Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

CD 2014, Bizzare Leprous Production / goregrind / Nová Kaledonie

Tropická Nová Kaledonie není jen malebnou zemí „věčného jara“, gekonů, barevného ptactva, zášti k Francouzům a spousty endemitických druhů zvířat, o které se lidstvo postaralo po svém. V tomto potenciálním ráji na zemi žijí také kaloni – sympatičtí tvorové podobní netopýrům, kteří po nocích rádi vystřelují svůj dlouhý jazýček do přezrálých plodů ovoce. Nasáváním zkvašeného nektaru dosahují stavu lehké intoxikace, též nazývaného jako opilost – též nazývaného jako „nakalení“. Býložraví letouni však nejsou jediní, kdo na tomhle souostroví pořádně kalí. Zatímco slunce vystřeluje první ranní paprsky skrze dosud nepokácené zbytky pralesa a každý alespoň trochu slušný kaloň usíná zavěšený hlavou dolů na své palmě, v hromadě pivních plechovek a kokosových skořápek se začíná něco hýbat. Za světlem nového dne se pracně dere lidská ruka. Další ruka. Hlava. Noha. Druhá hlava. Třetí ruka. Druhá noha. Trup. Třetí noha. Druhý trup. Čtvrtá ruka. Čtvrtá noha. Hned vzápětí se ozve dvojhlasná dávivá kakofonie naruby obrácených žaludků a žvatlání právě probuzených papoušků je přehlušeno bicím automatem. Na scénu nastupují ANALKHOLIC!

Takže obsese řitním otvorem a alkoholismus? No, proč ne! Tohle mladé, energické duo zatím přispělo svými skladbami na jednom splitku, vydalo jednu „dlouhohrající“ desku a demo s názvem „Full Of Shit“. Pro nás posluchače je příjemnou zprávou, že demo (shodou okolností obsahující stejné skladby jako splitko s CARNAGE WORLD SYSTEM) se na nové nahrávce nachází jakbysmet, což znamená, že pokud vlastníme CD „After Party Shit Stinks“, máme v rukou zásadní kus historie novokaledonského grindcoru - hehe. Za zmínku stojí určitě i legrační, rozverné a intenzivní vystoupení na letošním Obscene Extreme, o němž jsem psal tady. No a jak se to celé vlastně poslouchá z pohodlí domova?

„Coconut goregrind“ nebo chcete-li „coconut porngore“ – tak pánové zřejmě kvůli hrdosti na tropický původ svou muziku nazývají – je (téměř) typická párty fekálnost, jakou byste od kapely s názvem ANALKHOLIC asi čekali. Takže, máme tu houpavou goregrindovou rytmiku. Přesně takovou, jakou někteří fanoušci vyhledávají a uctívají - a to i za předpokladu, že už ji slyšeli u desítek jiných kapel. Já osobně mám „umca-umca“ rytmy docela rád (dobře se na to tančí a mlátí hlavou), ale zároveň dokážu pochopit lidi, kterým tenhle dokolečka omílaný primitivismus leze krkem.

Na „Afrer Party Shit Stinks“ jsou však hojně zastoupená i těžkotonážně-kulometná tempa pocházející z naprogramovaných bicích. Tyhle pasáže jsou skutečně ostré a dávají vzpomenout na cybergrindové ultrasypačky á la AGORAPHOBIC NOSEBLEED. Možná, že mě za to nebudete mít rádi, ale mám pocit, že bicí automat vyznění desky vyloženě prospívá. Ten zvuk je prostě vychytaný, destruktivní a pořádně nasteroidovaný. Díky němu se po dokončení poslechu možná budete cítit, jako by vám někdo pořádně nabančil do hlavy kokosovým ořechem. A tak to má být! V druhé polovině desky (demo „Full Of Shit“) bicí sice znějí trochu organičtěji a víc „normálně“, ale pořád je to slušný náklep.

Dále tu máme docela pěkný arzenál riffů a basových groovů. Některé jsou i přes svou jednoduchost boží (např. úvodní skladba „Anal Punishment“), jiné jsou zábavně minimalistické a další nicneříkající. Na mysli mám hlavně pomalejší pasáže, které občas znějí, jako kdyby se někdo pokusil zahrát dětskou písničku „Plave mýdlo po Vltavě“, ale nevěděl, jaké tóny kam vlastně patří. Chápu, že takové pasáže jsou s moderním, „tanečním“ goregrindem úzce spjaté, ale osobně je zas tak moc nemusím. Zvuk kytary je tak jako tak pořádně řezavý a pěkně se doplňuje s masivními basovými linkami. Takže po formální stránce splněno.

No a nakonec vokály. Nalezneme tu všechny možné i nemožné brutální polohy: prasečí chrochtání, imitace rozbitého splachovadla, trýznivé kručení v břiše, pískání unikajících plynů i rozzlobený řev - zkrátka všechno, co k pořádné análkoholické kalbě patří. Moc pěkné, to se musí nechat. Když k tomu přidáme samply zachycující zvuky prdění (nebo rovnou defekace) a francouzskou reklamu na Hannah Montanu, máme z toho pořádnou chlívárnu, která všechny oddané milovníky odlehčeného gore/pornogrindu ve stylu SPASM skoro určitě potěší. Ostatní nechť posoudí podle svého gusta.

Co tak ještě dodat na závěr? Snad jen to, že mám pochybnosti o tom, co to vlastně znamená „After Party Shit Stinks“ - je to suché konstatování skutečnosti, že ranní exkrement po prochlastané noci má silnější odér než za normálních okolností? Nebo je to kulturní reference na nějakou novokaledonskou rituálně-fekální pařbu a název alba se pak dá volně předložit jako „Poté, co pártyhovno zasmrdí“? Těžko říct. Každopádně doufám, že chlapce ještě někdy uvidím naživo - jejich vystoupení mě bavilo o dost víc než tahle studiová nahrávka. Za mě lepší průměr.

Seznam skladeb:
  1. Anal Punishment
  2. Cypreen
  3. Cumshot Attack
  4. Genital Devastation
  5. Deprave
  6. Captain Malt
  7. Mes Que Una Beer
  8. Shit In Your Mouth
  9. Cul Sec
  10. Purulent Abscess
  11. Fuck You, I’m Drunk
  12. Sergant Poppers
  13. Spermathlon
  14. Visceral Torture
  15. Anal Montana
  16. Double Headed Dildo
  17. Dead Laden
  18. Virulent Excrement
Čas: 27:17

Sestava
:
  • Nono - basa
  • Fitch - kytary, vokály
  • bicí automat


http://analkholic.bandcamp.com/

http://www.bizarreleprous.cz/


Zveřejněno: 26. 08. 2015
Přečteno:
3638 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Vykuch | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář