Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Debut havířovských gore grinderů „Just Murdered“ je už nějakou dobu venku, mnozí z vás už s ním určitě zažili nejednu hezkou kopulační chvilku, a tak jsme bandě položili pár otázek.

Ochotně odpovídal bubeník Zdeno.

Zdar chlopi. Už nějakou chvíli máte venku debut „Just Murdered“. I když od vydání neuteklo mnoho času, jaký je ohlas?

Ahojte, vy tam ve Fobii a drazí čtenáři... Debut je venku, jak říkáš, kolik toho zbývá Herdronovi těžko říct, ale my prodali všecko, co jsme měli, z čehož si děláme malý vzorek, že se deska líbí, anebo jsou fandové metalu prostě skvělí a ug scénu podporují. Ohledně nabídek na hraní se to sice nějak neprojevilo, ale všecko má svůj čas a spěchat nemá cenu... Hodně si slibujeme od Fobie. :)

Když jsem s vámi loni na podzim mluvil, album jste už měli natočené, čekalo se snad jen na obal. Pak zdánlivé ticho po pěšině a šup, „Just Murdered“ vyšlo jako příloha únorového Pařátu. Jak ke spolupráci s tímto časopisem došlo? Jednali jste předtím i s jinými potenciálními vydavateli?

No v podstatě nejednali... Oslovili jsme tak namátkou jen NTEY label a pár dalších, pro který to nejspíš nebylo zajímavý, ale pak přišel Anxur (grafik Pařátu) s tím, že by pro nás něco měl. A počet kusů, který vydává Herdron a které se dostanou do domácností, je vskutku impozantní, což nakonec rozhodlo, protože chceme být strašně slavní. :) A je třeba vypíchnout i to, že se nám s Herdronem moc hezky spolupracovalo, všecko krásně podle domluvy, prostě všecko to pěkně klaplo tak, jak to má být, každý kapele přeju tu možnost...

Váš debut nabízí povedenou porci řádně svižné a brutální muziky opatřené slušivým zvukovým kabátcem. Ten byl spíchnutý ve studiu Shaark – spokojenost? Jak dlouho probíhalo natáčení? Šli byste tam případně příště nahrávat zase?


No nahrávali jsme tam čtyři dny, a v podstatě k tomu není co dodat. Kdo tam byl nahrávat, ví, o čem mluvím... Naprostá profesionalita, super přístup ke kapele, kluci jsou tam úplně výborný... Pokud bude další deska, jako že se na ní pilně maká, tak pro nás vlastně jiná volba není... Určitě bychom se tam rádi vrátili... Zvuk se, myslím si, dost povedl; párty, která tam po čtyři dny probíhala taky... Není co dodat. :)

Bavíme se o vašem aktuálním albu, ale jelikož historie GUTTER SLUT není příliš dlouhá a ne každý ji zná, pojďme v rychlosti na ni mrknout. Zkuste představit jednotlivé členy – věk, zkušenosti z jiných kapel, práskejte to na sebe...


No každý z nás máme něco za sebou, pravda... Největší díru do světa udělal prozatím benjamínek Pajunk s CUTTING EMBRYO, navíc teď s klukama a Reňhulí vzkřísili FELISHU, kterou jste mohli v poslední době na pár akcích vidět. Vokalista Jarin, ten má za sebou doposud fungování v BASIC TORTURE PROCESS, což je těžkotonážní grindový spolek, taky od nás z Havířova, Pegas na kytaru se okolo kapel ochomejtá odjakživa, a já na bicí začal hrát kdysi v pravěku v death metalové grupě MALFORMATION, kterou jsme založili jako úplné hudební jelita. Bohužel tragická smrt našeho zpěváka byla příčinou konce, což je obrovská škoda jak jeho jako člověka, tak i kapely, která byla dle mého v té době z těch lepších. Pak jsem ještě chvíli tajtrlíkoval v ADULTERY Franty Zemčíka, tam mě ale ti srabi sprostě vyhodili. :)) No a za mě GS beru jako poslední štaci, kdyby padlo tohle, tak už se potkáme jen před podiem. :)

Kdy a za jakých pohnutek byla skupina založena? Proč tenhle název? Kdo je autorem loga?

Kapela vznikla jen jako typická čtyřakordovka na krácení dlouhých zimních večerů... Kluci z BTP nám nabídli, že u nich na prubovně není problém si zahrát. Já už vlastně po dvanácti letech, co jsem za tím neseděl, vůbec hrát nechtěl, ale Pegas byl urputný (za což dík), a tak jsme si dali pár zkoušek, jen abych věděl, co jsem všecko zapomněl a co už neumím, a kdo by to tušil, že se bude tak dařit, a hlavně že to bude taková prdel. :) Název GUTTER SLUT jsem našel na Urban Dictionary s tím, že to dobře zní a dobře vypadá... To, že to značí poslední zfetovanou štětku, co jde za guláš, to ať už si každý přebere, jak chce. :) Logo jsem za použití DaFontu vymyslel já, jen Koňar z kapely RUMŠTAJN ho doupravil a dodělal... Koňare díky. :)

Snad každý má při zakládání kapely nějaké vzory. Jaké jsou ty vaše, na kterých bandách se v kapele nejvíce shodnete?

No popravdě, každému z nás v kapele se líbí něco jiného, i když na spoustě kapel se samozřejmě shodneme... V tuhle chvíli fakt netuším. :) Já si vytvořil velký vzor až teď nedávno, respektive loni na Pajunkové akci Sharpydrut, kam pozval kapelu ČAD, a když jsem viděl Valéra Tornáda, tak jsem si řekl, že až vyrostu, budu hrát jako on. :) Neskuteční borci... I přes navštívení několika koncertů opravdu velkých kapel toho roku to byl právě ČAD, co mě překvapil a rozsekal úplně nejvíc.

Ve spojitosti s vámi je nejčastěji spojován styl zvaný goregrind. I tento malý subžánr lze uchopit různými způsoby. Z toho vašeho cítím pohodu a nadhled, jaký je třeba váš postoj k obludnostem typu PARACOCCIDIOIDO-MICOSISPROCTITISSARCOMUCOSIS apod.?


PARA.. co?? Přiznám se, že jsem to za použití ctrl+c musel dát vyhledat, protože jsem o něčem takovém neměl tušení... No, není to vůbec můj šálek kávy, ale to jen tak na okraj. :)

V souvislosti s předchozí otázkou se nejde nezeptat na obal vašeho debutu. Působí střízlivě a odlehčeně, na rozdíl od většiny žánrových bizarností. Dali byste si třeba na front cover nějaký brutální porno masakr, nějaký fekal či jiné chuťovky? Jak toto žánrové klišé vnímáte, kde je podle vás hranice extrémní snahy šokovat a kde už začíná podle vás teritorium infantility a nechtěné komičnosti? Jak nahlížíte např. na kapely libující si vyloženě v hnědé barvě i jinak zabarvených výkalech?

No je to každého boj ... Mně se splattery nikdy nelíbily, vlastně kromě snahy šokovat obalem nevím, k čemu jsou takový obrázky dobrý, nerozumím tomu... Navíc, asi je to tím, jak stárnu, ale mě  šokují spíše zprávy v telce než vyhřezlý cokoli. :) GUTTER SLUT se mnou jako bubeníkem nikdy takovej, ať už mrtvolnej nebo fekální cover, mít nebudou. Taky bych se nerad připravil o tu čurinu, kterou jsme při focení zažili, těhotnou ženskou nesmýkáš po korbě náklaďáku každý den. :) Problém bude spíše jak a čím tenhle podle mě dost povedený obal v budoucnu překonat. :)

Zpět k vaší muzice. Texty nejsou, znamená to, že ani nikdy nebyly a nebudou?

Texty nejsou a nepředpokládám, že do budoucna nějaký budou. Podle mě to není v našem žánru ani moc zapotřebí... Jarinek tam teda občas má nějakou rýmovačku, páč se mu frázovaní lépe pamatuje, jak mi říkal... No a Pajunk, to už vůbec... Používá ke zpěvu švindl, který naprosto znemožňuje jakémukoliv eventuálnímu slovu vůbec porozumět. :) Popravdě, stejně vůbec netuším, o čem bychom kdy zpívali. :)

Máte kouzelné názvy některých skladeb. V souvislosti s absencí textu dávají možnost lehce podnítit fantazii, přesto ta má selhává např. u songu „Arabela“. Kde na ně chodíte a jak velký význam jim přikládáte?


No „Arabela“, to je právě to, o čem jsem mluvil v předešlém odstavci. Jarin přišel s říkankou „Arabela jebat chtěla, kde má kundu, nevěděla...“ Z čistě z praktických důvodů tenhle pracovní název tomuhle songu prostě zůstal... Nebyl čas vymýšlet něco jiného. :) Jinak názvy songů vymýšlím převážně já, za asistence mých kamarádů a povalečů z hospody... Máme i pár pěkných nových, ale to se nechte překvapit na další desce... Ty názvy jsou nesmírně důležitý hlavně při živé produkci, kdy na ně lidi prostě reagují, baví je to, a pokud se ozve smích z publika, je to přesně ono, proč to tak je...

Určitě budete debut i nějakým způsobem propagovat koncertně. Že se rádi chopíte příležitosti prezentovat se živě dokazuje např. způsob, jakým jste si zahráli před CRYPTOPSY. Jaký je váš nejvydařenější koncert a jaký byste naopak vymazali nejraději z paměti?

Mně osobně se nejvíce líbil křest naší desky, který se odehrával u mě v hospodě za účasti DEFLORACE, HIBAKUSHA , nás, a death metalových DEAD CARNAGE, kde hraje náš dřívější basák Milhauz, který nám mimochodem moc pomáhá a lanaříme ho do managementu kapely. :) Moc povedená akce byla i nedávno v Přerově. Obecně, živé hraní je to, proč já to vůbec dělám, a je to to, co mě baví nejvíc. A troufám si říct, že kluci z kapely jsou na tom podobně... Nejhorší co do stresů byli právě CRYPTOPSY, kdy to teda dopadlo jakž takž, i když jsem přesvědčený, že umíme zahrát mnohem líp, než co jsme tenkrát předvedli... Ale stres je sviňa. :) Trošku mě pak mrzel takový konflikt mezi pořadatelem a námi, ale to je už jiná kapitola, a už je to pryč... Doufejme hlavně, že se nám na léto těch koncíků nasbírá co nejvíc, jsme po desce nadržení hrát. :)

Jaké ambice může mít vůbec kapela vašeho ražení a formátu? Jaké plány máte do nejbližší budoucnosti?

Do nejbližší budoucnosti plánujeme udělat 6-7 songů, které bychom rádi prezentovali s někým strašně slavným na split CD. :) Co do ambicí - neumím říct jasně. Mně se splnil sen vydat si jednou desku, a moc bych si přál, aby se povedly ještě jedna dvě další... Ale to všecko je ve hvězdách, hlavní je nepřestat a jet si svoje boogie tak, jak to umíme nejlíp. :)

Bude k debutu „Just Murdered“ i nějaký odpovídající merchandise?

Merch bude... Anxurek z Crystal prod. už nám udělal krásný návrhy triček, které půjdou co nevidět do výroby, a mně, ač jsou motivem jednoduché, se moc líbí... Jednoho se ti určitě dostane darem. :)

Z mé strany je to asi vše, jestli jsem na něco zapomněl nebo chcete něco vzkázat čtenářům Fobie, máte možnost.. Dík za odpovědi.


Díky Přemo za tvůj zájem, a díky všem, které naše kapela zajímá... Stay brutal a podporujte underground :)

http://bandzone.cz/gutterslut
https://www.facebook.com/guttergrind?fref=ts

RECENZE



Zveřejněno: 31. 05. 2015
Přečteno:
3856 x
Autor: Prepil | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář