Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

Představuje se deathmetalová kapela z Olomouce.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

DISSOLUTION vznikli v roce 2003. Od té doby se vystřídalo několik sestav skupiny a z původních členů zůstal už pouze Petr „Kopec“ Kopeček za bicími.  Název DISSOLUTION byl jeden z alternativ výběru názvu kapely. Prvním impulsem bylo hrát death metal (úsměv), muziku, která nás vždy dostane do stavu předstírání hry na kytaru nebo bicí nástroje (smích).

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Aktuální sestava se začala formovat v roce 2011. Zůstává Petr „Kopec“ Kopeček (ex- Grace). Po dlouhém hledání druhého kytaristy přišel Petr „Švany“ Švancara (Godless Truth). Po půl roce došlo ještě ke změně na postu zpěváka, kdy Oldu (nyní Perfecitizen) vystřídal Petr „Angelo“ Čuka (ex- Headoff, Full of Burning Scars). Dále byly tradiční problémy s obsazením baskytary. Postupně se vystřídali Martin Němec (Sinistra), Standa Pavlík (ex-Dying Passion, v současné době Smashed Fate), momentálně (snad už na stálo) je na postu baskytaristy Jakub Grunt (Godless Truth, Mr. Scarecrow a Awrizis). Nedávno naše řady opustil Martin „Wraith“ Tomaštík a vystřídal jej náš nově nalezený kytarista Ondra. V této ustálené sestavě nyní DISSOLUTION koncertuje. V dubnu toho roku jsme vydali debutové album „The Beginnig“.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

„The Beginning“ jsme nahráli ve GM Recording Studiu v Jablukově. Nahrávání, mix i mastering si vzal na starost Zděnek „Čepa“ Čepička (můžete jej znát jako bubeníka Forgotten Silence, Ador Dorath nebo Ascendancy). S deskou jsme nad míru spokojeni. Jsou na ni velmi dobré ohlasy a to nás stejně tak těší. Vydal nám ji Laďa Prokoš z Nice to Eat You records. Kdyby měl někdo zájem, je k mání za 200 Kč, za tuto cenu u nás pouze do vyprodání zásob. Poté u NTEY za 250 Kč.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky? Kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Již od počátku jsme věděli, že texty budou anglicky. Čeština má příliš mnoho písmen, které lezou hodně špatně z pusy (smích). Texty jsou povětšinou o chování lidí k sobě, o závisti, nenávisti, lidské nadutosti, snaze vše, všechno a všechny ovládat atd. Třeba píseň „Worst Nightmare“ je počin zaměřený proti pedofilii. Texty u nás tvoří Angelo.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Komplet grafiku měl na starosti náš kamarád Jaromír „Deather“ Bezruč, který ztvárnil grafiku pro kapely jako Godless Truth, Vital Remains, Kronos, Root a mnoho dalších. Zpracování grafiky je velmi důležité. Když je grafika dobře udělaná, kouknete se na booklet a řeknete si, hmm, to by mohla být dobrá kapela. Pakliže tomu tak není, může lidi odradit. S grafickou to byla mravenčí práce, ale Deather odvedl velký kus práce a myslíme, že se booklet moc povedl.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Je toho neuvěřitelná hromada, každý máme své oblíbence. Většinou jde o kapely jako: The Black Dahlia Murder, The Hour of Penance, Dying Fetus, Aborted, Dyscarnate, All Shall Perish, Alterbeast, Necrophagist atd...

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Desku jsem posílal pár firmám, ale největší zájem projevil Laďa Prokoš s Nice to Eat You records, kde deska taky vyšla. Odezva je neuvěřitelná a lidi jsou velmi suportivní, skoro každý koncert pár fošen prodáme.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Koncertů za sebou zatím moc nemáme. V tomto roce máme za sebou zatím 14 koncertů. Rádi vzpomínáme na náš křest, bruntálský Prometalfest, akci, kde křtili CD Shampoon Killer, a především možnost zahrát si v Uherském Hradišti s Krabathor.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Zatím jsme o této možnosti nehovořili, nejdříve se musíme dostat do povědomí posluchačů tady u nás doma (úsměv).

Plány do budoucna...

Momentálně se věnujeme tvorbě nového materiálu. Jsme spolu už nějakej ten pátek, takže muzika je semknutější. Snažíme se na sobě hodně pracovat a v nadcházejících koncertech nové skladby nabídnout lidem k poslechu na koncertech.

http://bandzone.cz/dissolution


RECENZE

Zveřejněno: 03. 06. 2015
Přečteno:
3623 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář