Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

22. dubna 2015, Praha – Modrá Vopice

Do Prahy míří dvojice kapel, jež pod hlavičkou 'The Savage Death European Tour' přiveze svoji svojskou kosmopolitní metalovou vizi, silně načichlou jejich domácím New Yorkem. Obě kapely se u nás zastaví cestou z prestižního festivalu Roadburn v Holandsku.

TOMBS představují excelentní kombinaci black metalu a temného post-punku, což je jejich osobitý mix, který v nejčistší formě zachycuje jejich loňské album 'Savage Gold', jež sklidilo masivní ovace kritiky od Guitar Worldu, Alt Pressu přes Pitchfork až k Terrorizeru, kde se všude dostalo mezi nejlepší alba roku a navazuje tak na úspěch alba 'Path of Totality' které Decibel Magazine ocenil jako vůbec nejlepší album roku 2011. Do sestavy TOMBS přibyl nově basák Ben Brand (Woe) a Garett Bussanick (Flourishing), takže kapela jenom rozšířila svoji širokospektrální soustavu vlivů a každý koncert tak tvoří syntéza různých stylů jeden temný monolit. Což ostatně dokazuje i tenhle cover Davida Lynche.
http://www.stereogum.com/1711272/tombs-heroes-david-bowie-cover-video-stereogum-premiere/video/

BLACK ANVIL patří do stejné stáje jako TOMBS, a to totiž Relapse Records, které si získali svým   zcela osobitým přístupem ke skládání, kdy se podle vlastních slov u ostatních kapely inspirovali tak, aby se jim podobali co nejmíň. Jejich kořeny sahají do hardcorové scény, nicméně hudebně se o žádný pankáče nejedná, což dokazuje poslech jejich zatím posledního alba 'Hail Death', které kombinuje black metal s thrashem, rockem a všemi možnými vlivy. BLACK ANVIL považují za  samozřejmé, že NYBM kapela musít znít jinak než kapela z Trondheimu. BLACK ANVIL představují zcela svojský náhled na black metal, což podporují i energickou živou show, o čemž se můžete sami přesvědčit ve středu 22.4.2015 v Modré Vopici!

Vstupenky za 350,- Kč budou k dostání pouze na místě. Více informací na www.obscure.cz.

Zveřejněno: 16. 04. 2015
Přečteno:
3264 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář