Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

LP 2015, Papagájův Hlasatel records / hardcore-punk / Česko

Českobudějovická kapela DEZINFEKCE už by se mohla s klidným svědomím považovat za legendu. Tuzemským undergroundem totiž brázdí už od roku 1991 a to je na naše poměry skutečně pořádná porce let. Za sebe mohu říct, že tuhle bandu znám dobře především ze živého vystupování, za ty roky jsem DEZINFEKCI viděl po jižních Čechách několikrát. Na novinku se čekala poměrně dlouho, ale nakonec vše klaplo a u nejaktivnějšího českého hardcore-punk labelu Papagájův hlasatel letos vyšel asfalt pojmenovaný „Interval jistot“. Celkem výstižný název do dnešní doby…

Deska vyšla na klasickém černém vinylu, zato však ve čtyřech různých variantách obalu. Abych se přiznal, obal se mi vůbec nelíbí. Naštěstí jsou přiložené texty a tak nahrávce ve fyzické podobě nechybí v podstatě nic. Na úrovni undergroundu se jedná o maximum možného. DEZINFEKCE na svou novou desku nahrála celkem jedenáct věcí. Samotné skladby jsou klasická DEZINFEKCE – přímočarý hardcore-punk, nasraný, jednoduchý, ale výstižný. Z těch jedenácti kousků lze jen težko hledat hitovky – to je velký plus celé LP „Interval nejistot“. Obě strany jsou naprosto vyvážené a za mě skončily „remízou“. „Interval jistot“ spolehlivě funguje jako celek, nejedná se o desku o pár skladbách. Zastřený řev Maxeeka mi zpočátku nelezl tolik do uší, ale postupně jsem si zvykl. Líbí se mi i Puffyho doplňování vokálu, které celou nahrávku okoření a oživí. Nevím, zda se v případě DEZINFEKCE jedná o zbrusu nový materiál nebo o skladby, které kapela tvořila několik posledních let. Každopádně i přes určitou jednotvárnost (které se však v tomto ranku asi nelze vyhnout) působí jednotlivé skladby překypem energie a ksichtem sobě vlastním. Také po zvukové stránce jsem spokojen. Všechny nástroje dobře čitelné i přes správnou špinavost. Vokály jsou srozumitelné i lehce vytažené, což kvituji. Nahrávalo se v čestickém Hellsoundu, tak se ani nemůžeme divit (úsměv). Jen mám pocit, jako bych slyšel GRIDE na albu „Záškuby chaosu“. Nevím, zda se jedná jen o můj pocit ale určitou podobnost soundu tam slyším. Za mě bych vyzdvihl skladby „Autoregulační systém“, „Pravidla vzpoury“, „Jméno kůže“ a „Cukr a bič“.

Novinka jihočeských punx DEZINFEKCE se vydařila. Jasně, nejedná se o převratné dílo, které by převrátilo scénu vzhůru nohama, ale spolehlivě utuží její pevné vazby. „Interval jistot“ mě baví a to je nejdůležitější. Po letech na scéně má DEZINFEKCE stále co nabídnout a tak jejich fans by tato LP neměla chybět ve sbírce. Povedená práce!

Seznam skladeb:

  • Strana A:
  1. Časožrout
  2. Autoregulační systém
  3. Fanatik
  4. Pravidla vzpoury
  5. Špína, pot a slova
  6. Agent Smith

  • Strana B:
  1. Jméno kůže
  2. Cukr a bič
  3. Někdo to ví
  4. Sláva vítězům včas poraženým
  5. Ticho a vzek

Čas:  cca 23 min.

Sestava:
  • Maxeek - baskytara, vokály
  • Puffy - kytara, vokály
  • Lukáš - bicí

www.phr.cz
http://bandzone.cz/dezinfekce

Zveřejněno: 06. 06. 2015
Přečteno:
3784 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář