Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

ENCORE, MARCH OF THE HORDES, SEE YOU IN HELL, LAHAR, CONTROLLED EXISTENCE, HLINOMAZ

Další akce, kde jsem nemohl chybět (úsměv). Narozky Peťky a Danečka pojaté hudebně lákaly nejen na velmi dobré hudební obsazení, ale i na skvělou sešlost kamarádů a známých na dobře známém a oblíbeném místě – v Modré Vopici. Sice se akce kryla s vodňanskou klasikou Festa de la Pohoda, ale ta mě letos line-upem docela zklamala a tak nebylo moc co řešit. Do Vopice tentokrát vyrážíme s předstihem, po pivku na Žižkově přidáváme už něco po šesté další kousky ve Vopici. Lidi se začínají scházet a kolem oslavenců je pěkně rušno. Celková návštěva je výborná a klub i dvůr jsou plné. Parádní směsice lidí – metal, hardcore, crust, punk. (Peťan)

30 rokov je krásne životné jubileum, ktoré si určite zaslúži poriadnú oslavu. Peťka a Daneczek túto skutočnosť zobrali veľmi zodpovedne a celú oslavu v Modrej Vopici pojali v obrovskom štýle. Už len účast šiestich kapiel naznačovala, že to asi nebude malá párty… S Peťanom dáváme tradičný predkoncertový zraz, stavíme sa na pivko do našej novej obľúbenej krčmičky na Žižkove a okolo siedmej dorážame do Vopice. Po prípitku s oslávenkyňou sa zakecávame s kamarátmi, ktorých je tu tento celkom chladný deň viac než dosť. Ale to sa dalo čakať. Čas pomaly ale isto plynie a na pódiu sa už začína niečo diať. (Lukáš)

Prvou kapelou večera sú crusteri ENCORE. Kapelu nepoznám a nesledujem, ale naživo ma celkom zaujali. Poriadny crustový nárez s charizmatickou speváčkou za mikrofónom stačí na to, aby som si podupkával nohou a občas hodil vlasmi. Na začiatok super. (Lukáš)

Jako první začali hrát pražští ENCORE. Jedná se o moje první seznámení s kapelou, která od začátku sype špinavý crust/punk švédského (nebo žižkovského, haha) střihu. Za mikrákem slečna, která řevem v klidu konkuruje mužským kolegům z daného žánru. Zvuk nic moc a po chvíli jdu ven na vzduch. Nicméně jako rozjezd ENCORE nezklamali. (Peťan)

To slavonští MARCH OF THE HORDES jsou už protřelým jménem a ani nespočítám, kolikrát jsem je viděl naživo. Mám jejich zahuhlaný severský death metal s crustovou příchutí rád, ale ne vždy se jim povede dobrý zvuk. I tentokrát to byla spíš koule. Co naplat, hudebně to tam ale bylo a já si MARCH OF THE HORDES užil. Chrastilo a řvalo jim to parádně, prostě ENTOMBED a NIHILIST rulez! (Peťan)

Ďalšou bandou sú slavonickí MARCH OF THE HORDES. Tak toto som teda nečakal. Hneď od prvých tónov ma kapela absolútne vtiahne. Nemal to byť punk, či crust? Neviem, ale ja som nadobudol pocit, že k nám dorazila nejaká švédska kapela z 90. rokov. Totálna špina, dokonalý zvuk gitár, presne takto to mám rád. Zahrané od podlahy, priamočiaro, chlapi sa s ničím nemaznali a poriadne nám dali do tela. Pre mňa naozaj veľké prekvapenie večera a určite to nebolo moje posledné stretnutie s kapelou. Dík borci! (Lukáš)

SEE YOU IN HELL už jsou na scéně pojem a i tentokrát to dokázali. Viděl jsem kapelu přesně po roce a bavili mě úplně stejně. Mám pocit, že i setlist byl podobný. Poctivá dávka hardcore-punku s českými výstižnými texty. Škoda jen, že se lidi moc neosmělili dopředu. Zažil jsem už jejich divočejší koncerty. Znovu zlobil zvuk, protože jsem kolikrát měl problém slyšet i vokál, ale ve stále větším alkoholovém opojení mi to moc nevadilo (úsměv). (Peťan)

Brnenskú partičku SEE YOU IN HELL vynechávam. Snáď sa nikto neurazí, ale musel som dať nachvilku prednosť kamarátom a trošku sa pripraviť na peklo, ktoré po nich malo prísť. Pre mňa je dnes headliner jasný. A vlastne jediná kapela, ktorej tvorbu mám zmáknutú a na ich živý set sa ako vždy, tak aj dnes, tradične teším. LAHAR sú na scéne zavedeným pojmom a od týchto chlapíkov nemôžeme čakať nič iné ako absolútnu smršť vražedných riffov, salvu bicích a totálny bordel v kotli! A tak sa aj stalo. Od prvého úderu do nástrojov bolo jasné, kto tu dnes večer vládne. Takmer okamžite sa ocitám v moshpite, z ktorého by ma nedostala ani čierna sanitka. V tranze si spolu s Inym trýznime hlasivky v nesmrteľných skladbách ako „Neviditelná fronta“ či „Řecko“ atd. V jednom momente neodolá ani Banán a na pár sekúnd si skočí na pódium, aby sa tak mohol aspoň na chviľku vrátiť v čase a zaspomínať na svoju LAHAR éru. Proste paráda a po koncerte sa pýtam sám seba „na čo som si kurva tie biele tenisky pral?“ (Lukáš)

Klukům z LAHAR je úplně jedno, jestli hrajou na velké stage odpoledne na Obscenu nebo v narvaném malém klubu – spolehlivě zničí vždy všechny a všude. Jihočeská úderka odehrála svůj set tradičně ve velkém stylu – žádné čekání, žádné úlevy pro nikoho. Napálit, zničit a odejít. Thrash metal number one. Setlist klasika poslední doby – „Jít cestou slepou“, „Řecko“, „Neviditelná fronta“, „Oheň“, „Stý ze sta“ nebo „Život tě naučí“. Na jednu sloku skočil na pódium i Banán a ukázal, že to za rok a půl, co je z LAHAR pryč, nezapomněl (úsměv). Kotel připomínal válečnou vřavu, ostatně tak jak jsme zvyklí. LAHAR podle očekávání byli opět o jednu, vlastně o dvě třídy jinde… (Peťan)

CONTROLLED EXISTENCE si v posledních letech na tuzemské grindové scéně vytvořili slušné jméno, kterému jistě pomohla i účast na Obscenu před dvěma roky. Tentokrát v klubu opět vystřihli svůj grind-power-violence nářez. Ačkoliv jsem byl po LAHAR tak vyšťavený, část setu jsem shlédnul. Především frontwoman Luba uřvala celý set parádně. V tom ultra rychlém náletu nechyběly ani naléhavější pasáže. Palec nahoru. (Peťan)

Na závěr přišel skutečný výplach. HLINOMAZ – noise, bordel, Banánův skřek, jedna velká nasranost, rozbité čelo a já nevím co ještě. Několikaminutová šílenost na závěr (úsměv). (Peťan)

Ďalšie kapely sledujem už len jedným okom, počúvam jedným uchom a venujem sa iným pekným činnostiam ako je konzumácia pivka, či fotbálek (úsmev). Domov sa skoro nikomu z nás nechce, metro už aj tak nejazdí a nálada je tak skvelá, že by bola škoda odísť. Zostávame až do svitania a z Vopice nás vyženie až únava a „mierna“ opitosť... Myslím, že akcia sa organizátorom vydarila až nad ich očakávania, všetci sme si to krásne užili a týmto chcem Peťke ešte raz poďakovať za pozvanie a oslávencom ešte raz prajem všetko najlepšie! Díky za nezabudnuteľnú noc a snáď si to ešte niekedy zopakujeme. (úsměv) (Lukáš)

Celkově akce povedená, takže díky pořadatelům! Návštěvnost výborná, atmosféra taky. Rozmanitost kapel taková, že si vybral každý příznivec extrémní muziky. O náročnosti akce svědčí fakt, že usínám po šesté ranní. Takže ještě jednou díky a vše nejlepší! (Peťan)



Zveřejněno: 29. 07. 2015
Přečteno:
3257 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

29. 07. 2015 08:14 napsal/a Bhut
híml
hergot, taky jsem se tam chystal... ale nepřízní situace to prostě nevyšlo. To mě vážně štve...