Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

3.-5.7.2015, Plzeň

Hudební legendy i progresivní jména současné evropské scény v kombinaci s nenapodobitelnou atmosférou industriálního prostředí a k tomu nádavkem komfort městského festivalu nabídne na začátku července Rock for People Europe.

Headlinerem plzeňské edice, která proběhne od 3. do 5. července, bude proslulá britská kapela Motörhead v čele charismatickým Ianem „Lemmym" Kilmistrem. Lze očekávat, že uslyšíme i některé novinky z aktuálního alba, na kterém nyní pracují a které by mělo spatřit světlo světa letos na podzim.

O pořádnou party se postará v našich končinách populární partička Modestep, která s oblibou kombinuje rock s dubstepem a drum'n'bassem a samozřejmě pionýři elektroswingu Parov Stelar. Ti před pár dny vypustili do světa nové album s názvem The Demon Diaries, takže se máme na co těšit.

Mezi dalšími taháky festivalu jsou potvrzeni například nestárnoucí Guano Apes z Německa, hitmakeři The Ting Tings, britský beatboxer ThePETEBOX či enfant terrible ostrovní scény, muzikant a zpěvák, Peter Doherty. Pro milovníky indie rocku musíme vyzdvihnout finskou parta French films. Za pozornost stojí také nizozemská parta De Staat, čtveřice španělských maniaků GoMad! & Monster kombinující akustické rockové a elektronické prvky s démonickou a energií pulsující show, nebo čerstvý objev JoyCut z Itálie.

Celofestivalový pass na Rock for People Europe lze nyní pořídit za 1 440 Kč, jednodenní vstupenky jsou v prodeji od 750 kč.

Srdcem Rock for People Europe se stane Kreativní zóna DEPO2015. Zrekonstruované prostory bývalé vozovny dopravních podniků mezi Cukrovarskou a Presslovou ulicí jsou dnes designovým prostorem s nenapodobitelným geniem loci. Návštěvníci si budou moci vybírat z pestrého evropského hudebního menu o bezmála 100 položkách, k dispozici jim bude jedna obří venkovní stage a další dvě vnitřní. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program včetně outdoorových aktivit, četných výstav, workshopů či třeba kinokavárny.

Před plzeňským RfP Europe se, od 4. do 6. června, uskuteční tradiční hradecká část. Mezi oznámenými hvězdami festivalu jmenujme velikány Faith No More, nu metalové Limp Bizkit, miláčky indie scény Bastille či kanadské Three Days Grace, kteří si v Hradci Králové odbydou svou tuzemskou premiéru.

http://www.rockforpeople.cz/

Zveřejněno: 18. 06. 2015
Přečteno:
3347 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář