Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

29.7. - 1.8.2015, Ostroj Grún /Slovensko/

Najväčší metalový festival na Slovensku Gothoom je pripravený na svoje šieste pokračovanie. Tentokrát na novom mieste, v malebnej obci Ostrý Grúň, v areáli chaty Kollárová. S novým miestom prichádza nové prostredie a osvieženie festivalu, no zameranie na kvalitný metal, podporu domácej scény a jeho jedinečná rodinná atmosféra zostanú zachované. Jednou z tradícií festivalu je aj warm-up deň, ktorým sa festival vždy v stredu odštartuje. Tento raz to 29.7. otvoria kapely zamerané na pagan a viking metal. Nebudú chýbať WELICORUSS, KHORS, či DORDEDUH.

Zvyšné tri dni už budú plné všetkých odtieňov metalu v podaní zahraničnej i domácej špičky. Headlinermi sú majstri majestnátneho a symfonického death metalu SEPTICFLESH. Gréci minulý rok oslnili novým albumom “Titan”, na ktorom opäť grandiózne kombinujú symfonické prvky so silným a úderným metalom nepostrádajúcim chytľavosť i melódiu. Spolu s nimi sa o miesto hlavnej hviezdy podelia INSOMNIUM. Pri ťažkých i rýchlych a sekaných riffoch podporených melodickými vyhrávkami, hutným vokálom basáka Niila Sevänena i občasnými spevavými vsuvkami gitaristu Ville Frimana sa nad pódiom bude vznášať krásny opar toho najlepšieho, čo dokáže atmosférický tvrdý metal ponúknuť.

Ostatné kapely ale nie sú o nič menej zaujímavé - kanadskí lídri technického death metalu CRYPTOPSY, legendy smrtiaceho žánru BROKEN HOPE, sci-fi brutalisti z WORMED, neuchopiteľní AGALLOCH s exkluzívnou 90 minútovou show, tažkí a temní OBSCURE SPHINX, fínske grindové legendy ROTTEN SOUND, či zástupcovia talianskej školy nekompromisného death metalu HIDEOUS DIVINITY nenechávajú priestor na pochybnosti o kvalite.

Domáca scéna rovnako ponúkne to najlepšie, medzi inými aj ČAD, PANDEMIA, TORTHARRY, FLESHLESS, CRANIOTOMY, BRUTE, SUBURBAN TERRORIST, SPASM, DOOMAS, či CONTRASTIC. V rámci podpory začínajúcich kapiel si na festivale zahrajú aj víťazi súťaže o divokú kartu.

Krásne prostredie, priateľská atmosféra, súdržnosť a skvelá hudba - to bol, je a bude Gothoom. Viac informácií o festivale, mieste konania, programe, či vstupenkách získate na http://www.gothoom.com/festival/.

Zveřejněno: 06. 07. 2015
Přečteno:
3253 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář