Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CD 2015, Infernum media / agro drinkcore / Polsko

Už první pohled na CD polské kapely s nevyslovitelným názvem napovídá, že tady se bude v první řadě jednat o legraci a až v druhé o muziku – hned obal hovoří jasnou řečí. V průhledu záchodovým prkénkem se v hlavní roli producíruje husa, za ní se rozprostírá pole řepky a na něm kráva, dodávka z dob socialismu a nějací zemědělci. Uvnitř jednoduchého bookletu kapela na fotce skrývá obličeje pod maskami prasete, kohouta, krávy a nějakého pošuka, na sebe pak pánové navlékli kdeco, většinou nejspíš z frcu nebo šatníku pološílené tetičky (tygrovaný nebo růžovomodrý župan, zástěry). Dost indicií k tomu, aby člověk k poslechu CD přistupoval bez většího očekávání...

Po prvním poslechu byly mé obavy naplněny přesně na 100 %. ZACHLAPANY SZCZYPIOR holdují nenáročnému tanečnímu grindu, a snad aby sepětí s vesnickou kulturou dotáhli k dokonalosti, zapojují do své tvorby i foukací harmoniku, která se v umca umca grindu vyjímá jak kramle zaseknutá v čele správného grindera (takže perfektně). Ale nejen grindem je tahle parta živa, místy se posunuje k prapodivnému bigbítu, do kterého vokalista dokonce zpívá. I když zpívá... ono je to spíše parodické halekání. Po vokální stránce je album poměrně pestré, vedle prasečího rykotu a neidentifikovatelného jekotu se objevuje i civilnější projev nebo naopak hrdelní řev, nechybí ani mluvené slovo. K hudbě samotné v podstatě nevím co psát, bordel je to nehorázný, pánové vymýšlejí jednu šílenost za druhou, parodují kde co včetně „Masters of Puppets“, „Kanikul“ (které mnohem zajímavěji pojal Morbivod v „Šedesátinách“) i nějakého dalšího profláklého disko hitu, který nedokážu specifikovat. Prim hrají houpavé rytmy a drnčící kytara, ale nechybí ani pomalejší pasáže nebo dokonce cosi jako indie rock, který ale samozřejmě záhy dostane pořádně na frak.

Nemám nic proti veselým kapelám, na scéně mají své místo a tihle Poláci by klidně mohli dělat rotyku ve tři odpoledne na Obscene, kde by k nim dost dobře pasovali fanoušci v maskách podobných těm, do kterých se halí kapela, samozřejmě by se hodila i nafukovací zvířátka a nějaké ty ujeté převleky. V klidu domova ale tahle bláznivá smršť vyznívá sotva z poloviny tak vtipně, i když nemůžu kapele upřít schopnost napsat chytlavé skladby a ozvláštnit je pěkně ujetými nápady, kromě harmoniky většinou v podání zpěváka, který opravdu nedá hlasivkám pokoj. Navíc mi je tahle agro blbina milejší než porno gore zvrácenosti, takže svým způsobem tuhle nenáročnou rotyku celkem v pohodě vydržím doposlouchat, i když na častější poslech to nevidím a CD zakládám s tím, že po sepsání těchto řádků jej vytáhnu leda kvůli tomu, abych pobavil nějakou návštěvu, která se podobné muziky neštítí. (úsměv)

Seznam skladeb:
  1. Z babą trza krótko
  2. Podeptołem wujasowi agrest na dziołce
  3. Wpadłaś mie w oko ty stara kwoko
  4. Wujas przejeboł wypłate
  5. Ciepła klapa po ojcu
  6. Mam doła na dziołce
  7. Gruba baba z Żuka
  8. Mój pies gryzie mlecz
  9. Klepnył babę, spuścił psy
  10. Sarnina
  11. Łapta moją kaczkję
  12. Sąsiad cwel
  13. Sąsiad znowu cwel
  14. Rzepak pierdolnył, żyto daje radę
  15. Wytnij te krzaki bo nie podjadę
  16. Kamazem przez Licheń
  17. Jedzu świnie pasze
  18. Dożynki nie będzie bo żniwa niedorodna
  19. Szczelił pierun koguta
  20. Karmię knury

Čas: 35:34

Sestava:
  • Kapryśny Bajoro - wokal, harmoszkja, tańce hulanki swawole
  • Mokry Grzęda - 7 strunowy patefon akwarystyczno- elektroniczny
  • Dziadi Muświński - 5 strunowy pokrętło od żelaska
  • Zdojony Krowas - 3 pałki, 2 kulki, skrzypący taboret

Facebook

Zveřejněno: 20. 09. 2015
Přečteno:
3707 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář