Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

2. května 2015, Praha – Exit-Us

V sobotu druhého května dorazí do Prahy peklo v podobě Hell over Europe tour v sestavě SKELETONWITCH, GOATWHORE a MORTALS, kterážto si podrobí klub Exit-US v pražské Libni. Turné vévodí zarostlí a pokérovaní SKELETONWITCH z amerického Ohia, jež svým zjevem stojí na pomezí motorkářského gangu a dřevorubeckého oddílu. SKELETONWITCH si u nás vybudovali pozici zejména dvěma velmi povedenými sety na kultovním festivalu Brutal Assault, kde naplno předvedli svůj koncertní potenciál. Jejich silně našlapaný melodický thrash má naživo ještě větší účinek než z nahrávky, což je zásluha i vokalisty Chance Garnetta, jehož vokál zní jako něco mezi hodně rozdivočelým psem a zvuků bouřky ze starých animáků. K mírně komixovému vyznění mají ostatně SKELETONWITCH blízko, což potvrzuje mmj. i jejich spolupráce se stanicí Adult Swim na jejich zombie videoklipu 'Bringers of Death' či na metalové počítačové hře Brutal Legend. Vikingské nájezdy ala Amon Amarth, ale i syrové blackové thrashování jdou ruku v ruce s melodiemi ala 80. léta v heavy metalu a koření tak thrash metalový základ téhle sympatické party, která dělá vše proto, aby fanouškům nabídla pořádnou show.

Stejně tak GOATWHORE nejsou v našich končinách nijakou neznámou, ale naopak mnoha koncerty prověřenou kapelou, které sedí časté hraní a intenzivní kontakt s publikem. Na krku mají ještě o jednu nahrávku víc než prve jmenovaní a jejich aktuální – v pořadí šesté – album s názvem 'Constricting Rage of the Merciless' patří k tomu vůbec nejlepšímu, co kdy GOATWHORE vydali. Kapely z Lousiany jsou známy spíše jiným přístupem (jako Crowbar či Down), ovšem materiál na této desce je ryzí inkarnací oldschoolové duše extrémního metalu. Lví zásluhu na tom má někdejší kytarista ACID BATH, ale pak také například i CROWBAR, Sammy Pierre Duet. Jeho kytarové linky jsou pro kapelu naprosto určující, je z nich cítit rock’n’rollová duše a jsou přehlídkou skvěle zvládnutých prazákladů metalu. Do GOATWHORE skrze něho prýští deathmetalová brutalita, ostrost a hrubozrnost thrash metalu i blackmetalové nálady. To vše v jednokytarovém balení, které jen ojediněle skladbu osolí nějakým sólem, ale o to více se soustředí na nosné hoblování, které na desce „Constricting Rage Of The Merciless“ prostě nemá chybu - jak trefně shrnuje RIP v své recenzci.

Třetími do party jsou brooklynští MORTALS ze stáje Relapse records, kteří mixují odporný black metal a sludge.

Koncert se odehraje v sobotu 2. května v klubu Exit-US, vstupenky budou k dispozici pouze na místě za cenu 299,-!

Aktuální info o koncertě najdete v eventu zde: https://www.facebook.com/events/825087787530366/

Zveřejněno: 12. 04. 2015
Přečteno:
3260 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

19. 04. 2015 17:34 napsal/a micl
skeletonwitch
oficiální text distributora je dost zavádějící, zpěvák chance garnett s kapelou tour nejede (nejsem si jist jestli ne kvůli problémům s alkoholem) a ve skeletonwitch je na dobu neurčitou náhradní zpěvák andy horn, tzn. pokud se v textu mluví jen o chanceovi a o změně na postu vokalisty není ani zmínka, zní to trochu jako záměrný mlžení, což je minimálně dost podivný. no ať je to jak chce, já doufám že zdraví dovolí a i tak budu přítomen. protože i tak to bude určitě super