pěkně vyhrát. Jejich set sledujeme s kumpány z kapely s nadšením. Publikum je taktéž nadšeno, rozjíždí se pěkné pogo a kapela ještě přidává.

Nakonec hrajou BOWEL FUCK. Ačkoli moc grind nesjíždím, tak tenhle set mě bavil (na rozdíl od naší kapely, těm se to moc nelíbilo). Na tenhle správně organizovaný bordel je taktéž pěkné pogo, dokonce i prý nějaká krev tekla. Během setu už krouží okolo auta policie. Těsně před desátou kapela dohrává, ale natěšené publikum si žádá ještě víc. Takže kluci dají ještě jeden přídavek.

Potom už dopíjíme sangrii, houbu, povídáme si ještě s přáteli a vyrážíme domů. Milevsko opět nezklamalo, doufám, že se tam scéna podaří takhle udržet. Díky organizátorům za pozvání.

Závěrem stačí pouze poděkovat za skvělý večer všem, kteří se na něm podíleli a přát si více podobně vydařených koncertů.


Fotky: Ondra (LOOSERS)

Zveřejněno: 24. 08. 2015
Přečteno:
3560 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář