Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CD 2014, vlastní náklad / thrash/death metal / Rakousko

Rakouská metalová scéna na první pohled nepřekypuje kvantitou kapel, ale opak je pravdou. V tamním undergroundu působí množství kvalitních kapel, kterým jen chybí větší jméno a propagace za hranicemi. Letos v únoru jsem navštívil v jihočeském Vimperku koncert tří thrash-death kapel od našich jižních sousedů a nejvíce mě z nich zaujali MOROS. Borci z města Hohenems, které se nachází až u hranic s Lichtenštejnskem, letos slaví rovných deset let na scéně. Upřímně nevím, jaké má kapela koncertní zkušenosti, ale co se diskografie MOROS týká, za sebou mají teprve jednu nahrávku z loňského roku a to hned velké album „Lakeside Terrorfrönt“.

Obal CD má celkem pěknou grafiku vyvedenou ve válečné vřavě s hromadou mrtvých těl, bojujících zombie a krve. Klasické thrash-death metalové klišé (úsměv). Rozhodně zajímavější je obsah samotného nosiče. Devět plnohodnotných skladeb vydá na půlhodinovou porci poctivého old school death-thrash metalu. Abych byl přesný, tak MOROS vsázejí hudebně na klasické thrash metalové postupy, vokál Michaela Monse je pak typický, ale dobře srozumitelný growling. Jak jsem byl spokojený s koncertem, tak stejný efekt má i nahraný materiál. Jednotlivé skladby mají stopáž lehce přes tři minuty, úplně ideální na vyklepání palice. Nepřepadne vás pocit, že se kapela opakuje a začíná vás nudit. Kytary řežou ve stylu starých thrash kapel, chytlavé riffy, hutný zvuk a sehranost všech muzikantů dává nahrávce punc profesionality. Líbí se mi, že v několika skladbách dokáží MOROS zpomalit a nechat unášet posluchače líbivým a melodickým kytarovým sólem. Zběsilost pak přichází vzápětí. Také Michaelův vokál není jednotvárný, kdy vedle growlingu dokáže některé pasáže vytáhnout správně agresivním řevem. Favorizované skladby jsou za mě zcela určitě „Souleater“, „Breed of the Earth“, „Skeleton King“ a klipovka „Lakeside Terrorfrönt“.

Celé album „Lakeside Terrorfrönt“ je podpořeno kvalitním zvukem a v přehrávačích uběhne jako voda v divoké alpské řece. Také naživo umějí MOROS svůj thrash/death výborně prodat a patří mezi mé letošní příjemné objevy. Je vidět, že nemá smysl se po založení kapely co nejrychleji pouštět do nahrávání alba. Roky hraní, skládání a pilování materiálu přineslo MOROS své ovoce v podobě hotové kapely. Velmi podařený debut!

Seznam skladeb:
  1. Souleater
  2. Drunken to the Bone     
  3. Breed of the Earth     
  4. 7:06 P.M.
  5. Satanic Oath     
  6. Lakeside Terrorfrönt     
  7. Awesome Corporation About Beer
  8. 420     
  9. Skeleton King

Čas: 31:32

Sestava:
  • Staempfe - baskytata
  • Phippo - bicí
  • Sebi - kytara
  • Mighty Mons - vokály
  • Burus - kytara

http://www.moros-official.at/

Zveřejněno: 09. 09. 2015
Přečteno:
3498 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář