Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
TELEPATIE VI

CD 2014, vlastní náklad / thrash/death metal / Česko

ETERNITY je v české metalové scéně jméno známé i neznámé. Na jednu stranu tato ostravská parta působí již od roku 1993 (kořeny sahají dokonce až do roku 1988, tehdy pod názvy JEZUIT a AGGRESOR) a na stranu druhou jsou ETERNITY tak nějak v pozadí ostatních kapel. V loňském roce přišla kapela se svou novou, v pořadí čtvrtou deskou – „Killumination“. Ve své škatulce pánové uvádějí „thrash/death“ a tak se pojďme podívat, zač je tomu loket…

Hned první skladba „Terrorstorm“ mě příjemně překvapí.  ETERNITY nastupují v sakra svižném tempu, okamžitě mě potěší perfektní zvuk a parádní kytary, které podle mého názoru na celém albu dominují. Riffy jsou samozřejmě stokrát slyšené někde jinde a ani nepřekypují výraznou složitostí, ale to není vůbec na škodu. Kapela se skutečně pohybuje na hranici thrash a death metalu, přičemž hudebně se ocitá v thrashových vodách, zatímco vokál je hrubšího ražení. Typickej growling mi rozhodně nevadí, jen v určitých pasážích pokus o melodickou linku či protahování refrenů mi do uší moc neleze. Je trochu škoda, že se kapely u nás jednoduše bojí zpívat čistě i v extrémních žánrech. Na obranu ETERNITY ale musím uvést, že Ondrovo vokál je dobře srozumitelný a protože kapela svědomitě do bookletu přidala texty, je vše v nejlepším pořádku. V produkci ETERNITY najdete kromě výše zmíněného několik velmi vyvedených kytarových sól a minimum odpočinku (úsměv). Celkem album „Killumination“ čítá devět záseků (poslední je outro), ze kterých bych vyzdvihl především již zmiňovaný otvírák „Terrorstorm“, pomalou pasáží disponující skladbu „Inside Job“ a úderku „Hidden Empire“. Nutno ale říci, že při dalších posleších mě album trochu přestává bavit. Skladby mají stejné aranže, příliš podobné riffy a stejné postupy. Navíc délka skladeb je především ve druhé polovině alba zbytečně dlouhá. Být to skladby se stopáží kolem tří minut, možná by se pocit monotónnosti nedostavil.

I přes mírné rozladění převládá spokojenost. ETERNITY je parta zkušených a vyhraných muzikantů, kteří dělají hudbu tak, jak ji mají rádi. CD „Killumination“ má úroveň a kapela si s ním dala záležet. Fyzicky nosiči nechybí nic, po hudební stránce pak své příznivce rozhodně potěšili. Kvalitní zvuk a osm úderných skladeb nemohlo zklamat. Doufám, že budu mít v brzké době šanci zajít na koncert. Rád se podívám. Jen nechci být za rejpala, ale mohli byste se mrknout, jak se správně píše slovo thrash metal... (úsměv)

Seznam skladeb:
  1. Terrorstorm
  2. Hidden Empire
  3. Under False Flag
  4. Inside Job
  5. Dominance
  6. New Icon
  7. Roots of Evil
  8. United Slaves of America
  9. Killumination

Čas: cca 42 min.

Sestava:
  • Ondřej Kanalaš - vokály
  • Víťa Ferenčák - kytara
  • Vladan Pražák - kytara
  • Richard Urbanec - baskytara
  • Aleš Dámek - bicí

www.bandzone.cz/eternity

Zveřejněno: 22. 08. 2015
Přečteno:
3571 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář