Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

18.7.2015, Týnec n/Labem, Letní parket Ostrov 17:00

Blíží se k nám opět festival Týnecký Mazec, aby již v devátém ročníku představil přehlídku hudebních skupin, a to nejen z českých luhů a hájů, ale i ochutnávku ze zámoří. Festival proběhne v areálu letního parketu Ostrov, kde bude zajištěn i prostor pro stanování. Návštěvníci se mohou těšit z alko i nealko nápojů a samozřejmě i výborné kuchyně. Pro pohodlí návštěvníků nechybí ani dostatek lavic se stoly s výhledem na jeviště. V případě horšího počasí je zajištěn mobilní stan o rozloze 160m2, který v předešlých ročnících chránil posluchače proti dešti. Do programu budou zařazeny soutěže o věcné ceny a po festivalu dotočná, která se minulý rok protáhla až do nedělních večerních hodin. Areál bude otevřen od pěti hodin. Po domluvě je možno ustájit v areálu dvoukolé miláčky.

Tento rok vystoupí kapely Master (USA-CZ), Armada (MEX), Brute (SK), Dysangelium, Kryptor, Mortifilia, Elysium, Koudelníkův syn. Na minulých ročnících festivalu jsme měli čest hostit kapely jako Debustrol, Root, Hypnos, Malignant Tumour, Isacaarum, Tortharry, X-CORE a další.

Datum: 18.7.2015
Čas: 17:00
Místo: Týnec nad Labem
Cena: 320,- Kč

Veškeré informace o festivalu se dozvíte na www.tyneckymazec.com

MASTER je původně americká kapela, kterou v roce 1983 v Chicagu založil zpěvák a baskytarista Paul Speckmann. společně s Death je Master považován za první death metalovou kapelu na světě. V roce 1999 se Speckmann podílel na projektu Martyr(Christopher a Skull), následně se přestěhoval do Uherského Hradiště, kde se stal členem kapely Krabathor. Pod hlavičkou Master nahráli už v roce 2002 album „Let's Start a War“. Načež sestavu Krabathor střídá kytarista Alex Nejezchleba a bubeník Zdeněk Pradlovský z kapely Shaark. Master se prezentují zatím posledním dvanáctým albem „The Witchhunt“ (2013).

ARMADA je mladá death metalová kapela, jejíž počátky se datují v roce 2009. Do Česka z Mexika přivážejí debutové album „Rebellion My Religion“ (2014).

BRUTE vznikli na sklonku roku 1998 ve Vranově nad Ťoplou (Slovensko). Kapela se delší dobu potýkala s existenčními a personálními problémy, ale nakonec pod hlavičkou NICE TO EAT YOU vychází v roce 2012 debutové album „Sophisticated Atrocity“. Na Týneckém mazci se představí už s druhým albem z loňského roku „Pillory“.

DYSANGELIUM z Pardubic to nemají do Týnce daleko a přivezou death metal, jenž je „základním směrem, kterým se ubírají a jehož se hodlají i do budoucna držet“ a jak sami ještě dodávají, „ale nijak se však nebráníme experimentům s melodiemi a příbuznými styly”. A to si můžeme ověřit na dvou albech „Maniachrist“ (2012) a „Holykaust“ (2014).

KRYPTOR netřeba představovat. Česká thrash metalová legenda, která vznikla již v roce 1987. Kdo by neznal již kultovní nahrávky jako Neřest a ctnost, Zvratky a krev, či první album „Septical Anaesthesia“. Anebo jména, jež prošly Kryptorem. Za zmínku například stojí: Pípa (zpěv), Kuna, Hereš (kytara), Konvalinka (bicí). Současná sestava je víceméně rovná té původní v čele s Filipem Robovskim (basa) a frontmanem Michalem Roháčkem a již podruhé se představí na Týneckém mazci. Poprvé zde Kryptor vystoupil v roce 2007 na prvním ročníku a sklidil slušné ovace.

MORTIFILIA ze Sušice je již zaběhnutá značka kvalitního melodického death metalu, o čemž se můžeme přesvědčit na posledním počinu „Fate“ (2012). Od roku 1998 má Mortifilia na kontě pět alb a přes 300 koncertů. Na Týneckém mazci se určitě můžete těšit na nářez s parádním gothenburgským zvukem.

ELYSIUM v poslední době prodělala personální změny. Za mikrofon, místo Sorrowdyho, se postavil Jarda Bejv Petřík (ex-Despise) a za bicí sesli, místo Pepy Spudila, usedl Peter Heteš (ex-Brute). Kapela Elysium, pocházející z Týnce nad Labem, produkuje thrash/death metal technického směru. Od roku 2003 mají na svém kontě dvě alba („Private Hell“ a „Nine Ways to Leave“) a usilovně pracují na nových skladbách, s kterýma se určitě představí na svém festivalu.

KOUDELNIKŮV SYN vznikl v roce 2002 a jsou to mytologií, legendami opředení black metalisté z Hor Kutných. V loňském roce se po dvou letech nečinnosti a výměně frontmana opět rozjel jejich „Pekelnej kočár“. Přijďte si poslechnout příběh o zazděné Rozině...


Zveřejněno: 18. 06. 2015
Přečteno:
3605 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář