Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

Situaci kolem nominace na cenu Anděl v kategorii Hard & Heavy komentují zástupci kapel ASMODEUS a ET MORIEMUR.

Letošní cenu Anděl v kategorii Hard & Heavy obdrží některá z těchto tří nominovaných kapel:


Všem kapelám bylo položeno šest stejných otázek, týkajících se pouze a jen cen Anděl. Za ASMODEUS odpovídal Miloš Bešta, role mluvčího za ET MORIEMUR se ujal zpěvák Zdeněk. Ohlasy od MASTER´S HAMMER respektive Františka Štorma se nepodařilo získat, je ale vysoce pravděpodobné, že by byly podobné těm předloňským.

Máte vůbec radost z toho, že jste se objevili v nominaci v cenách Anděl?

Miloš: Máme radost. Samozřejmě. Vždycky je potěšující zjištění, ať už se to týká cen nebo obecně zájmu o kapelu, když víš, že muzika kterou hraješ, fanoušky zajímá a baví. Protože hudební publicisté jsou také fanoušci, navíc s velkým hudebním rozhledem v dané kategorii.

Zdeněk: Samozřejmě! Hlavně jsme vůbec nečekali, že budeme nominováni. Kromě toho, že je spousta výborných desek a kvalitních kapel, hrajeme doom metal, který má velmi úzký posluchačský záběr. Proto to překvapení.

Uspěli byste radši v této ceně, nebo si víc vážíte jiných ocenění, ať už v jiných anketách nebo jenom tím, že si lidi koupí vaší desku, přijdou na koncert...?

Miloš: Člověk je vlastně hodnocen někým od malička na každém kroku a každá pochvala je příjemná. Ať už je to v tomto případě Anděl nebo jakáko-li jiná anketa, průzkum nebo aplaus na koncertu. Cenu Anděl by přesto zřejmě každá kapela stavěla hodně vysoko, ne-li nejvýš. Byl by to bezpochyby úspěch.

Zdeněk: Osobní kontakt s lidmi na koncertech nebo jen to, že někdo je ochoten koupit si naši desku či tričko, přestože nemá peněz nazbyt, je pro nás tou největší odměnou a jsme za to vděční. Pochopitelně by nás Anděl potěšil, ale není to něco, kvůli čemuž bychom nespali.

Proč byste za loňský rok měli bodovat zrovna vy?

Miloš: Umění nelze relevantně změřit. A je jedno, zda se jedná o hudbu, literaturu, malířství, sochařství, fotografii apod. Co se jednomu zdá dokonalé, druhý může přejít, protože ho to prostě neosloví, neprojde jím potřebné souznění s autorem. Ale to je naprosto v pořádku a je dobře, že nejsme všichni stejní. Proto nelze říci, proč bychom měli bodovat my.  

Zdeněk: Nevím (úsměv). Můžu ti říct, že „Ex Nihilo In Nihilum“ se nám opravdu povedlo a jsme naň hrdí, ale to o svých nových albech tvrdí všechny kapely. Takže žádný objektivní důvod nevidím, buď se to stane, nebo ne :)

Když už byste neměli vyhrát vy, komu ze zbylých dvou kapel byste cenu přáli a proč?

Miloš: Myslím, že není vhodné a slušné vyjadřovat v tento moment nějaký svůj názor, protože jak jsem uvedl, umění je nezměřitelné a všechny kapely, které dělají autorskou muziku, by si zasloužily být nominovány. A já si jich velmi vážím a oceňuji to.

Zdeněk: Jak MASTER´S HAMMER tak ASMODEUS natočili kvalitní a neotřelé desky a oba si zaslouží ocenění. O něco víc mě asi oslovila „Past na Davida Kleinera“, ale to je subjektivní názor.

Kdo si myslíte, že skutečně vyhraje? Doplňte i proč?

Miloš: Netuším, nevím. Šance je 33.333% pro každého.

Zdeněk: Myslím, že vyhrají MASTER´S HAMMER, protože natočili dobrou desku a jsou pojmem u nás i v zahraničí.

Budete zklamaní když nevyhrajete?

Miloš: Už jsme si tím zklamání prošli v roce 2006 s Řetězem kritických událostí, takže víme co to obnáší.

Zdeněk: Nebudeme, protože jsme to ani nečekali. Je zázrak, že se naše deska vůbec dostala mezi tři nejlepší česká metalová alba loňského roku.

Zveřejněno: 02. 04. 2015
Přečteno:
3466 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář