Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

19. – 20. 6. 2015, Trhové Sviny - pátek

Letos jsem se vydala na AFOD jen tak odpočinkově a festík si užívala v dovolenkovém párty režimu. Ani jsem se nenadála, a jakožto jediná zástupkyně Fobie bych měla odvést nějakou reportérskou práci. Berte můj stručný reportík spíš jako takový doplněk k fotogalerii, která si myslím vystihuje atmosféru letošního ročníku více než mnoho slov…

Na úvod perlička: Hned u vstupu ke mně přikvačil mladík, který mě poprosil, zda bych mu nevěnovala jeden svůj vzácný vlas, který následně zkrátil, aby vypadal jako zrzavý chlup, o jehož nalezení se vsadil o pět piv. Sázku prý vyhrál, jak mi později přiběhl radostně oznámit.

První kapelou, kterou jsem v pátek zastihla na pódiu, byli novosibiřští, ale v Česku etablovaní kožešinami ověšení WELICORUSS. Čekala jsem epický sympho-black, nicméně dostalo se mi podivné žánrové směsice. Nápady chvílemi neměli špatné, ale zvuk nebyl právě ideální a díky klávesovým onaniím jsem byla v jednu chvíli naprosto přesvědčená, že se hraje cover TATU.

Deathová MORTIFILIA neurazila, ale ani neuchvátila. Vzhledem k návštěvě Czech Death Festu minulý víkend mám tohoto stylu naposloucháno alespoň na rok dopředu.

MINORITY SOUND jsem slyšela naposledy týden před AFODem, a to na výše zmíněném festivalu. Tehdy jsem si myslela, že mě skladby z nové desky „Drowner's Dance“ nebaví, protože je nemám naposlechnuté. Ale ani při dalším poslechu tady mě nijak zvlášť nedostaly, snad vyjma „Last Day on Earth“. O to více jsem si ale užila starší věci. Jak podotkl zpěvák Aleš, který mimochodem na festivalu slavil kristusky, MINORITY SOUND v Trhových Svinech zažili své vůbec první vystoupení. Nemohla tedy chybět vynikající diskotékovka „Primary Slave – Secondary Master“, při které křepčili snad všichni – až jsem si říkala, že snad metloši jsou jen převlečení diskáči.

Pořádající MATER MONSTIFERA mě dříve poměrně dost bavila, byli to pro mě takoví čeští CRADLE OF FILTH. Nyní mi však přijde, že kapela sklouzává k jakémusi nezáživnému black metalu, příliš visícímu na melodiích.

Poslední, na koho jsem ještě vydržela chvíli klepat kosu, než jsem se odebrala do teplých peřin, byli FLESHLESS. Zněli výtečně, jen jsem si povzdechla, že bych uvítala raději nějaký čistokrevný grind, protože jeho míchání s jinými styly (snad vyjma ISACAARUM) mě obvykle příliš nebaví. Co mě poměrně fascinovalo, byl časový skluz. FLESHLESS začali hrát o hodinu později, než bylo na rozpisu. Je sice pravda, že festival se koná mimo obec, takže na rušení klidu možná tolik lidí nelpí, ale k čemu že ten harmonogram na AFODu vůbec je? (úsměv) Inu, už jsem asi zhýčkaná z jiných festivalů, kde se jede na čas.

Neznám přesná čísla týkající se návštěvnosti, ale v pátek mi přišlo, že je v areálu opravdu málo lidí. Na druhou stranu je třeba uznat, že leckteří byli již v sedm večer v povážlivém stavu. (smích) Celkově mě afodovská atmosféra bavila, nechyběly vtipné masky, sešla se dokonce dvě malá plastová chrochtající prasátka a v pivním stanu to taky dost žilo…

Text: Veronika

Fotky: Kabrio


Zveřejněno: 24. 06. 2015
Přečteno:
3315 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář