Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

27.5.2015, Praha – Modrá Vopice

Po vydařeném vystoupení na loňském Brutal Assaultu se do Čech vrací power-thrashoví mágové FLOTSAM & JETSAM!

„Are you ready for some old school?“ To byl jasný dotaz frontamana Erica Knutsona hned na úvod loňského Brutal Assaultu. I když, on to ani tak nebyl dotaz, jako konstatování. FLOTSAM & JETSAM budou totiž za rok slavit již 30 let od legedární debutní desky Doomsday for the Deceiver! Zasvěceným jistě netřeba připomínat, že u zrodu této kapely a výše zmiňované nahrávky stál Jason Newsted z Metallicy, kterého pak ovšem osud zavál do o dosti vyšších pater slávy, než se kdy dostalo F&J. A o tom, že FLOTSAM & JETSAM jsou po jeho odchodu nedoceněnenou kapelou, snad ani netřeba spekulovat.

V rámci zmiňovaného setu na Brutal Assaultu se kapela ve své bohaté historii nedostala přes svoji druhou a neméně kultovní desku No Place for Disgrace. Tihle arizonští veteráni sice nejsou z kapel, jež by po úvodních nahrávkách skladatelsky vyhořely, naopak disponují obsáhlou diskografií plnou podařených nahrávek, nicméně se koncertě v posledních dvou letech věnují svým začátkům, jež přinesly nesmrtelné pecky jako Hammerhead, Iron Tears nebo Desecrator.

Podrobná historie kapely je k přečtení zde: http://www.marastmusic.com/Clanky/Talent-poctivost-houzevnatost-thrash-Flotsam-And-Jetsam

Ovšem co je třeba zmínit pro neznalé, je že největších poklon se zpravidla dostává frontmanovi Ericovu A.K. za jeho i po letech nezaměnitelný ječák a že hudba FLOTSAM & JETSAM stojí na právě na výrazném a jasně identifikovatelném melodickém zpěvu, přemýšlivých power/thrashových groovy kytarových linkách a propracovaných aranžích. V tomto jsou mistry, jež si zaslouží pozornost fanoušků i po třiceti letech!

FLOTSAM AND JETSAM podpoří belgičtí thrasheři BLIKSEM s nesputanou zpěvačkou Peggy v čele, ostatně citujme ze zahraničního tisku. "Energické bicí, skvělý syrový hlas zpěvačky Peggy Meeussen a organická rock'n'rollová živelnost tvoří úžasný celek! 8/10." - RockHard Magazine, Německo.

"BLIKSEM nalezli perfektní balanc mezi feelingem a technickými dovednostmi, navíc disponují perfektním syrovým zpěvem zpěvačky Peggy Meeussen, jež je vítaným zjevením na poli metalových vokalistek. 8/10." Aardschok Magazine - Holandsko.
"Album Face The Evil na vás útočí osmi chytlavými a zpěvnými thrash metalovými hymnami v unikátním a čerstvém stylu!" 8,5/10 RockTribune, Belgie.

Koncert se koná ve středu 27. 5. 2015 v Praze v intimním kontaktu s fanoušky v klubu Modrá Vopice a vstupenky seženete již teď webu: http://obscure.cz/cs/events/

Detailní informace o koncertu sledujte na facebooku zde: https://www.facebook.com/events/1469415826682025/

Zveřejněno: 26. 04. 2015
Přečteno:
3297 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář